kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 253 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-230-257-5 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
Egészséges táplálkozás, több zöldségféle | 5 |
A zöldségfélék szerepe táplálkozásunkban | 5 |
Zöldségtermesztés családi ellátásra | 7 |
Termeljünk zöldséget a házikertben! | 10 |
Zöldségtermesztésünk helyzete és fejlesztési céljai | 10 |
A kiskerti zöldségtermesztés fejlesztése | 11 |
Piacból és piacról élünk | 13 |
A zöldségfélék piaci forgalma és áralakulása | 13 |
A növény élettere, igényei | 19 |
A zöldségfélék életfeltételei, környezeti igényei | 19 |
A fény szerepe | 19 |
A hőmérséklet szerepe | 20 |
Hőmérsékleti összeg | 22 |
A víz szerepe | 23 |
A talaj és művelése | 25 |
Talaj előkészítése | 26 |
Talaj-előkészítés magvetéshez, palántázáshoz | 27 |
A talaj ápolása a magvetés, illetve a palántázás után | 28 |
A talaj előkészítése hajtatáshoz, palántaneveléshez | 29 |
A trágyázás | 30 |
Szervestrágyázás | 30 |
Műtrágyázás | 32 |
A magvetéstől a palántázásig | 36 |
A zöldségfélék szaporítóanyagai | 36 |
A tenyészterület, illetve az állománysűrűség szerepe | 38 |
A mag vetése és kezelése | 42 |
A palántanevelés | 47 |
Palántázás, ültetés | 52 |
Ápolási feladatok | 55 |
Gondos betakarítás, célszerű tárolás=több haszon | 56 |
A termény betakarítása | 56 |
A zöldségfélék tárolása | 57 |
Télen, tavasszal is friss zöldséget! | 59 |
Hajtatás, korai termesztés | 59 |
Okosan és óvatosan a vegyszerekkel! | 70 |
Növényvédelem | 70 |
A vetőmag csávázása | 71 |
Talajfertőtlenítés | 72 |
A palánták kiültetés előtti védelme | 74 |
A kiültetett zöldségfélék védelme | 75 |
Vegyszeres gyomirtás | 92 |
Ezeket a zöldségféléket termesszük! | 94 |
Káposztafélék | 94 |
Fejes káposzta | 94 |
Vörös káposzta | 98 |
Kelkáposzta | 98 |
Áttelelő kelkáposzta | 100 |
Karalábé | 101 |
Karfiol | 104 |
Brokkoli | 107 |
Bimbóskel (kelbimbó) | 108 |
Kínai kel | 111 |
Kabakosok | 113 |
Uborka | 113 |
Sárgadinnye | 123 |
Görögdinnye | 126 |
Spárgatök | 131 |
Sütőtök | 133 |
Patiszon | 134 |
Laskatök | 136 |
Gyökgumósok | 138 |
Petrezselyem | 138 |
Levélpetrezselyem | 142 |
Sárgarépa | 142 |
Pasztinák | 145 |
Retek | 147 |
Zeller | 151 |
Halványító zeller | 153 |
Metélőzeller | 154 |
Feketegyökér | 155 |
Cékla | 156 |
Torma | 159 |
Burgonyafélék | 161 |
Paprika | 161 |
Fűszerpaprika | 172 |
Paradicsom | 172 |
Burgonya | 186 |
Tojásgyümölcs | 191 |
Hagymák | 196 |
Vöröshagyma | 196 |
Fokhagyma | 199 |
Sarjadékhagyma | 202 |
Póréhagyma | 206 |
Metélőhagyma | 208 |
Levélzöldségfélék | 211 |
Fejes saláta | 211 |
Kötözősaláta | 217 |
Tépősaláta | 218 |
Mezei saláta (madársaláta) | 219 |
Endívia saláta | 221 |
Cikóriasaláta | 223 |
Spenót | 227 |
Új-zélandi spenót | 229 |
Hüvelyesek | 231 |
Borsó | 231 |
Bab | 234 |
Évelők | 239 |
Sóska | 239 |
Spárga | 241 |
Rebarbara | 245 |
Csemegekukorica | 247 |