kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 176 oldal |
Sorozatcím: | Kertészeti szakközépiskolák tankönyve |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-7362-37-1 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: K-137. 24 ábrával illusztrálva. |
Káposztafélék | |
Általános tudnivalók a káposztafélékről | 5 |
Fejes káposzta | 7 |
Jelentősége, általános jellemzése | 7 |
Igényei | 8 |
Természetése | 8 |
A fejeskáposzta-termelés megtervezése a felhasználás céljától és idejétől függően | 9 |
Fajtái | 19 |
A káposztafélék növényvédelme | 21 |
Vöröskáposzta | 27 |
Jelentősége, általános jellemzése | 27 |
Fajtái | 27 |
Kelkáposzta | 28 |
Jelentősége, általános jellemzése | 28 |
Igényei | 29 |
Termesztése | 29 |
Fajtái | 30 |
Karfiol | 32 |
Jelentősége, általános jellemzése | 32 |
Igényei | 32 |
Termesztése | 33 |
Fajtái | 36 |
Karalábé | 39 |
Jelentősége, általános jellemzése | 39 |
Igényei | 39 |
Termesztése | 40 |
Fajtái | 43 |
Bimbóskel | 46 |
Jelentősége, általános jellemzése | 46 |
Igényei | 46 |
Termesztés | 47 |
Fajtái | 48 |
Kínai kel | 49 |
Jelentősége, általános jellemzése | 49 |
Igényei | 50 |
Termesztése | 50 |
Levélzöldségek | |
Általános tudnivalók a levélzöldségekről | 57 |
Fejes saláta | 58 |
Jelentősége, általános jellemzése | 58 |
Igényei | 59 |
Termesztése | 59 |
Fajtái | 65 |
A saláta növényvédelme | 66 |
Spenót | 70 |
Jelentősége, általános jellemzése | 70 |
Igényei | 71 |
Termesztése | 72 |
Fajtái | 73 |
A spenót növényvédelme | 74 |
Sóska | 76 |
Jelentősége, általános jellemzése | 76 |
Igényei | 77 |
Termesztése | 78 |
Fajtái | 78 |
A sóska növényvédelme | 78 |
Gyökérzöldségek | |
Általános tudnivalók a gyökérzöldségekről | 83 |
Sárgarépa | 85 |
Jelentősége, általános jellemzése | 85 |
Igényei | 86 |
Termesztése | 87 |
Magtermesztése | 89 |
Fajtái | 92 |
A sárgarépa növényvédelme | 95 |
Petrezselyem | 99 |
Jelentősége, általános jellemzése | 99 |
Igényei | 100 |
Termesztése | 100 |
Fajtái | 102 |
A petrezselyem növényvédelme | 102 |
Pasztinák | 104 |
Jelentősége, általános jellemzése | 106 |
Igényei | 107 |
Termesztése | 108 |
Zeller | 108 |
Jelentősége, általános jellemzése | 108 |
Igényei | 109 |
Termesztése | 111 |
Fajtái | 112 |
Halványító zeller | 113 |
A zeller növényvédelme | 114 |
Retek | 115 |
Jelentősége, általános jellemzése | 115 |
Igényei | 115 |
Termesztése | 116 |
Fajtái | 119 |
A retek növényvédelme | 120 |
Cékla | 122 |
Jelentősége, általános jellemzése | 122 |
Igényei | 122 |
Termesztése | 123 |
Fajtái | 125 |
A cékla növényvédelme | 125 |
Torma | 127 |
Jelentősége, általános jellemzése | 127 |
Igényei | 127 |
Termesztése | 128 |
A torma növényvédelme | 131 |
Spárga | 134 |
Jelentősége, általános jellemzése | 134 |
Igényei | 135 |
A telepítésre felhasznált magoncok felnevelése | 135 |
Terület-előkészítés, telepítés | 136 |
Ápolási munkák, szedés | 136 |
Zöldspárga-termesztés | 138 |
Fajtái | 139 |
A spárga növényvédelme | 139 |
Hüvelyesek | |
Általános tudnivalók a hüvelyesekről | 145 |
Bab | 146 |
Jelentősége, általános jellemzése | 146 |
Igényei | 146 |
Termesztése | 147 |
Fajtái | 150 |
A bab növényvédelme | 152 |
Borsó | 156 |
Jelentősége, általános jellemzése | 156 |
Igényei | 157 |
Termesztése | 157 |
Magtermesztése | 161 |
Fajtái | 163 |
A borsó növényvédelme | 165 |