kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 220 oldal |
Sorozatcím: | Kertészeti szakközépiskolák tankönyve |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-232-527-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. |
Hagymafélék | |
Általános tudnivalók a hagymafélékről | 5 |
Vöröshagyma | 7 |
Jelentősége | 7 |
Általános jellemzése | 7 |
Igényei | 8 |
Termesztéstechnológiája | 9 |
Egyéves vöröshagyma-termesztés | 10 |
Vöröshagyma-termesztése dugványról | 12 |
Magtermesztése | 15 |
Fajtái | 18 |
Fokhagyma | 20 |
Jelentősége | 20 |
Általános jellemzése | 20 |
Igényei | 21 |
Termesztéstechnológiája | 21 |
Fajtái | 22 |
Póréhagyma | 23 |
Jelentősége | 23 |
Általános jellemzése | 23 |
Igényei | 24 |
Termesztéstechnológiája | 24 |
Magtermesztése | 26 |
Fajtái | 27 |
Téli sarjadékhagyma | 28 |
Jelentősége | 28 |
Általános jellemzése | 28 |
Igényei | 29 |
Termesztéstechnológiája | 29 |
Hajtatása | 31 |
Metélőhagyma | 32 |
Jelentősége | 32 |
Általános jellemzése | 32 |
Igényei | 32 |
Termesztéstechnológiája | 33 |
Hajtatása | 34 |
A hagymafélék növényvédelme | 34 |
Vegyszeres gyomirtás | 34 |
Vírusos megbetegedés | 35 |
Baktériumos megbetegedés | 35 |
Gombás betegségek | 36 |
Tárolási betegségek | 36 |
Állati kártevők | 36 |
Kobakosok | |
Általános tudnivaló a kobakosokról | 43 |
Uborka | 45 |
Jelentősége | 45 |
Általános jellemzése | 46 |
Igényei | 46 |
Termesztéstechnológiája | 47 |
Szántóföldi konzervipari termesztés | 48 |
Korai szabadföldi termesztés | 52 |
Fólia alatti hajtatás | 53 |
Növényházi hajtatás | 54 |
Magtermesztése | 57 |
Fajtái | 57 |
Szántóföldi korai és fólia alatti termesztésre alkalmas fajták | 58 |
Konzervipari termesztésre alkalmas fajták | 59 |
Az uborka növényvédelme | 62 |
Vegyszeres gyomirtás | 62 |
Vírusos betegségek | 62 |
Baktériumos betegségek | 63 |
Gombás betegségek | 63 |
Állati kártevők | 65 |
Görögdinnye | 66 |
Jelentősége | 66 |
Általános jellemzése | 67 |
Igényei | 67 |
Termesztéstechnológiája | 68 |
Magtermesztése | 70 |
Fajtái | 71 |
A görögdinnye növényvédelme | 73 |
Vegyszeres gyomirtás | 73 |
Vírusos betegség | 73 |
Gombás betegségek | 73 |
Sárgadinnye | 75 |
Jelentősége | 75 |
Általános jellemzése | 76 |
Igényei | 76 |
Termesztéstechnológiája | 77 |
Hajtatása | 79 |
Magtermesztése | 79 |
Fajtái | 80 |
Turkesztáni típusú fajták | 81 |
Ananász típusú fajták | 83 |
A sárgadinnye növényvédelme | 83 |
Vegyszeres gyomirtás | 83 |
Vírusos betegségek | 83 |
Gombás betegségek | 83 |
Spárgatök | 84 |
Jelentősége | 84 |
Általános jellemzése | 84 |
Igényei | 85 |
Termesztéstechnológiája | 85 |
Hajtatása | 86 |
Magtermesztése | 87 |
Fajtái | 87 |
A spárgatök növényvédelme | 88 |
Vírusos betegségek | 88 |
Gombás betegségek | 88 |
Patisszony | 89 |
Jelentősége | 89 |
Általános jellemzése | 89 |
Igényei | 90 |
Termesztéstechnológiája | 91 |
A patisszony növényvédelme | 92 |
Vírusos betegségek | 92 |
Gombás betegség | 92 |
Burgonyafélék | |
Általános tudnivalók a burgonyafélékről | 97 |
Paradicsom | 99 |
Jelentősége | 99 |
Általános jellemzése | 100 |
Igényei | 100 |
Termesztéstechnológiája | 102 |
Korai szabadföldi termesztés | 105 |
Fólia alatti hajtatás | 106 |
Üvegházi hajtatás | 109 |
Őszi hajtatás | 110 |
Tavaszi hajtatás | 111 |
Magtermesztése | 112 |
Fajtái | 113 |
Fólia latti hajtatása és korai szabadföldi termesztésre alkalmas fajtái | 116 |
Konzervipari fajták | 117 |
Üvegházi hajtató fajták | 117 |
A paradicsom növényvédelme | 119 |
Vegyszeres gyomirtás | 119 |
Vírusos betegségek | 119 |
Baktériumos betegségek | 120 |
Gombás betegségek | 121 |
Állati kártevők | 124 |
Paprika | 126 |
Jelentősége | 126 |
Általános jellemzése | 127 |
Igényei | 128 |
A paprika termesztésével kapcsolatos általános tudnivalók | 129 |
Növényi sorrendbe iktatás, talaj-előkészítés, trágyázás | 129 |
Az étkezési paprika szabadföldi tömegtermesztése | 131 |
Az étkezési paprika korai szántóföldi termesztése | 137 |
Fólia alatti hajtatás | 138 |
Üvegházi hajtatás | 139 |
Magtermesztés | 140 |
Fajtái | 142 |
Korai hajtatásra alkalmas, fényhiányt tűrő fajták | 143 |
Középkései és kései hajtatásra alkalmas fajták | 143 |
Szántóföldi palántás termesztésre alkalmas fajták | 144 |
Szántóföldi helybe vetett termesztésre alkalmas fajták | 145 |
Biológiailag érett (bepirosodott) állapotban felhasználásra kerülő fajták | 145 |
Fűszerpaprika-termesztés | 148 |
Jelentősége, különleges igényei | 148 |
Termesztéstechnológiája | 149 |
Fajtái | 152 |
A paprika növényvédelme | 152 |
Vírusos betegségek | 154 |
Baktériumos betegségek | 154 |
Gombás betegségek | 155 |
Állati kártevők | 156 |
Burgonya | 157 |
Jelentősége | 157 |
Általános jellemzése | 158 |
Igényei | 158 |
Termesztéstechnológiája | 159 |
Korai szabadföldi termesztés | 159 |
Fólia alatti hajtatás | 161 |
Fajtái | 161 |
A burgonya növényvédelme | 162 |
Vegyszeres gyomirtás | 162 |
Vírusos betegségek | 162 |
Baktériumos betegség | 163 |
Gombás betegségek | 164 |
Állati kártevők | 165 |
Tojásgyümölcs | 166 |
Jelentősége | 166 |
Általános jellemzése | 166 |
Igényei | 168 |
Termesztéstechnológiája | 169 |
Fajtái | 170 |
A tojásgyümölcs növényvédelme | 171 |
Vegyszeres gyomirtás | 171 |
Állati kártevők | 171 |
Csemegekukorica | |
Termesztett gombák | |
Csemegekukorica | 177 |
Jelentősége | 177 |
Általános jellemzése | 179 |
Igényei | 179 |
Termesztéstechnológiája | 180 |
Magtermesztése | 182 |
Fajtái | 183 |
A csemegekukorica növényvédelme | 184 |
Vegyszeres gyomirtás | 184 |
Gombás betegségek | 184 |
Állati kártevők | 185 |
Termesztett gombák | 187 |
Jelentőségük | 187 |
Általános jellemzésük | 188 |
A csiperkegomba termesztési műveletei | 189 |
A laskagomba termesztési műveletei | 195 |
A harmatgomba termesztési műveletei | 198 |
Függelék | |
A zöldségnövények nemesítésének módjai | 205 |
A zöldségtermesztés fejlesztésének lehetőségei | 210 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.