kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 416 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókat, illusztrációkat tartalmaz. |
Általános rész | |
A zöldségtermelés feladata és jelentősége | 3 |
A zöldésgnövények életfeltételei és at ermőhely kijelölésének alapelvei | 5 |
A zöldségnövények életfeltételei | 5 |
A termőhely kijelölésének gazdasági feltételei | 26 |
Talajművelés | 31 |
Alap (őszi) talajművelési rendszer | 31 |
Vetés előtti talajművelési rendszer | 34 |
A vetséforgó | 38 |
A herefüves szakasz nélküli forgó | 39 |
Herefüves vetésforgó | 41 |
A trágyázás | 45 |
A trágyázás alapelvei | 45 |
A zöldségtermelésnél használt trágyák ismertetése | 47 |
A trágyázás technikája | 58 |
A zöldségnövények szaporítása | 68 |
A szaporítás módjai | 68 |
A vetőmag | 69 |
A zöldségnövények tenyészterülete | 72 |
A vetés | 81 |
Palántanevelés | 85 |
A palánták kiültetése | 109 |
Ápolási munkák | 112 |
Öntözés | 112 |
Talajápolás | 151 |
Növényápolás | 158 |
Általános növényvédelem | 165 |
A növényvédelem jelentősége és feladatai | 165 |
A zöldségnövények ellenségei és kártékony tényezői | 166 |
A növényvédelem módszerei | 170 |
A védekezőszerek csoportosítása és felhasználása | 172 |
A fontosabb védekezőszerek | 174 |
A védekezőszerek felhasználása, a permetezés és porozás technikája | 185 |
Zöldségfélék betegségei és kártevői | 190 |
Növényi betegségek | 190 |
Állati kártevők | 212 |
Szedés és eltartás | 239 |
A zöldségfélék szedése és piaci előkészítése | 239 |
Eltartás | 243 |
Általános magtermelési tudnivalók | 249 |
A magtermelés jelentősége | 249 |
Magtermelésünk kialakulása | 250 |
Magtermelésünk szervezete | 252 |
A vetőmag minőségének javítására alkalmas módszerek | 253 |
Általános agrotechnikai tudnivalók | 259 |
Új fajták minősítése | 272 |
Részletes rész | |
Káposztafélék termelése | 274 |
Fejeskáposzta | 274 |
Kelkáposzta | 279 |
Vöröskáposzta | 281 |
Kalaráb | 283 |
Karfiol | 286 |
Bimbóskel | 291 |
Gyökgumósok termelése | 293 |
Céklarépa | 293 |
Sárgarépa | 297 |
Petrezselyem | 302 |
Gumós zeller | 306 |
Retek | 308 |
Hagymafélék termelése | 314 |
Vöröshagyma | 314 |
Fokhagyma | 321 |
Póré- (pár) hagyma | 322 |
Téli sarjadékhagyma | 324 |
Kabakosok | 326 |
Uborka | 326 |
Spárgatök | 330 |
Görögdinnye | 333 |
Cukordinnye | 336 |
Csucsorfélék | 341 |
Paprika | 341 |
Paradicsom | 349 |
Hüvelyesek | 356 |
Zöldborsó | 356 |
Zöldbab | 360 |
Levélzöldségek | 364 |
Fejessaláta | 364 |
Kerti spenót | 369 |
Évelő zöldségfélék | 373 |
Kerti sóska | 373 |
Torma | 376 |
Spárga | 379 |
Csiperkegomba | 387 |