kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 201 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-9107-06-9 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: K-555. |
Dr. Füstös Zsuzsanna: Levélzöldségek | 3 |
Általános tudnivalók a levélzöldségekről | 3 |
Fejes saláta | 4 |
Jelentősége, általános jellemzése | 4 |
Igényei | 4 |
Fajtái | 5 |
Termesztése | 7 |
Hajtatása | 8 |
Növényvédelme | 9 |
Spenót | 10 |
Jelentősége, általános jellemzése | 10 |
Igényei | 10 |
Fajtái | 11 |
Termesztése | 11 |
Hajtatása | 12 |
Sóska | 12 |
Jelentősége, általános jellemzése | 12 |
Igényei | 12 |
Termesztése | 13 |
Hajtatása | 13 |
Kötözősaláta | 14 |
Jelentősége, általános jellemzése | 14 |
Igényei | 14 |
Termesztése | 14 |
Endíviasaláta | 15 |
Jelentősége, általános jellemzése | 15 |
Igényei | 15 |
Termesztése | 15 |
Cikória | 15 |
Jelentősége, általános jellemzése | 15 |
Igényei | 16 |
Termesztése | 16 |
Az etiollált cikóriasaláta hajtatása | 16 |
Rebarbara | 17 |
Jelentősége, általános jellemzése | 17 |
Igényei | 17 |
Fajtái | 17 |
Termesztése | 17 |
Ellenőrző kérdések | 18 |
Dr. Kovács András: Káposztafélék | 19 |
Általános tudnivalók a káposztafélékről | 19 |
Fejes káposzta | 20 |
Jelentősége, általános jellemzése | 20 |
Igényei | 21 |
Fajtái | 21 |
Termesztése | 23 |
Téli tárolása | 27 |
Hajtatása | 27 |
Káposztafélék növényvédelme | 28 |
Vörös káposzta | 31 |
Jelentősége, általános jellemzése | 31 |
Fajtái | 31 |
Termesztése | 31 |
Kelkáposzta | 31 |
Jelentősége, általános jellemzése | 31 |
Igényei | 32 |
Fajtái | 32 |
Termesztése | 33 |
Hajtatása | 35 |
Karalábé | 35 |
Jelentősége, általános jellemzése | 35 |
Igényei | 35 |
Fajtái | 36 |
Termesztése | 37 |
Hajtatása | 38 |
Karfiol | 39 |
Jelentősége, általános jellemzése | 39 |
Igényei | 39 |
Fajtái | 40 |
Termesztése | 41 |
Hajtatása | 43 |
Kínai kel | 44 |
Jelentősége és növénytani jellemzése | 44 |
Igényei | 44 |
Fajtái | 45 |
Termesztése | 45 |
Hajtatása | 46 |
Bimbóskel | 47 |
Jelentősége, általános jellemzése | 47 |
Igényei | 48 |
Fajtái | 48 |
Termesztése | 48 |
Brokkoli | 50 |
Általános jellemzése | 50 |
Igényei | 50 |
Fajtái | 50 |
Termesztése | 50 |
Szaporítása | 50 |
Különleges káposztafélék | 51 |
Ellenőrző kérdések | 51 |
Dr. Hodossi Sándor: Gyökérzöldségfélék | 53 |
Általános tudnivalók a gyökérzöldségfélékről | 53 |
Sárgarépa | 54 |
Jelentősége, általános jellemzése | 54 |
Igényei | 56 |
Fajtái | 57 |
Termesztése | 58 |
Hajtatása | 63 |
Növényvédelme | 64 |
Petrezselyem | 65 |
Jelentősége, általános jellemzése | 65 |
Igényei | 66 |
Fajtái | 67 |
Termesztése | 67 |
Hajtatása | 70 |
Növényvédelme | 71 |
Pasztinák | 71 |
Jelentősége, általános jellemzése | 71 |
Igényei | 72 |
Fajtái | 73 |
Termesztése | 74 |
Növényvédelme | 75 |
Gumós Zeller | 75 |
Jelentősége, általános jellemzése | 75 |
Igényei | 76 |
Fajtái | 77 |
Termesztése | 77 |
Növényvédelme | 80 |
Cékla | 81 |
Jelentősége, általános jellemzése | 81 |
Igényei | 82 |
Fajtái | 82 |
Termesztése | 84 |
Növényvédelme | 86 |
Feketegyökér | 87 |
Jelentősége, általános jellemzése | 87 |
Igényei | 87 |
Termesztése | 88 |
Torma | 89 |
Jelentősége, általános jellemzése | 89 |
Igényei | 90 |
Termesztése | 90 |
Retek | 93 |
Jelentősége, általános jellemzése | 93 |
Igényei | 94 |
Fajtái | 94 |
Termesztése | 95 |
Hajtatása | 97 |
Növényvédelme | 97 |
Ellenőrző kérdések | 98 |
Dr. Füstös Zsuzsanna: Hagymafélék | 100 |
Általános tudnivalók a hagmafélékről | 100 |
Vöröshagyma | 100 |
Jelentősége, általános jellemzése | 100 |
Igényei | 101 |
Termesztése | 102 |
Egyéves vöröshagyma-termesztés | 104 |
Vöröshagyma termesztése dughagymáról | 108 |
Étkezési vöröshagyma termesztése dughagymáról | 110 |
Növényvédelme | 111 |
Fokhagyma | 115 |
Jelentősége, általános jellemzése | 115 |
Igényei | 116 |
Fajtái | 116 |
Termesztése | 117 |
Póréhagyma | 118 |
Jelentősége, általános jellemzése | 118 |
Igényei | 119 |
Fajtái | 119 |
Termesztése | 119 |
Metélőhagyma | 120 |
Jelentősége, általános jellemzése | 120 |
Igényei | 121 |
Termesztése | 121 |
Téli sarjadékhagyma | 122 |
Jelentősége, általános jellemzése | 122 |
Igényei | 122 |
Termesztése | 123 |
Hajtatása | 124 |
Salottahagyma | 124 |
Jelentősége, általános jellemzése | 124 |
Termesztése | 125 |
Ellenőrző kérdések | 125 |
Dr. Hodossi Sándor: Kabakosok | 127 |
Általános tudnivalók a kabakosokról | 127 |
Uborka | 128 |
Jelentősége, általános jellemzése | 128 |
Igényei | 129 |
Fajtái | 130 |
Termesztése | 132 |
Hajtatása | 137 |
Növényvédelme | 141 |
Görögdinnye | 143 |
Jelentősége, általános jellemzése | 143 |
Igényei | 145 |
Fajtái | 145 |
Termesztése | 146 |
Növényvédelme | 151 |
Sárgadinnye | 152 |
Jelentősége, általános jellemzése | 152 |
Igényei | 154 |
Fajtái | 155 |
Termesztése | 156 |
Növényvédelme | 160 |
Cukkini | 160 |
Jelentősége, általános jellemzése | 160 |
Igényei | 161 |
Termesztése | 161 |
Patisszon | 162 |
Jelentősége, általános jellemzése | 162 |
Igényei | 163 |
Fajtái | 163 |
Termesztése | 163 |
Kokocella | 164 |
Jelentősége, általános jellemzuése | 164 |
Igényei | 165 |
Termesztése | 165 |
Ellenőrző kérdések | 166 |
Dr. Hodossi Sándor: Hüvelyesek | 168 |
Általános tudnivalók a hüvelyesekről | 168 |
Zöldborsó | 169 |
Jelentősége, általános jellemzése | 169 |
Igényei | 171 |
Fajtái | 172 |
Termesztése | 173 |
Szaporítása | 174 |
Növényvédelme | 179 |
Zöldbab | 181 |
Jelentősége, általános jellemzése | 181 |
Igényei | 183 |
Fajtái | 183 |
Termesztése | 184 |
Növényvédelme | 188 |
Lóbab | 189 |
Jelentősége, általános jellemzése | 189 |
Igényei | 190 |
Termesztése | 191 |
Ellenőrző kérdések | 192 |
Spárga | 194 |
Jelentősége, általános jellemzése | 194 |
Igényei | 194 |
Fajtái | 194 |
Termesztése | 195 |
A spárga növényvédelme | 197 |
Ellenőrző kérdések | 198 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.