1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zöldségtermesztés II.

az 1705-2 zöldségtermesztő szakma számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 145 oldal
Sorozatcím: Mezőgazda
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-8160-41-1
Megjegyzés: Tankönyvi száma: K-136 Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A zöldségnövények szaporítása3
A szaporítás és a szaporodás fogalma, módjai, jelentősége3
A vetőmag és tulajdonságai5
A csírázás6
A vetőmag értékét meghatározó tulajdonságok10
Vetés előtti magkezelések12
A tenyészterület, az állománysűrűség, a sor- és tőtávolság fogalma15
Állandó helyre vetés18
Palántanevelés21
Palántakiültetés30
Ápolási munkák37
A kedvezőtlen időjárási hatások elleni védekezés37
Öntözés40
Az öntözés módjai42
Öntözési norma, öntözési idénynorma43
Az öntözés időpontjának megállapítása44
A kedvezőtlen tápanyagellátás hatásának megszüntetése és egyéb ápolási munkák45
A zöltségfélék vegyszeres gyomirtása és növényvédelme49
Vegyszeres gyomirtás49
A gyomirtás módja50
A gyomirtó szerek csoportosítása50
Növénybetegségek53
Vírusok53
Baktériumok56
Gombás betegségek57
Állati kártevők60
A növényvédő szerek kijuttatása68
Permetező-porozó és csávázógépek68
A zöldségfélék betakarítása73
A betakarítás időpontjának meghatározása, az érett zöldség fogalma73
Az egyes zöldségnövények szedési érettségét jelző legfontosabb tulajdonságok76
Káposztafélék76
Burgonyafélék77
Kabakosok78
Hüvelyesek79
Csemegekukorica80
Levélzöldségnövények80
Spárga82
Hagymafélék82
Gyökérzöldségfélék83
Ehető gombák84
A szedés módjai85
Kézi szedés85
Gépi szedés86
A szedés mechanizálása92
A zöldségfélék árukezelése, feldolgozása, tárolása99
Áru-előkészítés és -kezelés, előfeldolgozás99
A zöldségfélék egyszerű tartósítása104
A zöldségfélék tárolása110
Szabadtéri tárolás110
Tárolás zárt helyen114
Tárolás hűtőházban116
A környezeti tényezők hatása a tárolt termény életműködésére117
Általános magtermesztési ismeretek121
A zöldségvetőmag-termesztés jelentősége, helyzete, feltételei121
Vetőmagtermesztő körzetek122
A vetőmagtermesztés feladata és különleges munkálatai123
A fajta fogalma, minősítésének rendszere125
A vetőmag szaporulati fokai127
A vetőmagtermesztés állami ellneőrzése128
Az egyéves zöldségnövények vetőmagtermesztése130
A kétéves zöldségnövények magtermesztése134
Az évelők magtermesztése136
Hibrid- (heterózis-) vetőmag-előállítás137
A vetőmag aratása, cséplése, tisztítása, tárolása138
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem