Előszó
A fogyás elméletéről már sokat írtak. Azonban csak két jó tanács létezik, ami a gyakorlatban is működik: együnk, hogy fogyjunk és fussunk, hogy fogyjunk.
Ezzel a könyvvel egy új, életerősebb...
Tovább
Előszó
A fogyás elméletéről már sokat írtak. Azonban csak két jó tanács létezik, ami a gyakorlatban is működik: együnk, hogy fogyjunk és fussunk, hogy fogyjunk.
Ezzel a könyvvel egy új, életerősebb életmódhoz szeretném hozzásegíteni Önöket - vasakarat és megerőltetés nélkül, egyszerűen csak azáltal, hogy a megfelelőt esszük: zsírégetőket zsírraktározók helyett. Mert ha megértjük, hogyan működik az anyagcserénk, és friss élelmiszereket fogyasztunk megfelelő módon, akkor a kilók maguktól is lemennek. És nem csak ennyi - a megterhelő túlsúly helyett energia és jókedv köszönt ránk.
Mindennapi kenyerünk ugyanis nemcsak kalóriával lát el bennünket: a jó közérzet, a vidámság és az egészséges, szép test üzemanyaga. Ehhez minden tápanyagra szükségünk van, melyet a természet nekünk tartogat: fehérjék, megfelelő szénhidrátok, növényi olajok, és természetesen vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, értékes növényi hatóanyagok. Ezek nélkül a létfontosságú anyagok nélkül anyagcserénk rossz irányba megy: a táplálék - ahelyett, hogy az izmoknak és az agynak energiaforrásként szolgálna - a csípőnkre rakódik zsírpárna formájában, tompának és kedvetlennek érezzük magunkat.
Ebből a tanácsadóból megtudhatjuk, hogy mely élelmiszerek működnek közre a súlyfölösleg leapasztásában, mely kombinációk fokozzák még inkább a hatást, és melyeket kellene teljesen hanyagolnunk; hogyan reagál anyagcserénk a fehérjékre, zsírokra és szénhidrátokra, hogyan hasznosíthatjuk megszerzett tudásunkat, és miért nem mellőzhetjük a napi legalább 30 perces mozgást.
Éljük át, hogy az evéssel új energiát és jókedvet tankolunk magunkba, és súlyproblémáink többé nem nyomják a szívünket. Erre találunk a harmadik fejezetben egy tíznapos zsírégető diétát. Észre fogjuk venni: az első kilók eltűnnek, és kezdetét veszi új életünk.
Sok örömet és jó étvágyat kívánok Önöknek hozzá.
Marion Grillparzer
Vissza