kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tessedik Sámuel Főiskola Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Kar |
---|---|
Kiadás helye: | Szarvas |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 165 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 250 példányban. Fekete-fehér rajzokkal. |
Előszó | 5 |
Általános tudnivalók a zöldségfélékről és termesztésükről | |
A zöldségtermesztés fogalma, a zöldségfélék szerepe a táplálkozásban | 7 |
A hazai zöldségtermesztés helyzete, sajátosságai | 9 |
Szaporítási módok és szaporítási időpontok a hazai zöldségtermesztésben | 11 |
A nálunk termesztett fontosabb zöldségfélék hőigény szerinti csoportosítása | 17 |
Hagymafélék | |
A hagymafélék általános jellemzése | 19 |
Vöröshagyma | 20 |
Fokhagyma | 31 |
Kabakosok | |
A kabakosok általános jellemzése | 35 |
Uborka | 36 |
Görögdinnye | 41 |
Sárgadinnye | 51 |
Csemegekukorica | 58 |
Hüvelyesek | |
A hüvelyes zöldségfélék általános jellemzése | 72 |
Zöldborsó | 73 |
Zöldbab | |
Burgonyafélék | |
A burgonyafélék általános jellemzése | 91 |
Paradicsom | 92 |
Paprika | 103 |
Káposztafélék | |
A káposztafélék általános jellemzése | 125 |
Fejeskáposzta | 126 |
Gyökérzöldségfélék | |
A gyökérzöldségfélék általános jellemzése | 135 |
Sárgarépa | 136 |
Petrezselyem | 147 |
Pasztinák | 150 |
Cékla | 151 |
Spárga | 155 |
A jegyzet összeállítása során felhasznált legfontosabb szakirodalom jegyzéke | 165 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.