1.053.916

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zöldségszerelem

Titkok és trükkök a vetőmagtól a villáig

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Gingko Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-615-6326-17-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg



A zöldségek elképesztően titokzatosak. Ha egymás mellé \
rakunk egy nagyüzemi és egy háztáji paradicsomot, úgy tűnhet, nagyjából ugyanolyanok: pirosak, édesek, kerekek -de valójában belül nagyon is mások! A napérlelte, puha, illatos házi paradicsom már a génjeiben is eltér a boltitól. A nagyüzemi termelési ' \ \ technológia pedig szinte garantálja, hogy a növényről leszedett termés ^ csökkent élvezeti és tápértékű lesz, és mindemellett a környezeti lábnyoma is óriási.
A Zöldségszerelem termelői interjúk és tudományos cikkek százai, valamint személyes termelési tapasztalatok alapján mutatja be, hogyan és miért lesz egy-egy zöldségünk értékesebb, ha otthoni vagy kistermelésből származik, mint ha nagyüzemben állítják elő.
>
Milyen tápanyagtartalmú az a zöldség, amit a boltban találunk? Honnan jön? Mekkora a vegyszerszennyezettség kockázata? Mennyi energiát igényelt az előállítása? Van olyan zöldség, amiből nem érdemes a drága, biót venni? Pontosan miért is állítják a... Tovább

Fülszöveg



A zöldségek elképesztően titokzatosak. Ha egymás mellé \
rakunk egy nagyüzemi és egy háztáji paradicsomot, úgy tűnhet, nagyjából ugyanolyanok: pirosak, édesek, kerekek -de valójában belül nagyon is mások! A napérlelte, puha, illatos házi paradicsom már a génjeiben is eltér a boltitól. A nagyüzemi termelési ' \ \ technológia pedig szinte garantálja, hogy a növényről leszedett termés ^ csökkent élvezeti és tápértékű lesz, és mindemellett a környezeti lábnyoma is óriási.
A Zöldségszerelem termelői interjúk és tudományos cikkek százai, valamint személyes termelési tapasztalatok alapján mutatja be, hogyan és miért lesz egy-egy zöldségünk értékesebb, ha otthoni vagy kistermelésből származik, mint ha nagyüzemben állítják elő.
>
Milyen tápanyagtartalmú az a zöldség, amit a boltban találunk? Honnan jön? Mekkora a vegyszerszennyezettség kockázata? Mennyi energiát igényelt az előállítása? Van olyan zöldség, amiből nem érdemes a drága, biót venni? Pontosan miért is állítják a szakemberek, hogy fogyasszunk sok zöldséget? És mennyi a sok?
Ezeket a kérdéseket saját egészségünk és életminőségünk érdekében is érdemes feltenni, de ennél többről van szó: a világ szén-dioxid-lábnyomának körülbelül egyharmada kapcsolódik a táplálkozásunkhoz, így az étkezésünkkel a világunk sorsát is alakítjuk. Az „olcsó" élelemről fenntarthatatlan mivolta miatt végül kiderül, hogy nagyon is drága. A változtatást otthon is elkezdhetjük. Első lépésként elég, ha igazi ínyenccé válunk, időt és energiát fordítunk táplálkozásunkra, és szezonálisan étkezünk.
Dóra Melinda Tünde újságíró, vállalkozó, botcsinálta biokertész, a Kertkaland című, népszerű kertészkönyv szerzője. Kíváncsi Kert néven futó kertészetében prémium zöldségeket és különlegességeket állított elő Michelin-csillagos éttermek részére. Ma automatizált mini háztájijában lelkesen termeli családjának az élelmiszert, és hasonló kerteket tervez a részleges önellátás iránt nyitott családok, közösségek számára. Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Dóra Melinda Tünde

Dóra Melinda Tünde műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dóra Melinda Tünde könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem