A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zöldségfélék a táplálkozásban

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Élelmezési Minisztériumi Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 92 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
Bevezetés5
Táplálkozás és tápanyagok6
Hőtermelés8
Munkánktól függ, hogy mennyi a hőszükségletünk9
Vitaminok18
A-vitamin (karotin)19
B-vitamin csoport20
Az emésztés31
Az emésztés már a rágás közben megkezdődik31
A gyomoremésztés32
A bélemésztés és a tápanyagok felszívódása a belekből33
Zöldségek és főzelékek34
A főzés36
Rántás37
Különböző zsírok összehasonlítása39
Kész ételek tárolása39
Hüvelyesek40
Gumók és gyökerek41
Szárak44
Leveles főzelékek44
Mag- és gyümölcstermések46
Virág- és rügytermések47
Hagymafélék48
Fűszerek48
Leveles és virágos fűszerek48
Gyümölcs- és mag-fűszerek50
Gyökér- és kéregfűszerek52
Főzési előírások52
Hüvelyesek52
Gumók és gyökerek54
Leveles főzelékek61
Mag- és gyümölcstermések67
Virág- és rügytermések72
Hagymafélék74
Zöldség- és főzelékkonzervek74
A főzelékek tartósítása75
Tartósítás hűtéssel75
Tartósítás szárítással, aszalással77
Zöldség- és főzelékkonzervek78
Savanyítás só hozzáadásával vagy anélkül81
Sózással tartósított főzelékek85
Általános megjegyzések a tartósított főzelékekhez87
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem