kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
| Oldalszám: | 416 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókat, illusztrációkat tartalmaz. |
| Általános rész | |
| A zöldségtermelés feladata és jelentősége | 3 |
| A zöldésgnövények életfeltételei és at ermőhely kijelölésének alapelvei | 5 |
| A zöldségnövények életfeltételei | 5 |
| A termőhely kijelölésének gazdasági feltételei | 26 |
| Talajművelés | 31 |
| Alap (őszi) talajművelési rendszer | 31 |
| Vetés előtti talajművelési rendszer | 34 |
| A vetséforgó | 38 |
| A herefüves szakasz nélküli forgó | 39 |
| Herefüves vetésforgó | 41 |
| A trágyázás | 45 |
| A trágyázás alapelvei | 45 |
| A zöldségtermelésnél használt trágyák ismertetése | 47 |
| A trágyázás technikája | 58 |
| A zöldségnövények szaporítása | 68 |
| A szaporítás módjai | 68 |
| A vetőmag | 69 |
| A zöldségnövények tenyészterülete | 72 |
| A vetés | 81 |
| Palántanevelés | 85 |
| A palánták kiültetése | 109 |
| Ápolási munkák | 112 |
| Öntözés | 112 |
| Talajápolás | 151 |
| Növényápolás | 158 |
| Általános növényvédelem | 165 |
| A növényvédelem jelentősége és feladatai | 165 |
| A zöldségnövények ellenségei és kártékony tényezői | 166 |
| A növényvédelem módszerei | 170 |
| A védekezőszerek csoportosítása és felhasználása | 172 |
| A fontosabb védekezőszerek | 174 |
| A védekezőszerek felhasználása, a permetezés és porozás technikája | 185 |
| Zöldségfélék betegségei és kártevői | 190 |
| Növényi betegségek | 190 |
| Állati kártevők | 212 |
| Szedés és eltartás | 239 |
| A zöldségfélék szedése és piaci előkészítése | 239 |
| Eltartás | 243 |
| Általános magtermelési tudnivalók | 249 |
| A magtermelés jelentősége | 249 |
| Magtermelésünk kialakulása | 250 |
| Magtermelésünk szervezete | 252 |
| A vetőmag minőségének javítására alkalmas módszerek | 253 |
| Általános agrotechnikai tudnivalók | 259 |
| Új fajták minősítése | 272 |
| Részletes rész | |
| Káposztafélék termelése | 274 |
| Fejeskáposzta | 274 |
| Kelkáposzta | 279 |
| Vöröskáposzta | 281 |
| Kalaráb | 283 |
| Karfiol | 286 |
| Bimbóskel | 291 |
| Gyökgumósok termelése | 293 |
| Céklarépa | 293 |
| Sárgarépa | 297 |
| Petrezselyem | 302 |
| Gumós zeller | 306 |
| Retek | 308 |
| Hagymafélék termelése | 314 |
| Vöröshagyma | 314 |
| Fokhagyma | 321 |
| Póré- (pár) hagyma | 322 |
| Téli sarjadékhagyma | 324 |
| Kabakosok | 326 |
| Uborka | 326 |
| Spárgatök | 330 |
| Görögdinnye | 333 |
| Cukordinnye | 336 |
| Csucsorfélék | 341 |
| Paprika | 341 |
| Paradicsom | 349 |
| Hüvelyesek | 356 |
| Zöldborsó | 356 |
| Zöldbab | 360 |
| Levélzöldségek | 364 |
| Fejessaláta | 364 |
| Kerti spenót | 369 |
| Évelő zöldségfélék | 373 |
| Kerti sóska | 373 |
| Torma | 376 |
| Spárga | 379 |
| Csiperkegomba | 387 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.