kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 540 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-9121-36-3 |
Előszó | 5 |
Burgonyafélék | 7 |
Paradicsom | 7 |
Általános biológiai adatok | 7 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 9 |
Fajtaválaszték | 16 |
Termesztési eljárások | 19 |
Növényvédelem | 22 |
Vetőmagtermesztés | 27 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 28 |
Költség és munkatermelékenység | 32 |
Munkaóra-szükséglet (óra/ha) | 33 |
Paprika | 33 |
Általános biológiai adatok | 33 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 35 |
Fajtaválaszték | 41 |
Termesztési eljárások | 48 |
Növényvédelem | 53 |
Vetőmagtermesztés | 56 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 58 |
Költség és munkatermelékenység | 64 |
Munkaóra-szükséglet (óra/ha) | 64 |
Tojásgyümölcs | 65 |
Általános biológiai adatok | 65 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 66 |
Fajtaválaszték | 68 |
Termesztési eljárások | 69 |
Növényvédelem | 70 |
Vetőmagtermesztés | 71 |
Munkaidő és gépi felhasználás (1 ha) | 72 |
Költség és munkatermelékenység | 75 |
Munkaóra-szükséglet | 75 |
Burgonya | 76 |
Általános biológiai adatok | 76 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 77 |
Fajtaválaszték | 80 |
Termesztési eljárások | 82 |
Növényvedelem | 83 |
Munkaidő és gépi felhasználás (1 ha) | 85 |
Költség és munkatermelékenység | 88 |
Kabakosok | 89 |
Görögdinnye | 89 |
Általános biológiai adatok | 89 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 91 |
Fajtaválaszték | 93 |
Termesztési eljárások | 96 |
Növényvédelem | 99 |
Vetőmagtermesztés | 101 |
Munkaerő és gépi felhasználás (1 ha) | 103 |
Költség és munkatermelékenység | 106 |
Munkaóra-szükséglet | 106 |
Sárgadinnye | 107 |
Általános biológiai adatok | 107 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 109 |
Fajtaválaszték | 112 |
Termesztési eljárások | 115 |
Növényvédelem | 118 |
Vetőmagtermesztés | 120 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 121 |
Költség és munkatermelékenység | 124 |
Munkaóra-szükséglet | 124 |
Uborka | 125 |
Általános biológiai adatok | 125 |
Növekedés és fejlődés feltételek | 126 |
Fajtaválaszték | 133 |
Termesztési eljárások | 137 |
Növényvédelem | 140 |
Vetőmagtermesztés | 144 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 146 |
Költség és munkatermelékenység | 149 |
Munkaóra-szükséglet | 150 |
Spárgatök | 150 |
Általános biológiai adatok | 150 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 152 |
Fajtaválaszték | 153 |
Termesztési eljárások | 154 |
Növényvédelem | 155 |
Vetőmagtermesztés | 156 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 157 |
Költség és munkatermelékenység | 160 |
Munkaóra-szükséglet | 160 |
Sütőtök | 160 |
Általános biológiai adatok | 160 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 162 |
Fajtaválaszték | 162 |
Termesztési eljárások | 163 |
Növényvédelem | 163 |
Vetőmagtermesztés | 164 |
Munkaidő- és gépi felhasználás | 165 |
Költség és munkatermelékenység | 167 |
Munkaóra-szükséglet | 167 |
Csillagtök (patisszon) | 167 |
Általános biológiai adatok | 167 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 169 |
Fajtaválaszték | 169 |
Termesztési eljárások | 170 |
Növényvédelem | 170 |
Vetőmagtermesztés | 170 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 171 |
Költség és munkatermelékenység | 174 |
Munkaóra-szükséglet | 174 |
Hüvelyesek | 175 |
Zöldborsó | 175 |
Általános biológiai adatok | 175 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 179 |
Fajtaválaszték | 182 |
Termesztési eljárások | 186 |
Növényvédelem | 188 |
Vetőmagtermesztés | 193 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 195 |
Költség és munkatermelékenység | 198 |
Munkaóra-szükséglet | 198 |
Bokor- és karósbab | 198 |
Általános biológiai adatok | 198 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 201 |
Fajtaválaszték | 204 |
Termesztési eljárások | 209 |
Növényvédelem | 211 |
Vetőmagtermesztés | 214 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 216 |
Költség és munkatermelékenység | 219 |
Munkaóra-szükséglet | 219 |
Káposztafélék | 220 |
Fejes káposzta | 220 |
Általános biológiai adatok | 220 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 222 |
Fajtaválaszték | 227 |
Termesztési eljárások | 232 |
Növényvédelem | 234 |
Vetőmagtermesztés | 237 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 238 |
Költség és munkatermelékenység | 245 |
Kézimunkaóra-szükséglet | 245 |
Kelkáposzta | 246 |
Általános biológiai adatok | 246 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 247 |
Fajtaválaszték | 250 |
Termesztési eljárások | 252 |
Növényvédelem | 254 |
Vetőmagtermesztés | 254 |
Munka és gépi felhasználás | 254 |
Költség és munkatermelékenység | 255 |
Munkaerő-szükséglet | 255 |
Karalábé | 256 |
Általános biológiai adatok | 256 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 257 |
Fajtaválaszték | 262 |
Termesztési eljárások | 264 |
Növényvédelem | 266 |
Vetőmagtermesztés | 268 |
Munkaerő- és gépi felhasználás (1 ha) | 269 |
Költség és munkatermelékenység | 275 |
Karalábétermesztés kézimunkaóra-szükséglete | 275 |
Brokkoli | 276 |
Általános biológiai adatok | 276 |
Fajtaválaszték | 277 |
Termesztési eljárás | 278 |
Bimbóskel | 278 |
Általános biológiai adatok | 278 |
Karfiol | 280 |
Általános biológiai adatok | 280 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 281 |
Fajtaválaszték | 284 |
Termesztési eljárások | 286 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 288 |
Költség és munkatermelékenység | 292 |
Munkaóra-szükséglet | 292 |
Kínai kel | 292 |
Általános biológiai adatok | 292 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 294 |
Fajtaválaszték | 296 |
Termesztési eljárások | 297 |
Növényvédelem | 298 |
Kukorica | 299 |
Csemegekukorica | 299 |
Általános biológiai adatok | 299 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 301 |
Fajtaválaszték | 302 |
Termesztési eljárások | 304 |
Növényvédelem | 305 |
Vetőmagtermesztés | 306 |
Munkaerő- és gépi felhasználás (1 ha) | 307 |
Költség és munkatermelékenység | 309 |
Munkaóra-szükséglet | 309 |
Pattogatni való kukorica | 309 |
Általános biológiai adatok | 309 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 310 |
Fajtaválaszték | 310 |
Vetőmagtermesztés | 311 |
Levélzöldségnövények | 312 |
Fejes saláta | 312 |
Általános biológiai adatok | 312 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 314 |
Fajtaválaszték | 321 |
Termesztési eljárások | 324 |
Növényvédelem | 327 |
Vetőmagtermesztés | 330 |
Munkaerő- és gépi felhasználás (1 ha) | 332 |
Költség és munkatermelékenység | 336 |
Spenót, új-zélandi spenót | 336 |
Általános biológiai adatok | 336 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 339 |
Fajtaválaszték | 342 |
Termesztési eljárások | 344 |
Növényvédelem | 345 |
Vetőmagtermesztés | 345 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 347 |
Költség és munkatermelékenység | 350 |
Kézimunkaóra-szükséglet | 350 |
Sóska | 351 |
Általános biológiai adatok | 351 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 352 |
Fajtaválaszték | 354 |
Termesztési eljárások | 354 |
Növényvédelem | 355 |
Vetőmagtermesztés | 355 |
Munkaerő- és gépi felhasználás | 357 |
Költség és munkatermelékenység | 360 |
Kézimunkaóra-szükséglet | 360 |
Hagymafélék | 361 |
Vöröshagyma | 361 |
Általános biológiai adatok | 361 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 363 |
Fajtaválaszték | 371 |
Termesztési eljárások | 375 |
Növényvédelem | 376 |
Vetőmagtermesztés | 381 |
Munkaidő és gépi felhasználás (1 ha) | 383 |
Költség és munkatermelékenység | 387 |
Kézimunkaóra-szükséglet | 387 |
Fokhagyma | 388 |
Általános biológiai adatok | 388 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 389 |
Fajtaválaszték | 390 |
Termesztési eljárások | 390 |
Munkaóra-szükséglet | 393 |
Póréhagyma | 394 |
Általános biológiai adatok | 394 |
Növekedési és fejlődési feltételei | 395 |
Fajtaválaszték | 397 |
Termesztési eljárások | 399 |
Növényvédelem | 400 |
Vetőmagtermesztés | 401 |
Munkaerő- és gépi felhasználás (1 ha) | 402 |
Költség és munkatermelékenység | 405 |
Munkaóra-szükséglet | 405 |
Gyökérzöldségnövények | 406 |
Sárgarépa | 406 |
Általános biológiai adatok | 406 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 408 |
Fajtaválaszték | 412 |
Termesztési eljárások | 415 |
Növényvédelem | 417 |
Vetőmagtermesztés | 422 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 424 |
Költség és munkatermelékenység | 427 |
Munkaóra-szükséglet | 427 |
Petrezselyem | 427 |
Általános biológia adatok | 427 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 430 |
Fajtaválaszték | 433 |
Termesztési eljárások | 433 |
Növényvédelem | 435 |
Vetőmagtermesztés | 437 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 439 |
Költség és munkatermelékenység | 441 |
Munkaóra-szükséglet | 441 |
Gumós zeller | 441 |
Általános biológiai adatok | 441 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 443 |
Fajtaválaszték | 447 |
Termesztési eljárások | 448 |
Növényvédelem | 449 |
Vetőmagtermesztés | 451 |
Munkaerő és gépi felhasználás | 452 |
Költség és munkatermelékenység | 455 |
Munkaóra-szükséglet | 455 |
Retek | 455 |
Általános biológiai adatok | 455 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 457 |
Fajtaválaszték | 462 |
Termesztési eljárások | 464 |
Növényvédelem | 465 |
Vetőmagtermesztés | 466 |
Munkaerő- és gépi felhasználás | 467 |
Költség és munkatermelékenység | 469 |
Munkaóra-szükséglet | 471 |
Cékla | 471 |
Általános biológiai adatok | 471 |
Növekedési és fejlődési feltételei | 473 |
Fajtaválaszték | 476 |
Termesztési eljárások | 478 |
Növényvédelem | 478 |
Vetőmagtermesztés | 480 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) | 481 |
Költség és munkatermelékenység | 483 |
Munkaóra-szükséglet | 483 |
Egyéb zöldségnövények | 484 |
Spárga | 484 |
Általános biológiai adatok | 484 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 485 |
Fajtaválaszték | 487 |
Termesztési eljárások | 488 |
Növényvédelem | 489 |
Vetőmagtermesztés | 491 |
Munkaidő- és gép felhasználás (1 ha) | 492 |
Költség és munkatermelékenység | 494 |
Munkaóra-szükséglet | 494 |
Termesztett gombák | 495 |
Általános biológiai adatok | 495 |
Növekedési és fejlődési feltételek | 497 |
Fajtaválaszték | 502 |
Termesztési eljárások | 504 |
Növényvédelem | 507 |
Termesztési eljárások | 509 |
Minimális követelmények a zöldségfélék kereskedelmében | 510 |
Az EU-szabványok és kereskedelmi osztályok jelentősége | 512 |
Miben különbözik az első- és másodosztályú áru? | 514 |
A trágyatömegek meghatározása, illetve a laboratóriumi vizsgálatok értelmezése | 514 |
Röviden a vállalkozásról | 517 |
Irodalom | 520 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.