kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 294 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-230-202-8 |
Burits Oktáv: A zöldség- és gyümölcsszárítás helyzete | |
A szárítóipar fejlődése | 5 |
A szárítás ma | 9 |
Szárítóiparunk felépítése | 12 |
A gyártmányválaszték | 18 |
A szárítás hatása a termelésre | 18 |
Az export | 19 |
Berki Ferenc: A szárítás elméleti alapjai és ezek gyakorlati összefüggései | |
Lég- és hőtechnikai alapfogalmak | 22 |
A száraz levegő | 22 |
A nedves levegő | 23 |
A gáz állapotjelzői | 26 |
A vízgőz | 29 |
A nedves levegő vizsgálata | 30 |
A hőátadás | 33 |
A levegő mint szárító közeg | 34 |
Áramlástechnikai alapfogalmak | 36 |
A szárítók hőenergetikai jellemzése | 37 |
A víztartalom és a vízelvonás | 40 |
A víz kötésformái | 40 |
A vízállapot és a romlás | 42 |
A víztartalom vizsgálata | 45 |
A száradási folyamat | 46 |
A száradási görbék | 46 |
A száradást befolyásoló tényezők | 49 |
Az élelmiszerek változása száradás közben | 51 |
A szárítóberendezések műszerezése és műszeres vizsgálata | 53 |
A hőmérséklet mérése | 53 |
A nyomás mérése | 54 |
A légsebesség mérése | 55 |
A légnedvesség mérése | 58 |
A felhasznált energia mérése | 62 |
Berki Ferenc: Zöldség- és gyümölcsszárító eljárások és berendezések | |
A szárítók működési elve | 63 |
A konvekciós szárítók működése | 65 |
Segédberendezések | 69 |
A ventillátorok | 69 |
A léghevítés | 73 |
Gőzfűtésű léghevítők és tartozékaik | 75 |
Porleválasztók | 78 |
A szárítási módszer kiválasztása | 79 |
Hazai, hagyományos, konvekciós szárítóberendezések ismertetése | 80 |
A Schilde-féle Favorit szárító | 80 |
A Számum-r szalagos szárító | 84 |
Az SL-2000 Imperiál szalagos szárító | 87 |
A HBM Binder-féle szalagos szárító | 89 |
A CER alagútszárító | 93 |
A GZS alagútszárító | 97 |
Az utószárítás | 99 |
Egyéb zöldség- és gyümölcsszárító eljárások és berendezések | 99 |
A hengerszárítás | 99 |
A porlasztó szárítás | 101 |
A habosítva szárítás | 106 |
A vákuumszárítás | 109 |
A túlnyomásos explóziós szárítás | 115 |
A fluidizációs és pneumatikus szárítás | 115 |
Az infravörös szárítás | 119 |
A dielektromos (nagyfrekvenciás) szárítás | 119 |
Burits Oktáv: A zöldség- és a gyümölcsszárítás technológiája | |
A feldolgozási műveletek hármas egysége | 120 |
Előkészítő műveletek | 121 |
A válogatás | 124 |
A mosás | 125 |
A tisztítás | 128 |
A szeletelés | 137 |
A kezelés | 141 |
Az előfőzés | 145 |
A szárítás műveletei | 146 |
A terítés | 146 |
A szárítás | 148 |
Az utánszárítás | 153 |
A szárítást követő műveletek | 155 |
Az aprítás | 156 |
Az osztályozás | 157 |
A szelektálás | 158 |
A fémmentesítés és az ellenőrzés | 159 |
A válogatás | 159 |
A csomagolás | 162 |
Burits Oktáv: Zöldségek szárítása | |
Vöröshagyma | 167 |
Fokhagyma | 185 |
Póréhagyma | 187 |
Metélőhagyma | 191 |
Sárgarépa | 192 |
Zellergumó | 200 |
Burgonya | 205 |
Petrezselyemgyökér | 210 |
Pasztinák | 211 |
Torma | 211 |
Cékla | 212 |
Karalábé | 214 |
Spárga | 214 |
Petrezselyemlevél | 216 |
Zellerlevél, zellerszár | 219 |
Kaporlevél | 219 |
Parajlevél | 220 |
Étkezési paprika | 220 |
Paradicsom | 224 |
Zöldbab | 227 |
Karfiol | 229 |
Burits Oktáv: Gyümölcsök szárítása | |
Alma | 234 |
Nagy maradék nedvességtartalmú szárítmányok | 235 |
Kis maradék nedvességtartalmú szárítmányok | 237 |
Szilva | 238 |
Csipkebogyó | 240 |
Burits Oktáv: Gyors vízfelvevő képességű szárított termékek előállítása | |
Hengerszárítás | 243 |
Porlasztószárítás | 244 |
Liofilezés | 250 |
Burits Oktáv: Minőségellenőrzés és tárolás | |
Alak, méret, térfogat | 255 |
Szín | 258 |
Íz-, szag-, hatóanyag-tartalom | 260 |
Cukor- és sótartalom | 261 |
Rehidrálás és konzisztencia | 261 |
Nedvességtartalom | 262 |
Fizikai és vegyi szennyezettség | 266 |
Adalékanyagok | 267 |
Idegen anyagok, hibás részek | 268 |
Mikrobiológiai követelmények | 269 |
A feldolgozás mikrobniológiai szempontból nézve | 272 |
Szárított termékek tárolása | 274 |
Burits Oktáv: A szárított termékek felhasználása és a gyártásfejlesztés várható irányai | |
A termelés fejlesztése | 281 |
Utószó | 285 |
Felhasznált irodalom | 287 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.