kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Gödöllői Agrártudományi Egyetem |
---|---|
Kiadás helye: | Gödöllő |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 156 oldal |
Sorozatcím: | Gazdálkodási alapismeretek |
Kötetszám: | 4 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-8140-39-9 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal, táblázattal. |
Termesztőberendezések | 6 |
Üveggel fedett termesztőberendezések | 7 |
Fóliaborítású termesztőberendezések | 10 |
Alacsony építésű berendezések | 11 |
Magasépítésű berendezések | 13 |
A környezeti tényezők hatása és szabályozása a hajtatásban | 21 |
Fény | 21 |
Hőmérséklet | 23 |
Széndioxid | 26 |
Páratartalom | 29 |
Talajfertőtlenítés | 30 |
Palántanevelés | 32 |
Vetéshez - palántaneveléshez használt közegek | 34 |
A palántaneveléssel kapcsolatos ápolási munkák | 41 |
A paradicsom hajtatása | 47 |
Környezeti igényei | 47 |
A fajtaválasztás szempontjai | 52 |
Palántanevelés | 53 |
A hajtatás technológiája | 53 |
Növényvédelem | 59 |
Szedés | 62 |
A paprika hajtatása | 63 |
Környezeti igényei | 63 |
A fajtaválasztás szempontjai | 66 |
Palántanevelés | 69 |
A hajtatás technológiája | 71 |
Növényvédelem | 76 |
Szedés | 78 |
Az uborka hajtatása | 80 |
Környezeti igényei | 80 |
A fajtaválasztás szempontjai | 82 |
Palántanevelés | 84 |
Talajelőkészítés | 86 |
A hajtatás technológiája | 87 |
Klímaszabályozás a tenyészidő alatt | 88 |
Öntözés | 91 |
Növényvédelem | 92 |
Szedés | 93 |
A káposztafélék hajtatása | 95 |
Karalábé | 95 |
Környezeti igényei | 95 |
A fajtaválasztás szempontjai | 96 |
Palántanevelés | 97 |
A hajtatás technológiája | 98 |
Talajelőkészítés-trágyázás | 98 |
Ültetés | 99 |
Klímaszabályozás, ápolás | 99 |
Szedés | 100 |
Karfiol | 101 |
Környezeti igényei | 101 |
A fajtaválasztás szempontjai | 102 |
Palántanevelés | 104 |
A hajtatás technológiája | 104 |
Talajelőkészítés, trágyázás | 104 |
Ültetés | 105 |
Klímaszabályozás, ápolás | 105 |
Szedés | 106 |
Fejes káposzta | 106 |
Környezeti igényei | 107 |
A fajtaválasztás szempontjai | 107 |
Palántanevelés | 107 |
A hajtatás technológiája | 108 |
Talajelőkészítés | 108 |
Kínai kel | 109 |
Környezeti igényei | 109 |
Palántanevelés | 110 |
Talajelőkészítés, tápanyagutánpótlás | 111 |
A hajtatás technológiája | 111 |
Ültetés | 111 |
Növényápolás | 111 |
Szedés | 113 |
A káposztafélék növényvédelme | 113 |
A fejes saláta hajtatása | 115 |
Környezeti igényei | 115 |
A fejes saláta termesztési változatai | 118 |
A fajtaválasztás szempontjai | 118 |
Palántanevelés | 121 |
A hajtatás technológiája | 123 |
Talajelőkészítés | 123 |
Kiültetés | 124 |
Klímaszabályozás, ápolás | 124 |
Növényvédelem | 127 |
Élettani betegségek | 127 |
Szedés | 129 |
A retek hajtatása | 130 |
Környezeti igényei | 130 |
A fajtaválasztás szempontjai | 131 |
A hajtatás technológiája | 132 |
Talajelőkészítés, trágyázás | 132 |
Szaporítás | 133 |
Ápolási munkák | 134 |
Növényvédelem | 134 |
Szedés | 134 |
Hajtatható gombafajok | 136 |
Elterjedésük, jelentőségük | 136 |
Táplálkozásban betöltött szerepük | 137 |
Növénytani és biológiai jellemzésük | 137 |
A termesztés feltételei | 140 |
A gombacsíra készítése | 140 |
Oltás, tenyészetek fenntartása | 141 |
Köztes vivőanyag előállítása | 142 |
Csírakészítés | 142 |
A csiperkegomba termesztése | 143 |
Komposztálás | 143 |
"Ágyazás", becsírázás | 145 |
Átszövés | 146 |
Takarás | 147 |
A micélium megjelenése a takaróanyag felszínén (kifutás) | 147 |
Termésidő | 147 |
A laskagomba termesztése | 148 |
Termesztés farönkön | 148 |
Zsákos termesztés szalmaféléken, fűrészporon | 149 |
Termőre fordítás, termés | 152 |
Felhasznált irodalom | 154 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.