Kiadó: | Élelmezési Minisztériumi Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 92 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér illusztrációval. |
Előszó | 3 |
Bevezetés | 5 |
Táplálkozás és tápanyagok | 6 |
Hőtermelés | 8 |
Munkánktól függ, hogy mennyi a hőszükségletünk | 9 |
Vitaminok | 18 |
A-vitamin (karotin) | 19 |
B-vitamin csoport | 20 |
Az emésztés | 31 |
Az emésztés már a rágás közben megkezdődik | 31 |
A gyomoremésztés | 32 |
A bélemésztés és a tápanyagok felszívódása a belekből | 33 |
Zöldségek és főzelékek | 34 |
A főzés | 36 |
Rántás | 37 |
Különböző zsírok összehasonlítása | 39 |
Kész ételek tárolása | 39 |
Hüvelyesek | 40 |
Gumók és gyökerek | 41 |
Szárak | 44 |
Leveles főzelékek | 44 |
Mag- és gyümölcstermések | 46 |
Virág- és rügytermések | 47 |
Hagymafélék | 48 |
Fűszerek | 48 |
Leveles és virágos fűszerek | 48 |
Gyümölcs- és mag-fűszerek | 50 |
Gyökér- és kéregfűszerek | 52 |
Főzési előírások | 52 |
Hüvelyesek | 52 |
Gumók és gyökerek | 54 |
Leveles főzelékek | 61 |
Mag- és gyümölcstermések | 67 |
Virág- és rügytermések | 72 |
Hagymafélék | 74 |
Zöldség- és főzelékkonzervek | 74 |
A főzelékek tartósítása | 75 |
Tartósítás hűtéssel | 75 |
Tartósítás szárítással, aszalással | 77 |
Zöldség- és főzelékkonzervek | 78 |
Savanyítás só hozzáadásával vagy anélkül | 81 |
Sózással tartósított főzelékek | 85 |
Általános megjegyzések a tartósított főzelékekhez | 87 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.