1.067.056

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zöldségek és gyümölcsök

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Zöldségek és gyümölcsök nélkül ma már elképzelhetetlen a korszerű és egészséges táplálkozás. Nem csoda, hogy minden nemzet konyhájában nap mint nap az asztalra kerülnek - és nemcsak kiemelkedő táplálkozás-élettani hatásuk miatt, hanem azért is, mert rendkívül sokféle étel készíthető belőlük.
Ez az átfogó kötet számos zöldség- és gyümölcsfajtáról nyújt szakszerű tájékoztatást. Ismerteti elterjedésüket, termesztésük módszereit, felhasználásuk lehetőségeit, illetve ízbeli tulajdonságaikat. Hasznos tanácsokkal és részletes fényképes útmutatóval lépésről lépésre vezeti be az olvasót a növények konyhai elkészítésének fortélyaiba.
A fűszernövények és fűszerek jól kiegészítik és kihangsúlyozzák élelmiszereink saját ízét. A könyv külön fejezetben foglalkozik a világ fűszernövényeivel, izgalmas kulináris utazásra csábítva az ízek és illatok világába.

Tartalom

ÁRUISMERET 9
GYÜMÖLCSTERMESZTÉS
AZ ÉVSZÁZADOK SORÁN 12
Fajtakiválasztás régen és most
TÁPLÁLKOZÁS-ÉLETTAN 14
Egészséges élvezet
Tudnivalók a gyümölcsök energia-, vitamin- és
ásványianyag-tartalmáról, valamint a bioaktív
anyagokról és más fontos összetevőkről
ALMATERMÉSŰEK 16
Az almától a díszbirsig
CSONTHÉJASOK 34
Kajszi- és őszibarack, cseresznye és meggy
BOGYÓSOK 54
Aprók, illatosak, édesek
DIÓFÉLÉK 76
Kemény külső mögött
DINNYEFÉLÉK 84
Zamatos és lédús gyümölcsök
DÉLIGYÜMÖLCSÖK 86
Mediterrán vidékek és távoli tájak termései
CITRUSFÉLÉK 100
Világszerte az első számúak
KONYHAI ISMERETEK 107
IVÓLÉ, GYÜMÖLCSVELŐ
ÉS SZÖRP KÉSZÍTÉSE 108
TISZTÁN VAGY ÍZESÍTÉSSEL 110
Természetes édesítőszereink
PUDING, GYÜMÖLCSZSELÉ
ÉS TÁRSAIK 112
Besűrítés, kocsonyásítás
GYÜMÖLCSMÁRTÁSOK 114
Alkohollal és alkoholmentesen
TARKA SZÍNEK ÉS FORMÁK 116
Díszítő gyümölcsmártások
MŰVÉSZI DÍSZÍTÉSEK 118
Tippek és technikák
KÜLÖNLEGES DÍSZEK 120
Gyümölcskristályok és -szirmok
ITALOK ÉS DESSZERTEK 123
Díszítés gyümölcsökkel
HASZNOS KONYHAI ESZKÖZÖK 124
Kések, konyhagépek és társaik
TARTÓSÍTÁS 127
Fagyasztott és aszalt gyümölcsök
ÁRUISMERET 131
HAGYOMÁNYOS VAGY BIO 134
Napjaink termesztési módszerei
TÁPLÁLKOZÁS-ÉLETTAN 136
Mit tartalmaznak a zöldségek?
Tudnivalók a zöldségek energia-, vitamin- és
ásványianyag-tartalmáról, valamint a bioaktív
anyagokról és más fontos összetevőkről
LEGJOBB AZ IDÉNYZÖLDSÉG 140
Vásárlás és tárolás
A KONYHAI SZEMPONTBÓL
LEGFONTOSABB ZÖLDSÉGFAJTÁK 142
Rendszertani családok szerint csoportosítva
A TENGER ZÖLDSÉGEI 254
Barna- és zöldalgák
Konyhai ismeretek 257
A zöldségek előkészítése 258
Mosás és hámozás
Darabolás és faragás 260
A forma a lényeg
Tetszetősek, ropogósak 262
Zöldségdíszek
Friss, ropogós 265
Csírák
A zöldségek főzése 267
Elkészítési módok
Tárgymutató 303
Impresszum 318
MELLÉKLET:
FŰSZERNÖVÉNYEK ÉS FŰSZEREK 269
Fűszernövények és fűszerek 272
Értékes összetétel
A LEGFONTOSABB FŰSZERNÖVÉNYEK 274
A klasszikusok, kedvelt mediterrán fűszernövények,
ehető virágok és ázsiai füvek
A LEGFONTOSABB FŰSZEREK 290
Értékes aromahordozók, tüzes ízek,
ázsiai fűszerkeverékek és -krémek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem