1.067.136

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zöldségtermesztés IV.

az 1705-2 zöldségtermesztő szakma számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 220 oldal
Sorozatcím: Kertészeti szakközépiskolák tankönyve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-8439-73-4
Megjegyzés: Ötödik, változatlan kiadás. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Tankönyvi szám: K-144.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Hagymafélék
Általános tudnivalók a hagymafélékről5
Vöröshagyma7
Jelentősége7
Általános jellemzése7
Igényei8
Termesztéstechnológiája9
Egyéves vöröshagyma-termesztés10
Vöröshagyma-termesztése dugványról12
Magtermesztése15
Fajtái18
Fokhagyma20
Jelentősége20
Általános jellemzése20
Igényei21
Termesztéstechnológiája21
Fajtái22
Póréhagyma23
Jelentősége23
Általános jellemzése23
Igényei24
Termesztéstechnológiája24
Magtermesztése26
Fajtái27
Téli sarjadékhagyma28
Jelentősége28
Általános jellemzése28
Igényei29
Termesztéstechnológiája29
Hajtatása31
Metélőhagyma32
Jelentősége32
Általános jellemzése32
Igényei32
Termesztéstechnológiája33
Hajtatása34
A hagymafélék növényvédelme34
Vegyszeres gyomirtás34
Vírusos megbetegedés35
Baktériumos megbetegedés35
Gombás betegségek36
Tárolási betegségek36
Állati kártevők36
Kobakosok
Általános tudnivaló a kobakosokról43
Uborka45
Jelentősége45
Általános jellemzése46
Igényei46
Termesztéstechnológiája47
Szántóföldi konzervipari termesztés48
Korai szabadföldi termesztés52
Fólia alatti hajtatás53
Növényházi hajtatás54
Magtermesztése57
Fajtái57
Szántóföldi korai és fólia alatti termesztésre alkalmas fajták58
Konzervipari termesztésre alkalmas fajták59
Az uborka növényvédelme62
Vegyszeres gyomirtás62
Vírusos betegségek62
Baktériumos betegségek63
Gombás betegségek63
Állati kártevők65
Görögdinnye66
Jelentősége66
Általános jellemzése67
Igényei67
Termesztéstechnológiája68
Magtermesztése70
Fajtái71
A görögdinnye növényvédelme73
Vegyszeres gyomirtás73
Vírusos betegség73
Gombás betegségek73
Sárgadinnye75
Jelentősége75
Általános jellemzése76
Igényei76
Termesztéstechnológiája77
Hajtatása79
Magtermesztése79
Fajtái80
Turkesztáni típusú fajták81
Ananász típusú fajták83
A sárgadinnye növényvédelme83
Vegyszeres gyomirtás83
Vírusos betegségek83
Gombás betegségek83
Spárgatök84
Jelentősége84
Általános jellemzése84
Igényei85
Termesztéstechnológiája85
Hajtatása86
Magtermesztése87
Fajtái87
A spárgatök növényvédelme88
Vírusos betegségek88
Gombás betegségek88
Patisszony89
Jelentősége89
Általános jellemzése89
Igényei90
Termesztéstechnológiája91
A patisszony növényvédelme92
Vírusos betegségek92
Gombás betegség92
Burgonyafélék
Általános tudnivalók a burgonyafélékről97
Paradicsom99
Jelentősége99
Általános jellemzése100
Igényei100
Termesztéstechnológiája102
Korai szabadföldi termesztés105
Fólia alatti hajtatás106
Üvegházi hajtatás109
Őszi hajtatás110
Tavaszi hajtatás111
Magtermesztése112
Fajtái113
Fólia latti hajtatása és korai szabadföldi termesztésre alkalmas fajtái116
Konzervipari fajták117
Üvegházi hajtató fajták117
A paradicsom növényvédelme119
Vegyszeres gyomirtás119
Vírusos betegségek119
Baktériumos betegségek120
Gombás betegségek121
Állati kártevők124
Paprika126
Jelentősége126
Általános jellemzése127
Igényei128
A paprika termesztésével kapcsolatos általános tudnivalók129
Növényi sorrendbe iktatás, talaj-előkészítés, trágyázás129
Az étkezési paprika szabadföldi tömegtermesztése131
Az étkezési paprika korai szántóföldi termesztése137
Fólia alatti hajtatás138
Üvegházi hajtatás139
Magtermesztés140
Fajtái142
Korai hajtatásra alkalmas, fényhiányt tűrő fajták143
Középkései és kései hajtatásra alkalmas fajták143
Szántóföldi palántás termesztésre alkalmas fajták144
Szántóföldi helybe vetett termesztésre alkalmas fajták145
Biológiailag érett (bepirosodott) állapotban felhasználásra kerülő fajták145
Fűszerpaprika-termesztés148
Jelentősége, különleges igényei148
Termesztéstechnológiája149
Fajtái152
A paprika növényvédelme152
Vírusos betegségek154
Baktériumos betegségek154
Gombás betegségek155
Állati kártevők156
Burgonya157
Jelentősége157
Általános jellemzése158
Igényei158
Termesztéstechnológiája159
Korai szabadföldi termesztés159
Fólia alatti hajtatás161
Fajtái161
A burgonya növényvédelme162
Vegyszeres gyomirtás162
Vírusos betegségek162
Baktériumos betegség163
Gombás betegségek164
Állati kártevők165
Tojásgyümölcs166
Jelentősége166
Általános jellemzése166
Igényei168
Termesztéstechnológiája169
Fajtái170
A tojásgyümölcs növényvédelme171
Vegyszeres gyomirtás171
Állati kártevők171
Csemegekukorica
Termesztett gombák
Csemegekukorica177
Jelentősége177
Általános jellemzése179
Igényei179
Termesztéstechnológiája180
Magtermesztése182
Fajtái183
A csemegekukorica növényvédelme184
Vegyszeres gyomirtás184
Gombás betegségek184
Állati kártevők185
Termesztett gombák187
Jelentőségük187
Általános jellemzésük188
A csiperkegomba termesztési műveletei189
A laskagomba termesztési műveletei195
A harmatgomba termesztési műveletei198
Függelék
A zöldségnövények nemesítésének módjai205
A zöldségtermesztés fejlesztésének lehetőségei210
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem