1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zöldségszükséglet és zöldségtermelés

A zöldségtermelés ökonómiája

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 331 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
A zöldségfélék elhatárolása és csoportosítása15
A zöldségfélék elhatárolása felhasználásuk alapján15
A zöldségnövények biológiai csoportosítása17
A zöldségnövények művelési módjai19
A zöldségkertészet a mezőgazdaság ágazati rendszerében24
A zöldségtermékek szükségletének alakulása (Varga Gyula)31
A zöldségfogyasztás alakulása32
A zöldségfogyasztás Magyarországon és néhány más országban32
A zöldségfogyasztást meghatározó tényezők36
A zöldségfogyasztás várható alakulása50
A főként ipari feldolgozású zöldségfélék fogyasztásának alakulása51
Az idényjellegű zöldségfélék fogyasztásának alakulása53
A zöldségexport Magyarországon és néhány más országban54
A zöldségexport növekedése56
A zöldségexport összetétele57
A magyar zöldség vásárlói60
A zöldségexportunk várható alakulása67
A friss zöldségek exportjának lehetőségei72
Az iparilag feldolgozott zöldségek exportlehetőségei73
A zöldségszükséglet várható alakulása a hazai fogyasztási szükséglet és a kiviteli előrányzatok alapján79
Az 1970-ben várható zöldségszükséglet85
A távlati zöldségszükséglet alakulása85
A zöldségtermelés mérete, megoszlása és területi elhelyezkedése88
A zöldségtermelés fejlődése Magyarországon93
A zöldségtermelés körzetei Magyarországon93
A zöldségtermelés a főbb zöldségtermelő országokban108
A fontosabb zöldségtermelő oszágok Európában152
A zöldségtermelés területi elhelyezkedése néhány országban152
A zöldségtermelés általános tendenciái155
A zöldségtermelés üzemi megszervezése162
A zöldségtermelés üzemformái167
A zöldségtermelés üzemi kereteit meghatározó tényezők167
A zöldségtermelés üzemi viszonyai a tőkés országokban168
A zöldségtermelés üzemi megszervezése a szocialista országokban170
A zöldségtermelés üzemformáinak elvi meghatározása181
Zöldségteremlésünk üzemi viszonyai a szocialista átszervezés előtt190
A zöldségtermelés történeti fejlődése193
A zöldségtermelés üzemformái a szocialista átszervezés befejezése előtt193
A zöldségtermelés üzemformái a szocialista átszervezés befejezése után197
A zöldségtermelés üzemi megszervezése az állami gazdaságokban202
A zöldségtermelés üzemi megszervezése a termelőszövetkezetekben204
Zöldségtermelésünk fejlesztése217
Az 1970-re tervezhető szükséglet218
Az 1970. évi igények kielégítéséhez szükséges zöldségterület220
A szükséges zöldségtermelés területi elhelyezése és üzemi telepítése228
A szántóföldi zöldségterület megyei megoszlása228
A szántóföldi zöldségtermelés megoszlása társadalmi szektorok és üzemformák szerint231
A konzervipari zöldségek üzemi telepítése234
A téli zöldségek üzemi telepítése239
Az idényzöldségek üzemi telepítése242
Az előírányzatok elérésének gazdasági és szervezési feltételei246
Az általános gazdasági feltételek246
A zöldségtermelés üzemi fejlesztése247
A zöldségtermlelés vertikális kapcsolatai250
A további fejlesztés útja255
A szükséglet várható alakulása255
A termelés műszaki fejlesztése257
A termelés üzemi megszervezése259
A fejlesztés gazdaságpotitikai feladatai261
A hagyma szükséglete, termelése és értékesítése263
A szükséglet és az értékesítési lehetőségek263
A termelés265
A hagymatermelésünk fejlődése266
A hagymatermelés területi elhelyezkedése268
A hagymatermelés üzemformái272
A hagyma termelési költsége273
A hagymatermelés főbb technikai és technológiai kérdései276
A hagyma művelési módjai276
A hagymatermelés munkaerő-szükséglete és gépesítése281
A vegyszeres gyomirtás a növényvédelem, a műtrágyázás, és az öntözés286
A fajta és a vetőmagellátás288
A hagyma betakarítása, tárolása és értékesítése290
A betakarítás292
A raktározás293
Az értékesítés295
A fejlesztés problémái és megoldásai299
A feljeszéts távlati koncepciója300
A közelebbi termelésfejlesztési feladatok301
Kerekedelmi-szervezési feladatok302
Mellékletek303
Források327
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Zöldségszükséglet és zöldségtermelés Zöldségszükséglet és zöldségtermelés

A védőborító kissé kopott.

Állapot:
2.440 Ft
1.220 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba