kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Officina Nova |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 135 oldal |
Sorozatcím: | Nova szakácskönyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 22 cm |
ISBN: | 963-8185-80-5 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Bevezetés | 8 |
A zöldségek értékéről | 9 |
Zöldségkímélő ételkészítési módok | 10 |
Blansírozás (előfőzés) | 10 |
Pirítás | 10 |
Gőzölés | 10 |
Párolás | 10 |
Gratinálás (csőben sütés) | 12 |
Grillezés | 12 |
Főzés | 12 |
Pörkölés | 12 |
Levesek, előételek, apró falatok | 14 |
Pikáns sóskaleves | 16 |
Kukorica-krémleves zöldborsóval | 16 |
Spárgakrémleves | 17 |
Paradicsom-krémleves | 18 |
Kapros uborkaleves | 18 |
Karfiolleves napraforgómaggal | 19 |
Cukkinileves csirkemellel | 19 |
Karalábleves húsgombóccal | 20 |
Avignoni édesköményleves | 20 |
Sárgarépapüré-leves | 21 |
Minestrone | 22 |
Szalonnás burgonypüré-leves | 23 |
Burgonyaleves vízitormával | 23 |
Fehér szárazbableves | 24 |
Vörösboros lencseleves | 24 |
Póréleves sajtgaluskával | 25 |
Waldorf-saláta | 26 |
Grillezett paradicsom | 27 |
Roston sült avokádó | 28 |
Édeskömény fokhagymás mártással | 28 |
Töltött articsóka | 29 |
Tonhalas rizzsel töltött paradicsom | 30 |
Gratinált mángold | 31 |
Gratinált spárgafejek | 31 |
Zöldségkocsonya | 32 |
Spenótfelfújt | 33 |
Brokkolifelfújt | 33 |
Zöldbab fűszeres ecetben | 34 |
Paprikasaláta | 34 |
Édes-savanyú vegyes zöldség | 35 |
Zöldség mint főfogás | 36 |
Pikáns sóskakrém posírozott tojással | 38 |
Vadfűszeres omlett | 38 |
Klasszikus spárga | 39 |
Sajtos spárga | 39 |
Burgonyapogácsa | 40 |
Burgonyalepény spenótlevélen | 40 |
Besameles burgonya zöldborsóval | 41 |
Vagdalt hússal töltött paprika | 42 |
Gabonamagvakkal töltött paprika | 42 |
Töltött uborka | 43 |
Töltött karalábé | 43 |
Töltött burgonya | 44 |
Töltött padlizsán | 44 |
Mangós sárgarépa sertéshússal | 45 |
Tejszínes sárgarépa burgonyával | 45 |
Olasz rántott tökszeletek | 46 |
Paradicsomos póréhagyma serpenyőben | 46 |
Kínai kel - kínai módra | 47 |
Cikória halfilével | 47 |
Édeskömény füstölt sonkával | 49 |
Sült feketegyökér | 49 |
Fehér káposzta bárányhússal töltve | 50 |
Vörös káposzta szárnyashússal töltve | 50 |
Leveles kel francia módra | 51 |
Karórépa báránybordával | 51 |
Babos egytálétel marhahússal | 52 |
Uborkás egytálétel szárnyashúsgombóccal | 52 |
Vajrépatál fiatal kakascombbal | 53 |
Karalábétál sajttal | 53 |
Töltött spenótrolád | 54 |
Spárgafelfújt | 55 |
Cukkinifelfújt rozsdával | 55 |
Paradicsomos, tojásos gombafelfújt | 56 |
Burgonyafelfújt sonkával "Szép Melusine" | 57 |
Chilei kukoricafelfújt | 58 |
Gratinált póréhagyma | 58 |
Pórés rizottó | 59 |
Padlizsános rizsfelfújt | 59 |
Kelkáposzta pirított búzával | 60 |
Kelbimbófelfújt | 61 |
Csirke feketegyökérrel | 62 |
Édes-savanyú lencsetál | 62 |
Borsós egytál szalonnával | 63 |
Bableves fokhagymás pirítóssal | 63 |
Saláták és ínycsiklandó köretek | |
Vegyes saláta | 66 |
Vadfűszersaláta pirított kenyérrel | 67 |
Narancsos spenótsaláta | 67 |
Spárgasaláta | 68 |
Görög saláta | 68 |
Mustáros zöldbabsaláta | 69 |
Kukoricás zöldbabsaláta | 69 |
Fejtettbab-saláta | 69 |
Uborkasaláta fűszeres joghurttal | 70 |
Juhsajtos paprikasaláta | 70 |
Paradicsomsaláta articsókával | 71 |
Bazsalikomos paradicsomsaláta | 71 |
Burgonyás heringsaláta | 72 |
Burgonyasaláta uborkával | 72 |
Cikóriasaláta | 73 |
Karfiolsaláta | 73 |
Halványítózeller-saláta | 73 |
Almás sárgarépa-saláta | 74 |
Pórés sárgarépa-saláta | 74 |
Avokádósaláta | 75 |
Nyers céklasaláta | 76 |
Nyers zellersaláta ananásszal | 76 |
Nyers gombasaláta | 77 |
Nyers karalábésaláta | 77 |
Kínaikel-saláta retekkel | 78 |
Kínaikel-saláta sonkaszalonnával | 78 |
Gyümölcsös kínaikel-saláta | 78 |
Szalonnás káposztasaláta | 79 |
Pikáns savanyúkáposzta-saláta | 79 |
Gyümölcsös vöröskáposzta-saláta | 80 |
Kelbimbósaláta csicsókával | 80 |
Brokkolisaláta pulykahússal | 81 |
Brokkolisaláta rákkal | 81 |
Brokkolisaláta kókuszreszelékkel | 81 |
Spenót tavaszi zöldfűszerekkel | 82 |
Mángold tejszínes mártásban | 82 |
Cukorborsó bormártásban | 83 |
Zöldborsó sült burgonyapürén | 83 |
Fejtett bab besamelmártásban | 84 |
Tejfölös zöldbab | 84 |
Karalábé sárgarépával | 85 |
Karalábészeletek tejszínes mártásban | 85 |
Karalábé sonkával | 85 |
Padlizsán paradicsommártásban | 86 |
Párolt cukkini | 86 |
Tejszínes cukkini | 86 |
Tejszínes sárgarépa | 87 |
Sárgarépa vörösborban | 87 |
Édeskömény sajttal | 88 |
Édes-savanyú uborka | 89 |
Vajrépa vörösboros mártásban | 89 |
Karfiol tejszínes mártásban | 90 |
Amerikai batáta | 90 |
Pirított kárdi | 91 |
Mángold vajas morzsával | 91 |
Olajban sült cikória | 92 |
Pasztinákpogácsa | 93 |
Csicsókalepény | 93 |
Zellerfőzelék | 94 |
Karalábépüré | 95 |
Zellerpüré | 95 |
Lencsepüré | 95 |
Zöldborsópüré | 95 |
Vajrépa tejszínes mártásban | 96 |
Brokkoli vajas morzsával | 96 |
Kelbimbó gesztenyével | 97 |
Köménymagos párolt káposzta | 98 |
Kelkáposzta szalonnával | 98 |
Zellerszeletek marhavelővel | 98 |
Vörös káposzta almával | 99 |
Pezsgős káposzta | 99 |
Zöldségspecialitások | 100 |
Borscs | 102 |
Provence-i családi leves | 102 |
Andalúziai gazpacho | 103 |
Tarator | 103 |
Finn zöldséges egytál | 104 |
Francia zöldségtál | 104 |
Elzászi savanyú káposzta | 105 |
Magyaros töltött káposzta | 105 |
Rataouille | 106 |
Magyaros lecsó | 106 |
Kínai zöldségtál | 107 |
Nápolyi zöldségtál | 108 |
Svájci sült hagyma | 108 |
Brüsszeli cikória | 109 |
Olasz cukkinifelfújt | 109 |
Chili con carne | 110 |
Muszaka | 111 |
Padlizsán serpenyőben | 111 |
Hagymalepény | 112 |
Zellerlepény | 112 |
Görög spenótlepény | 113 |
Póréhagymatorta | 114 |
Paradicsomos lepény | 114 |
Sajtos mángoldtorta | 115 |
Paradocsomos pizza | 116 |
Padlizsános pizza | 117 |
Articsókás pizza | 117 |
Cikórialepény | 118 |
Spárgalepény | 119 |
Brokkolilepény | 119 |
A legismertebb zöldségfélékről | 120 |
A könyv tartalma A-tól Z-ig | 136 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.