1.062.289

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zöldségtermesztés I.

Az 1705-2 zöldségtermesztő szakma számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím: Kertészeti szakközépiskolák tankönyve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-8160-40-3
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi száma: K-135
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Általános tudnivalók, a zöldségnövény fogalma és szerepe táplálkozásunkban. Valamennyi termesztett növényünk csoportosítása, termesztési ágazatba sorolása legfontosabb alaki tulajdonságainak,... Tovább

Előszó

Általános tudnivalók, a zöldségnövény fogalma és szerepe táplálkozásunkban. Valamennyi termesztett növényünk csoportosítása, termesztési ágazatba sorolása legfontosabb alaki tulajdonságainak, termékeik kémiai összetételének, biológiai értékének, valamint felhasználási módjainak figyelembevételével történik. A zöldségnövények fogalmának meghatározása is az előbbiek szem előtt tartásával történik, mindazon sajátosságok alapján, amelyek csak e csoport növényeire jellemzők. A zöldségnövényekről mindenekelőtt megállapíthatók a következők:
- terményeik energiában szegények, sav-lúg arányuk kedvező, vitaminokban és ásványi sókban gazdagok, így étrendi és biológiai hatásuk - összetételüknél és könnyű emészthetőségüknél fogva - rendkívül előnyös, ezért táplálkozásunkban fontos szerepet töltenek be;
- a hasonló értékű és összetételű terményeket adó más kertészeti növényektől (így a gyümölcsféléktől és a szőlőtől) lágy szárú, illetve dudvaszárú jellegükben különböznek. Elkülönítésük az ugyancsak lágy vagy dudvaszárú egyéb mezőgazdasági növényektől pedig terményeik kémiai összetétele és felhasználási módja alapján történik;
- termesztésük nem korlátozódik csak a szabadföldre;
- a friss fogyasztás lehetőségének meghosszabbítására hajtatásukkal is foglalkoznak. A többi növényféléhez viszonyítva ez termesztésüket sokrétűbbé és bonyolultabbá teszi, mert a berendezések típusától és a hajtatás időzítésétől függően különböző technológiák és fajták alkalmazását igényli.
Vissza

Dr. Hodossi Sándor

Dr. Hodossi Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Hodossi Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem