1.059.310

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zöld recept 1.

Dr. Gáspár Róbert: Egészség a táplálékban/Simon Zsolt: Nyolc változás, új életstílus/Dr. Szigeti Jenő: Egészséget az életnek!

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Arany Forrás Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím: Zöld recept
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-9741-21-8
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

"Napjainkban számtalan táplálkozási irányzat kínálja az egészség megőrzésének és visszaszerzésének lehetőségét. A hagyományos vegyes táplálkozás hívei vallják, hogy az ember mindenevő,... Tovább

Előszó

Részlet:

"Napjainkban számtalan táplálkozási irányzat kínálja az egészség megőrzésének és visszaszerzésének lehetőségét. A hagyományos vegyes táplálkozás hívei vallják, hogy az ember mindenevő, ezért nem is érdemes azon gondolkodni, hogy mit eszünk, mert ha mértékkel tesszük, nem leszünk betegek. Vannak, akik a vércsoportokra alapozott étrendben hisznek. Megint mások az élelmiszerek savasságával-lúgosságával manipulálnak. Vannak a tej- és tojásfogyasztó ún. lakto-ovovegetáriánusok, vannak az állati eredetű termékeket nem fogyasztó vegánok, valamint a teljesen nyers koszton élők. Valószínűleg bőven lehetne még hozzátenni a listához, hiszen számos újabb étrendi vélemények látnak napvilágot. Az egészség szempontjából leginkább elfogadott táplálkozási forma a lakto-ovo-vegetáriánus étrend, melyet az Egészségügyi Világszervezet is támogat. Egyre több tudományos bizonyíték mutatja azonban, hogy a vegán étrend is jól alkalmazható a betegség megelőzésben és a gyógyításban. A jellegzetessége, hogy a nyers ételek fogyasztása mellett helyet kapnak benne a főtt, a párolt és a sült ételféleségek is, valamint, hogy speciális konyhatechnikai eljárásai révén rendkívül finom ízharmónia hozható létre. Ennek az étrendnek is van ellentábora, így röviden megpróbáljuk feltérképezni, hogy milyen előnyei vannak a vegán táplálkozásnak, illetve mire kell odafigyelni az esetleges problémák elkerülése érdekében." Vissza

Tartalom

Dr. Gáspár Róbert: Egészség a táplálékban7
Simon Zsolt: Nyolc változás, új életstílus13
Prof. dr. Szigeti Jenő: Egészséget az életnek!17
Levesek21
Előételek, főételek, köretek33
Saláták57
Mártások, szószok69
Sütemények73
Palacsinták77
Édességek81
Kenyérfélék85
Ételkiegészítők, fűszerek, tejfélék87
Receptkereső91
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem