kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 147 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-16-0461-6 |
Bevezetés | 3 |
A fodrászipari anyagok és tárolásuk | 5 |
Az egykomponensű rendszerek | 6 |
Az elemek és a vegyületek | 7 |
A kötéstípusok | 11 |
A kémiai reakciók | 18 |
A többkomponensű rendszerek | 24 |
A keverékek és az oldatok | 24 |
A diszperz rendszerek | 29 |
A vegyszerek tárolása. Baleset-elhárítás vegyes munkáknál | 33 |
A fertőtlenítőszerek | 37 |
A fertőtlenítés módjai | 37 |
A fertőtlenítőszerek csoportosítása | 38 |
A helyiségek fertőtlenítésére használt anyagok | 39 |
Az eszközök fertőtlenítésére használt anyagok | 46 |
A ruhaneműk fertőtlenítésére használt anyagok | 49 |
A bőrfelület fertőtlenítésére használt anyagok | 49 |
A vérzéscsillapító anyagok | 55 |
A véralvadás biokémiai alapja | 55 |
A vérzéscsillapító anyagok hatása, felosztása | 56 |
A véralvadást elősegítő anyagok | 56 |
Az összehúzó hatású anyagok | 58 |
A fodrászipari eszközök anyagai | 61 |
A fémek általános jellemzése | 61 |
A vas | 68 |
Az acél és az ötvözés | 70 |
Az aluminium | 73 |
Korrózió, korrózióvédelem | 76 |
A fodrászipari eszközök egyéb anyagai | 79 |
A természetes eredetű alapanyagok | 80 |
A műanyagok | 81 |
A hajmosószerek, a borotvaszappan és a borotvakrém | 89 |
A víz | 89 |
A vízmolekula szerkezete | 89 |
A víz tulajdonságai | 91 |
A víz disszociációja. A pH-érték fogalma | 95 |
A hidrolízis | 96 |
A víz keménysége és lágyítása | 99 |
Az észterek | 105 |
A zsírok és az olajok általános tulajdonságai | 106 |
A szappanok | 109 |
A szappangyártás | 111 |
A szappanok fajtái | 112 |
A borotvaszappanok és a borotvakrémek | 113 |
A hajmosószerek | 117 |
A szappantartalmú hajmosószerek | 117 |
A szintetikus alapanyagú hajmosószerek | 118 |
A hajzsírosító és hajpakoló anyagok alapanyagai | 123 |
A növényi zsírok | 125 |
A növényi olajok | 126 |
Az állati zsírok | 128 |
Az állati olajok | 129 |
Az ásványi zsírok és olajok (a zsírszerű ásványi anyagok) | 131 |
Az arckrémek | 133 |
Az emulziók fajtái | 133 |
Az emulgeátorok | 135 |
A krémek | 139 |
A száraz krémek | 139 |
A zsíros és a félzsíros krémek | 140 |
A zselékrémek | 142 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.