kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 356 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-286-166-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal és illusztrációkkal ellátva. |
Előszó | 11 |
Általános ismeretek | |
Dr. Hodossi Sándor: A zöldségfélék gazdasági és táplálkozási jelentősége | 15 |
A zöldségtermesztés gazdasági jelentősége | 15 |
A zöldségfélék táplálkozási jelentősége | 17 |
Irodalom | 21 |
Dr. Terbe István: A zöldségtermesztés ökológiai igénye | 22 |
Hőigény | 22 |
Fényigény | 25 |
Tápanyagigény | 27 |
Talajigény | 35 |
Vízigény | 39 |
Irodalom | 41 |
Dr. Ombódi Attila: Szaporítás | 42 |
Állandó helyre vetés | 44 |
Palántanevelés | 45 |
Irodalom | 48 |
Dr. Slezák Katalin: Öko- és fitotechnikai munkák | 50 |
Ökotechnikai munkák | 50 |
Fitotechnikai munkák | 64 |
Irodalom | 65 |
Dr. Slezák Katalin: Vetésforgó | 66 |
A vetésforgó típusai | 66 |
A vetésforgók kialakítása | 68 |
Irodalom | 74 |
Dr. Kovács András: Takarásos korai termesztés | 75 |
Talajtakarás | 75 |
Átmeneti növénytakarás | 77 |
Irodalomm | 84 |
Nagy Győzőné: Szedés, áru-előkészítés és tárolás | 85 |
A zöldségnövények szedése, betakarítása | 85 |
Az áru előkészítése | 87 |
A zöldségfélék tárolása | 87 |
Irodalom | 89 |
Dr. Inczédy Péter: Vegyszeres gyomirtás, gyomszabályozás | 90 |
Irodalom | 103 |
Növényvédelem | 104 |
Dr. Glits Márton: Betegségek | 104 |
Dr. Pénzes Béla: Kártevők | 111 |
Irodalom | 121 |
Dr. Deme Pál: A szántóföldi zöldségtermesztés üzemgazdaságossági sajátosságai | 122 |
A zöldségtermesztési technológiák kialakításának műszaki, ökonómiai szempontjai | 124 |
Irodalom | 125 |
Részletes termesztési ismeretek | |
Burgonyafélék | 129 |
Dr. Hodossi Sándor: Paradicsom | 129 |
Dr. Gyúrós János: Étkezési paprika | 140 |
Dr. Kapitány József: Fűszerpaprika | 145 |
Dr. Gólya Elek: Korai burgonya | 159 |
Irodalom | 165 |
Kabakosok | 167 |
Dr. Kovács András: Uborka | 167 |
Dr. Nagy József: Görögdinnye | 174 |
Dr. Nagy József: Sárgadinnye | 181 |
Dr. Ombódi Attila: Spárgatök, cukkini, csillagtök | 189 |
Irodalom | 192 |
Dr. Csontos György: Hüvelyesek | 193 |
Zöldborsó | 193 |
Zöldbab | 204 |
Irodalom | 212 |
Hagymafélék | 213 |
Dr. Barnóczki Attila: Vöröshagyma | 213 |
Tóthné Taskovics Zsuzsanna: Fokhagyma | 221 |
Dr. Hodossi Sándor: Póréhagyma | 226 |
Irodalom | 231 |
Gyökérzöldségfélék | 233 |
Dr. Hraskó Istvánné: Sárgarépa | 233 |
Dr. Hraskó Istvánné: Petrezselyem | 248 |
Takácsné Dr. Hájos Mária: Zeller | 255 |
Dr. Hraskó Istvánné: Pasztinák | 258 |
Dr. Némethy Zoltánné: Retek | 264 |
Takácsné Dr. Hájos Mária: Cékla | 270 |
Dr. Slezák Katalin: Torma | 276 |
Irodalom | 280 |
Dr. Terbe István: Levélzöldségfélék | 282 |
Fejes saláta | 283 |
Sóska | 294 |
Spenót | 297 |
Irodalom | 302 |
Káposztafélék | 303 |
Dr. Zatykó Ferenc: Fejes Káposzta | 303 |
Dr. Zatykó Ferenc: Kelkáposzta | 313 |
Nagy Győzőné: Karfiol | 315 |
Dr. Hodossi Sándor: Brokkoli | 321 |
Nagy Győzőné: Karalábé | 326 |
Nagy Győzőné: Kínai kel | 329 |
Dr. Hodossi Sándor: Bimbóskel | 333 |
Irodalom | 339 |
Dr. Hodossi Sándor: Csemegekukorica | 340 |
Általános tudnivalók | 340 |
Ökológiai igények | 341 |
A fajtaválasztás szempontjai | 342 |
Termesztés | 343 |
Irodalom | 348 |
Dr. Fehér Béláné: Spárga | 349 |
Általános tudnivalók | 349 |
Ökológiai igények | 350 |
A fajtaválasztás szempontjai | 351 |
Termesztés | 351 |
Irodalom | 356 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.