kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Nők Lapja Kiadóhivatal |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 366 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 16 cm x 12 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Első kiadás! |
Előszó, irta Zilahy Ágnes | 3 |
Levesek | |
Közönséges hus-leves | 5 |
Barna-leves | 6 |
Tyuk-leves | 7 |
Tiszta borsos-leves | 7 |
Gulyás-hus | 8 |
Gulyás-hus másképpen | 9 |
Rák-leves | 9 |
Rákba való töltelék | 10 |
Pergelt- vagy árva-levesek | |
Rák-leves | 11 |
Tüdő táska-leves | 12 |
Gomba-leves | 13 |
Zöldség-leves | 13 |
Darával töltött tészta-leves | 14 |
Gombócz-leves | 15 |
Paradicsom-leves | 16 |
Káposzta-leves | 17 |
Borleves böjtösen | 17 |
Savanyu tojás-leves | 18 |
Borkő-leves | 19 |
Kőmény magos-leves | 19 |
Tört máj-leves | 20 |
Levesbe valók | |
A rákba való felvert galuska | 20 |
Rák-leves rák-hussal | 21 |
Tej-galuska | 22 |
Dara (griz) koczkák | 22 |
A máj-galuska | 23 |
Olasz-borsó | 24 |
Gyöngykása fokhagymával | 24 |
Gyöngykása gombával | 25 |
Rizskása gombával | 25 |
Rák-vaj - vagy rák-zsir | 25 |
Vegyes zöldség | 26 |
Tüdő táska | 27 |
Liszt koczkák | 28 |
Zsemlyekása (griz) gombócz | 28 |
Lisztgaluska | 29 |
Hus körül való étkek | |
Rizskása gombával | 29 |
Csiperkegomba | 30 |
Többféle gomba készitése | 31 |
Rizskása hagymával | 31 |
Házi makkaroni | 32 |
Vizes galuska | 32 |
Turós-gombócz | 33 |
Burgonya-törve | 33 |
Reszelt-tészta | 34 |
Sárga-répa | 34 |
Káposztasaláta | 35 |
Mártások | |
Tartár-mártás | 36 |
Mandulás tormamártás | 36 |
Metélő hagyma-mártás | 37 |
Eczetes torma | 37 |
Halakra való mártás | 37 |
Majonéz | 38 |
Szárdella vaj | 38 |
Paradicsommártás | 39 |
Tejfeles ugorkamártás | 39 |
Tejfeles tormamártás | 40 |
Szardellamártás | 41 |
Kapornyamártás | 42 |
Zsemlyemártás | 42 |
Kapormártás | 43 |
Fokhagymamártás | 43 |
Ugorkamártás | 44 |
Köszméte (Piszke) mártás | 44 |
Sóskamártás | 44 |
Éretlen szőlő (egres) mártás | 45 |
Meggymártás | 46 |
Veres szőlő (ribizli) mártás | 46 |
Almamártás | 47 |
Leves utáni ételek | |
Főtt marhahus párolva | 48 |
Főtt marhahus vagdalva | 49 |
Kirántott sonka | 50 |
Velős szeletek | 50 |
Vese velővel | 51 |
Sonkás-omlet | 52 |
Liba, vagy más szárnyas májból vagdalék | 52 |
Földi Csiga | 53 |
Borju-láb és borju-fej kirántva | 54 |
Tüdő rizskásával | 55 |
Töltött tojás | 55 |
Keserü-gomba | 56 |
Főzelékek | |
Töltött-káposzta (kolozsvári) | 57 |
Közönséges töltött-káposzta | 59 |
Hussal összerakott káposzta | 60 |
Kelkáposzta | 61 |
Kelkáposzta tejfellel | 61 |
Kelkáposzta töltve | 62 |
Zöldkáposzta töltve | 63 |
Lucskos káposzta | 64 |
Székely-gulyás | 65 |
Töltött karalábé | 66 |
Töltött zöld paprika | 67 |
Töltött paradicsom | 68 |
Töltött burgonya | 68 |
Töltött ugorka | 69 |
Tökkáposzta | 70 |
Paprikás káposzta | 71 |
Babéros savanyu burgonya | 72 |
Szemes paszuly | 73 |
Száraz borsó | 74 |
Tojásos és sonkás burgonya | 74 |
Szilva-lével | 75 |
Szilva tálbanfőtt | 76 |
Zöld-paszuly | 76 |
Vegyes zöldség | 77 |
Kartfiol | 78 |
Spárga-tök | 79 |
Spárga | 79 |
Komlóhajtás | 80 |
Labóda (vagy spenót) | 81 |
Szemes zöld-borsó | 81 |
Lencse böjtösen | 82 |
Ludas-kása | 83 |
Kucsmagomba töltve | 84 |
Aszalt lengyel gomba | 85 |
Becsináltak | |
Rák "kokó"-val | 86 |
Borju agyvelő czitrommal | 87 |
Sárga-répa sertés-hussal | 87 |
Tárkonyos bárány | 88 |
Köszmétés bárány | 88 |
Bárány czitrommal | 89 |
Köszmétés csirke | 90 |
Karalábés csirke | 90 |
Zöldborsó csirkével | 91 |
Paradicsomos csirke | 91 |
Malozsás és gesztenyés nyelv | 92 |
Paczal | 92 |
Borju-láb és fej tojással | 93 |
Debreczeni mazsolás csirke | 94 |
Rák rizskásával | 95 |
Pecsenyék | |
Beafstek | 96 |
Marhahus paprikás | 97 |
Vetrecze | 98 |
Zöldséges pecsenye | 99 |
Lengyel rostélyos | 99 |
Vereshagymás rostélyos | 100 |
Tejfeles rostélyos | 100 |
Fehér pecsenye | 101 |
Savanyu vesepecsenye | 102 |
Szalonnával tüzdelt vesepecsenye | 102 |
Szenen, illetve rostélyon sült (flek) | 104 |
Marha-pecsenye-gombócz | 105 |
Vagdalt marha-pecsenye | 106 |
Bornyu-szelet | 107 |
Bornyu-vesés | 108 |
Bornyu-tokány | 108 |
Bornyu-pörkölt | 109 |
Bornyu-czomb | 109 |
Rántott bornyu | 110 |
Töltött bornyuszegy | 111 |
Bornyu fehér-pecsenye töltve | 112 |
Bornyu-máj | 113 |
Bornyu-nyelv | 113 |
Rántott csirke | 114 |
Töltött csirke | 115 |
Paprikás-csirke | 117 |
Pörkölt-csirke | 118 |
Kappan-sült | 118 |
Szalonnával sütött kappan | 119 |
Kacsa sülve | 120 |
Szelid kacsa vad módra | 120 |
Pulykasült | 121 |
Pörkölt-pulyka | 122 |
Pulyka vagdalt hussal | 123 |
Libasült | 125 |
Libamell fojtva | 125 |
Sült-libamáj | 126 |
Angol-sült | 127 |
Marhahus tejfeles mártásal | 128 |
Paprikás-szelet | 129 |
Serpenyős rostélyos | 129 |
Főtt-marhanyelv | 130 |
Marhapecsenye zöldséges mártással | 131 |
Erdélyi tokány | 131 |
Malaczsült | 132 |
Pörkölt-malacz | 134 |
Malacz-pecsenye tordaiason | 134 |
Paprikás, sertés tejből | 135 |
Sertés-gerincz (karmanádli) | 136 |
Sertés-gerincz (másképpen) | 136 |
Sertés-szelet | 137 |
Sertés-czomb | 138 |
Vad-husak | |
Az őzderék páczolva | 139 |
Páczolt-nyul | 140 |
Nyul pácz nélkül | 141 |
Nyul paprikás | 142 |
Nyul babérral | 143 |
Vad-liba | 144 |
Vad-kacsa | 145 |
Szalonka és szalonkabél | 145 |
Fenyő-madár belestül | 147 |
A verebek | 148 |
Halak | |
Szegedi halpaprikás | 148 |
Tejfeles halpaprikás | 150 |
Rántott harcsa | 150 |
Harcsa | 150 |
Apróhal egészben sütve | 151 |
Csuka füszeresen | 152 |
Süllő (vagy csuka) töltve | 153 |
Hal-leves | 154 |
Hering melegen | 154 |
Száritott tőkehal | 155 |
Marinirozott hal | 156 |
Rántott békaczomb | 156 |
A pisztráng hidegen | 157 |
Saláták és diszitések | |
Aszpik | 158 |
A magyar házimustár | 159 |
Öntött saláta | 160 |
Hideg saláta | 161 |
Zeller és burgonya saláta | 161 |
Hering saláta | 162 |
Vegyes saláta | 163 |
Tészták | |
A fánk | 164 |
A bába kalács | 167 |
Az egyszerü kalács | 168 |
Kürtös kalács | 170 |
A király kalács | 171 |
Az arany galuska | 172 |
A darázslép tészta | 174 |
A cseh-fánk | 175 |
Az élesztős-sodralék | 176 |
A mákos-gubó | 177 |
Az élesztős-lepény | 178 |
Az élesztős palacsinta | 179 |
A turós koczka-tészta | 180 |
A paraszt-béles | 181 |
A réteges (élesztős) pogácsa | 182 |
A tepertős pogácsa | 183 |
A tepertős vakarcs | 184 |
Az élesztős, irós-tészta | 185 |
Az irós-tészta | 186 |
A félirós-tészta | 187 |
A tóló-fánk | 189 |
A rétes-tészta | 191 |
A rétesbe való töltelékek | 193 |
Az almatöltelék | 195 |
A turós rétes | 195 |
A máktöltelék | 196 |
A diótöltelék | 196 |
Csiga rétes | 196 |
Császár-morzsa | 197 |
A debreczeni béles | 198 |
A székely-béles | 200 |
A burgonya-rétes | 201 |
A palacsinta-tészta | 201 |
A levelen sült | 203 |
A zsemlye pudding | 205 |
Bor mártással | 206 |
A Puddingokra és tálba főttekre avló tejmártás | 207 |
A bor-mártás | 208 |
Csokoládé mártás | 209 |
Az eper tálbanfőtt | 209 |
A dara tálbanfőtt tojássárgával | 210 |
A dara tálbanfőtt másképpen | 211 |
A csokoládé tálbanfőtt | 211 |
A tejfel tálbanfőtt | 212 |
A keményítő tálbanfőtt | 213 |
A rizskása tálbanfőtt | 213 |
A zsemlye-morzsás darakoczkák | 214 |
A rózsa-fánk | 215 |
A tejfel-koczka | 216 |
A hájas pogácsa | 218 |
Az uti-pogácsa | 218 |
Kisütött zsemlye | 219 |
Az alma-fánk | 219 |
A zsiros-lepény | 220 |
Turós-lepény | 221 |
A fahajas-fánk | 222 |
A málé-lepény | 224 |
A gyurt tészták | 225 |
Juh túrós tészta | 226 |
Tehér túrós-tészta | 227 |
A sodrott-tészta (nudli) | 227 |
A szilvaizes derelye | 229 |
A káposztás koczka-tészta | 230 |
A sonkás-tészta | 231 |
A tejbenfőtt laska | 232 |
A darával készült tészta | 233 |
A mákos tészta | 233 |
A tehén-túrós gombócz | 234 |
A bánáti gyümölcs-kenyér | 235 |
A gyümölcs-kenyér | 237 |
A vaniliás perecz | 238 |
A czukor-perecz | 239 |
A ráczpite | 239 |
A pozsonyi mákos-patkó | 240 |
Libazsiros sütemény | 241 |
A porhanyós kis kifli | 242 |
A mézes lepény | 242 |
A diós sütemény | 243 |
Diós rudak | 244 |
A habos tészta | 244 |
Füszeres édes tészta | 245 |
A morzsa-torta | 246 |
A csokoládés édes tészta | 247 |
A csokoládé-torta | 248 |
A sodrott torta-lepény | 248 |
A dió-torta | 149 |
A pergelt torta | 250 |
A dalauzi | 251 |
A Szukros tört dió | 252 |
A mogyoró csemege | 253 |
Az édeske | 253 |
A mandulacsókocska | 254 |
A gyümölcsös csókocska | 255 |
Mandula kártya | 255 |
A bazarcsókocskák | 256 |
A vanilia fagylalt | 256 |
Kávé fagylalt | 257 |
Csokoládé fagylalt | 258 |
Gyümölcs fagylaltok | 258 |
A madár-tej | 259 |
A krémek | 259 |
Baraczk krém | 260 |
Az ostya sütés | 261 |
Különlegességek | |
A komlós kenyér sütése | 262 |
A komlós korpa készítése | 264 |
A bálmos | 266 |
A must kolbász (bánáti csemege) | 267 |
A puliczka | 268 |
A "debreczeni" kolbász készitése | 270 |
A sonka és a marha-nyelv páczolás | 271 |
A "virsli" készités | 271 |
Bör-sajt | 272 |
A zsir olvasztás | 273 |
Meleg és hideg italok | |
Csokoládé | 274 |
Az édes ürmös készitése | 275 |
Dió pálinka | 276 |
Puncs | 276 |
Meleg limonádé | 277 |
Hideg puncs | 277 |
Almabor | 277 |
Vegyes gyümölcs-pálinka | 278 |
Vaniliás pálinka | 279 |
Narancs pálinka | 280 |
Köménymagos pálinka | 280 |
Eczet készités | 281 |
Birsalma-sajt | 282 |
Birsalma-sajt más módon | 282 |
Télire eltett zöld-paszuly | 283 |
Czitrom és narancs eltartása | 284 |
Hogy kell a szilvát eltartani | 284 |
Hogyan kell a tojást eltartani | 285 |
A dinnye eltartása | 285 |
Hogy kell az avaszsirt jóvá tenni | 286 |
Kovászos ugorka télire | 286 |
Kovászos ugorka más módon | 287 |
Ugorka saláta | 289 |
Eczetes ugorka üvegben | 290 |
Paprikás piros káposzta | 290 |
Tökkáposzta üvegben | 291 |
Sóska mártás üvegben | 292 |
Hagyma eczetbe téve | 292 |
Édes zöldpaprika eczettel | 293 |
Eczetes ugorka saláta | 293 |
Vegyes zöldség saláta | 294 |
Aszalt körte | 295 |
Aszalt zöld kukoricza | 296 |
Zöld paszuly aszalva | 297 |
Aszalt paradicsom | 297 |
Tinori gomba aszalva | 298 |
Szappanfőzés | 298 |
Hogyan lehet égési sebet gyorsan enyhíteni? | 300 |
Hogyan lehet a kémény tüzet eloltani? | 306 |
Mosdószer | 301 |
Befőttek | |
Többféle egyformán elkészithető befőtt | 302 |
Sárga dinnyehaj befőtt | 304 |
Görög dinnye befőtt | 305 |
Czukorba főtt baraczk | 307 |
Kajszin baraczk befőtt | 307 |
Magolt ribizli | 309 |
Körte befőtt | 309 |
Birsalma befőtt | 310 |
Hámozott dió befőtt | 311 |
Rendes dió befőtt | 311 |
Zöld ringlót | 312 |
Rummal eltett vegyes gyümölcs | 313 |
Meggy eczettel | 319 |
Birsalma sürü czukorban | 314 |
Magold meggy czukorban | 315 |
Apró arany alma czukorban | 315 |
Birsalma eczettel | 315 |
Kajszin baraczk eczettel | 316 |
Sárga dinnyehéja befőtt | 316 |
Az elromlott befőttek értékesítése | 317 |
Őszibaraczk-iz | 317 |
A czukros gyümölcsök | 318 |
Paradicsom üvegben | 319 |
Az asztalterités | 322 |
Nagy ebéd (télen) | 324 |
Nagy vacsora (télen) | 325 |
Nagy ebéd (tavasszal) | 325 |
Nagy vacsora (tavasszal) | 327 |
Nagy ebéd (nyáron) | 328 |
Nagy vacsora (nyáron) | 328 |
Nagy ebéd (ősszel) | 329 |
Nagy vacsora (ősszel) | 330 |
Utóirat | 331 |
Hirdetések | |
Magyar Hirlap ("Bárányfelhő") | 333 |
Magyar Föld | 337 |
Budapesti Hirlap | 338 |
Pesti Napló | 342 |
Nemzet | 342 |
Fővárosi Lapok | 343 |
Borsszem Jankó | 343 |
Magyar Bazár | 344 |
Kis Lap | 344 |
Athaenaeum könyvei | 344 |
Herkules | 346 |
Nép Barátja | 346 |
Budapester Tagblatt | 347 |
Pénzügyi Utmutató | 349 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.