kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 271 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-232-442-0 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat és fotókat tartalmaz. |
Egészséges táplálkozás, több zöldségféle | 5 |
A zöldségfélék szerepe táplálkozásunkban | 5 |
Zöldségtermesztés családi ellátásra | 7 |
Termeljünk zöldséget a házikertben! | 10 |
Zöldségtermesztésünk helyzete és fejlesztési céljai | 10 |
Piacból és piacról élünk | 12 |
A zöldségfélék piaci forgalma és áralakulása | 12 |
A növény élettere, igényei | 17 |
A zöldségfélék életfeltételei, környezeti igényei | 17 |
A zöldségfélék fényigénye | 7 |
A zöldségfélék hőmérsékleti igénye | 19 |
A zöldségfélék vízigénye | 23 |
A zöldségnövények tápanyagfelvétele | 26 |
A talaj szerepe a zöldségtermesztésben | 30 |
Öntözés, vízgazdálkodás | 38 |
Tápanyag-utánpótlás, trágyázás | 41 |
Mikroelemtrágyázás | 47 |
Meszezés | 48 |
A szabadföldi trágyázás ideje | 48 |
Zöldtrágyázás | 49 |
Vetésváltás | 50 |
A talaj művelése | 50 |
A talaj előkészítése | 51 |
A talaj ápolása a magvetéshez, illetve a palántázáshoz | 53 |
A talaj ápolása a magvetés, illetve a palántázás után | 53 |
A magvetéstől a palántázásig | 55 |
A zöldségfélék szaporítóanyagai | 55 |
A tenyészterület, illetve az állománysűrűség szerepe | 58 |
A mag vetése és kezelése | 61 |
A palántanevelés | 67 |
A palánták minősége | 69 |
A palánták edzése | 74 |
Palántázás, ültetés | 75 |
Ápolási feladatok | 79 |
Gondos betakarítás, célszerű tárolás=több haszon | 80 |
A termény betakarítása | 80 |
A zöldségfélék tárolása | 1 |
Télen, tavasszal is friss zöldséget! | 84 |
Hajtató- és palántanevelő létesítmények | 84 |
A hajtató- és palántanevelő berendezések klímaszabályozása | 88 |
A fényellátás | 88 |
A termesztőberendezések hőgazdálkodása | 91 |
CO2-dúsítás | 95 |
Szellőztetés | 96 |
Trágyázás a zöldséghajtatásban | 97 |
Konténerek használata a hajtatásban | 100 |
A palántanevelő közeg jellemzői | 101 |
Fejtrágyázás palántaneveléskor | 101 |
Öntözés a zöldséghajtatásban | 102 |
Hajtatóberendezések hasznosítása | 102 |
Okosan és óvatosan a vegyszerekkel! | 104 |
Növényvédelem | 104 |
A vetőmag csávázása | 104 |
Talajfertőtlenítés | 105 |
A palánták kiültetés előtti védelme | 107 |
A kiültetett zöldségfélék védelme | 108 |
Vegyszeres gyomirtás | 121 |
Ezeket a zöldségféléket termesszük! | 123 |
Káposztafélék | 125 |
Fejes káposzta | 125 |
Vörös káposzta | 129 |
Kelkáposzta | 131 |
Áttelelő kelkáposzta | 131 |
Leveles kel | 132 |
Karalábé | 132 |
Karfiol | 135 |
Brokkoli | 138 |
Bimbóskel (kelbimbó) | 139 |
Kínai kel | 142 |
Kabakosok | 144 |
Uborka | 144 |
Sárgadinnye | 152 |
Spárgatök | 156 |
Sütőtök | 160 |
Cukkini | 161 |
Patiszon | 162 |
Laskatök | 163 |
Gyökgumósok | 165 |
Petrezselyem | 166 |
Levélpetrezselyem | 166 |
Sárgarépa | 170 |
Pasztinák | 170 |
Retek | 173 |
Zeller | 175 |
Halványító zeller | 179 |
Metélőzeller | 181 |
Feketegyökér | 182 |
Cékla | 183 |
Torma | 185 |
Burgonyafélék | 187 |
Paprika | 189 |
Fűszerpaprika | 189 |
Paradicsom | 199 |
Burgonya | 211 |
Tojásgyümölcs | 216 |
Hagymák | 220 |
Vöröshagyma | 220 |
Fokhagyma | 223 |
Téli sarjadékhagyma | 226 |
Póréhagyma | 229 |
Metélőhagyma | 230 |
Levélzöldségfélék | 233 |
Fejes saláta | 233 |
Kötözősaláta | 233 |
Tépősaláta | 239 |
Mezei saláta (madársaláta) | 241 |
Endívia saláta | 242 |
Cikóriasaláta | 245 |
Spenót | 248 |
Új-zélandi spenót | 251 |
Hüvelyesek | 253 |
Borsó | 253 |
Bab | 255 |
Évelők | 260 |
Sóska | 260 |
Spárga | 262 |
Rebarbara | 265 |
Csemegekukorica | 267 |