kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Pannon-Literatúra Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Kisújszállás |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 371 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9355-43-7 |
Megjegyzés: | Reprint kiadás, Singer és Wolfner kiadása alapján. |
Könyvem története, irta Zilahy Ágnes | 3 |
Levesek | |
Közönséges hus-leves | 8 |
Barna-leves | 9 |
Tyuk-leves | 9 |
Tiszta borsos leves | 10 |
Gulyáshus | 10 |
Gulyáshus (másképen) | 11 |
Rák-leves | 11 |
Kaszáslé | 12 |
Rákbavaló töltelék | 13 |
Pörkölt levesek | |
Rák-leves | 14 |
Tüdőtáska-leves | 14 |
Gomba-leves | 15 |
Zöldség-leves | 15 |
Darával töltött tészta-leves | 16 |
Gombócz-leves | 17 |
Paradicsom-leves | 17 |
Káposzta-leves | 18 |
Turbolya-leves | 18 |
Paszuly-leves | 19 |
Borleves bőjtösen | 19 |
Burgonya-leves | 20 |
Savanyu tojás-leves | 20 |
Borkő-leves | 21 |
Keménymagos leves | 22 |
Tört máj-leves | 22 |
Sör-leves | 22 |
Teknősbéka-leves | 22 |
Borsólé | 23 |
Májleves, árván | 24 |
Gesztenyés leves | 25 |
Agyvelő-leves | 25 |
Levesbe valók | |
A gyurt tészták | 26 |
Csigatészta elkészitése | 27 |
Rákvaj vagy rákzsir | 28 |
A rákba való felvert galuska | 29 |
Rákleves rákhussal | 29 |
Tejgaluska | 29 |
Darakoczkák | 30 |
A májgaluska | 30 |
Olasz borsó | 31 |
Gyöngykása foghagymával | 31 |
Gyöngykása gombával | 32 |
Rizskása gombával | 32 |
Vegyes zöldség | 32 |
Tüdő-táska | 33 |
Liszt koczkák | 34 |
Zsemlyekása gombócz | 34 |
Lisztgaluska | 34 |
Articsóka | 35 |
Tyuk tormával | 35 |
Sajtos tojás | 36 |
Béka czomb | 36 |
Friss osztriga, sülve | 37 |
Hus körül való ételek | |
Rizskása gombával | 38 |
Csiperke gomba | 38 |
Többféle gomba | 39 |
Rizskása hagymával | 39 |
Házi makkaróni | 40 |
Vizes galuska | 40 |
Turós gombócz | 40 |
Burgonya törve | 41 |
Reszelt tészta | 41 |
Sárga répa | 42 |
Káposzta saláta | 42 |
Mártások | |
Tatár-mártás | 43 |
Mandulás torma-mártás | 43 |
Metélő hagyma-mártás | 44 |
Eczetes torma-mártás | 44 |
Halakra való mártás | 44 |
Majonéz | 44 |
Szardella vaj | 45 |
Paradicsom-mártás | 45 |
Hagyma-mártás | 46 |
Tejfeles ugorka-mártás | 46 |
Tejfeles torma-mártás | 47 |
Szardella-mártás | 47 |
Kapornya-mártás | 48 |
Zsemlye-mártás | 48 |
Kapor-mártás | 49 |
Foghagyma-mártás | 49 |
Ugorka-mártás | 49 |
Köszméte-mártás | 50 |
Sóska-mártás | 50 |
Egres-mártás | 51 |
Meggy-mártás | 51 |
Ribizlimártás | 52 |
Alma-mártás | 52 |
Tatár-mártás (másképen) | 53 |
Majonéz | 53 |
Leves utáni ételek | |
Főtt marhahus, párolva | 54 |
Főtt marhahus, vagdalva | 55 |
Kirántott sonka | 55 |
Velős szeletek | 56 |
Vese velővel | 56 |
Sonkás omlett | 57 |
Szárnyas máj-vagdalék | 57 |
Földi csiga | 58 |
Borjuláb és -fej kirántva | 58 |
Agyvelő kirántva | 59 |
Tüdő, savanyu lével | 59 |
Tüdő rizzsel | 59 |
Töltött tojás | 60 |
Keserü gomba | 61 |
Főzelékek | |
Toros káposzta | 62 |
Töltött káposzta, kolozsvári módon | 62 |
Közönséges töltött káposzta | 64 |
Hússal összerakott káposzta | 64 |
Kelkáposzta, töltve | 65 |
Zöld káposzta, töltve | 66 |
A lucskos káposzta | 67 |
A székely-gulyás | 68 |
Búza-kása | 68 |
Töltött karalábé | 68 |
Töltött zöld paprika | 69 |
Töltött paradicsom | 70 |
Töltött burgonya | 71 |
Töltött ugorka | 71 |
Tökkáposzta | 72 |
Paprikás káposzta | 73 |
Babéros. savanyu burgonya | 74 |
Szemes paszuly | 74 |
Száraz borsó | 75 |
Tojásos és sonkás burgonya | 75 |
Szilva, lével | 76 |
Szilva, tálba főtt | 76 |
Zöld paszuly | 77 |
Vegyes zöldség | 78 |
Kárfiol | 78 |
Spárga tök | 79 |
Spárga | 79 |
Komlóhajtás | 80 |
Laboda (vagy spenót) | 80 |
Szemes zöld borsó | 81 |
Lencse böjtösen | 82 |
Ludas-kása | 82 |
Kucsmagomba töltve | 83 |
Aszalt lengyel-gomba | 84 |
Becsináltak | |
Rák, kokóval | 85 |
Borju-agyvelő, czitrommal | 85 |
Sárgarépa, sertéshussal | 86 |
Tárkonyos bárány | 86 |
Köszmétés bárány | 87 |
Bárány, czitrommal | 87 |
Köszmétés csirke | 88 |
Kalarábés csirke | 88 |
Zöld borsó csirkével | 89 |
Paradicsomos csirke | 89 |
Mazsolás- és gesztenyés nyelv | 89 |
Paczal | 90 |
Borjuláb és borjufej tojással | 90 |
Debreczeni mazsolás csirke | 91 |
Bosporus | 92 |
Rák rizskásával | 93 |
Pecsenyék | |
A "Luby"-sült | 93 |
Beafsteak | 95 |
Marhahus paprikás | 96 |
Vetrecze | 97 |
Zöldséges pecsenye | 97 |
Lengyel rostélyos | 97 |
Vereshagymás rostélyos | 98 |
Tejfeles rostélyos | 98 |
Fehérpecsenye | 99 |
Vesepecsenye, savanyun | 99 |
Vesepecsenye szalonnával tüzdelve | 100 |
Fehérpecsenye töltve | 100 |
Szenensült pecsenye | 101 |
Marhapecsenye gombóczczal | 102 |
Vagdalt marhapecsenye | 103 |
Borjuszelet | 104 |
Borjuvesés | 104 |
Borjupörkölt | 105 |
Borjutokány | 105 |
Borjuczomb | 106 |
Borju, rántva | 106 |
Borjuszegy, töltve | 106 |
Borju fehér pecsenye, töltve | 107 |
Borjumáj | 108 |
Rántott csirke | 109 |
Töltött csirke | 110 |
Paprikás csirke | 111 |
Pörkölt csirke | 112 |
Kappansült | 112 |
Szalonnával sütött kappan | 113 |
Kacsa sülve | 114 |
Szelid kacsa, vad módra | 114 |
Pulykasült | 115 |
Pörkölt pulyka | 116 |
Pulyka, vagdalt hussal | 116 |
Libasült | 118 |
Libamell, fojtva | 119 |
Sült libamáj | 119 |
Az angolsült | 119 |
A marhahus tejfeles mártással | 120 |
A paprikás szelet | 121 |
Serpenyős rostélyos | 121 |
A főtt marhanyelv | 122 |
Marhapecsenye zöldséges mártással | 122 |
Erdélyi tokány | 123 |
Malacz-sült | 124 |
Pörkölt malacz | 125 |
Malacz-pecsenye tordai módon | 125 |
Paprikás sertésfejből | 126 |
Sertésgerincz | 127 |
Sertésgerincz (másképen) | 127 |
Sertés-szelet | 127 |
Sertés-czomb | 128 |
Fáczán, sülve | 128 |
Fehérbelü pecsenye | 192 |
Vadhusok | |
Az őzderék páczolva | 131 |
Páczoltnyul | 132 |
Nyul, pácz nélkül | 133 |
Nyulpaprikás | 134 |
Nyul babérral | 134 |
Vadliba | 135 |
Vadkácsa | 136 |
Szalonka és szalonkabél | 136 |
Fenyő madár belestül | 138 |
A verebek | 138 |
Halak | |
Szegedi paprikáshal | 139 |
Tejfejel halpaprikás | 140 |
Rántott harcsa | 140 |
Az egészben megsütött apró hal | 141 |
Csuka füszeresen | 142 |
Csuka tejfeles tormával | 142 |
Süllő vagy csuka töltve | 143 |
Hal-leves | 144 |
A hering melegen | 144 |
A száritott tőkehal | 145 |
Marinirozott hal | 146 |
A pisztráng hidegen | 146 |
Hogyan nem fő széjjel a hal? | 146 |
Saláták és diszitések | |
Aszpikk | 147 |
A magyar házimustár | 148 |
Öntött saláta | 149 |
Hideg saláta | 149 |
A zeller- és a burgonya-saláta | 150 |
A hering saláta | 150 |
Vegyes saláta | 151 |
Tészták | |
A fánk | 152 |
A bába kalács | 154 |
Az egyszerű kalács | 155 |
A kürtös kalács | 156 |
A király kalács | 157 |
Az arany galuska | 158 |
Csorgatott czukros tészta | 160 |
A darázslép tészta | 161 |
A cseh fánk | 162 |
Az élesztős sodralék | 162 |
A mákos gubó | 163 |
Az élesztős lepény | 164 |
Az élesztős palacsinta | 165 |
A turós koczka-tészta | 165 |
A paraszt-béles | 167 |
A réteges (élesztős) pogácsa | 167 |
A tepertős pogácsa | 168 |
A tepertős vakarcs | 169 |
Az élesztős, írós-tészta | 170 |
Az írós-tészta | 170 |
A félírós-tészta | 173 |
A toló fánk | 173 |
A rétes tészta | 174 |
A rétesbe való töltelék | 176 |
Az alma-töltelék | 177 |
A turósrétek töltelék | 178 |
A mák-töltelék | 178 |
A dió-töltelék | 178 |
Csiga-rétes | 179 |
Császár-morzsa | 179 |
A debreczeni béles | 180 |
A székely béles | 181 |
A burgonya-rétes | 182 |
A palacsinta tészta | 183 |
A levelen sült | 184 |
A zsemlye-pudding | 185 |
Bormártással | 187 |
A puddingokra és tálba-főttekre való tejmártás | 187 |
A bor-mártás | 188 |
A csokoládé-mártás | 189 |
A tálba főtt eper | 189 |
A dara tálbafőtt tojássárgával | 190 |
A dara (vagy griz) tálbafőtt másképen | 190 |
A csokoládé tálbafőtt | 191 |
A tejfel tálbafőtt | 191 |
A keményitő tálbafőtt | 192 |
A riszkása tálbafőtt | 192 |
A zsemlyemorzsás darabkoczkák | 193 |
Csőrege kétféleképen | 194 |
A rózsa-fánk | 195 |
A tejfel koczka | 196 |
A hájas pogácsa | 197 |
Az uti pogácsa | 197 |
Kisütött zsemlye | 198 |
Az alma-fánk | 198 |
A zsiros lepény | 199 |
Turós lepény | 200 |
A fahéjjas fánk | 201 |
A málé lepény | 202 |
A gyúrt tészták | 203 |
Juhturós tészta | 204 |
A tehén turós tészta | 204 |
A sodrott tészta | 205 |
A szilva-ízes dereje | 206 |
A káposztás koczka-tészta | 207 |
A sonkás tészta | 208 |
A tejbe főtt laska | 209 |
A darával készült tészta | 209 |
A mákos tészta | 210 |
A tehénturós gombócz | 210 |
A bánáti gyümölcs kenyér | 212 |
A gyümölcs kenyér | 212 |
A vaniliás perecz | 213 |
Vanilia hajtás | 214 |
A czukor perecz | 214 |
A rácz pite | 215 |
A pozsonyi mákos- (diós-) patkó | 216 |
Libazsíros sütemény | 217 |
A porhanyó kis kifli | 217 |
A mézes lepény | 218 |
A diós sütemény | 218 |
A diós rudak | 219 |
A habos tészta | 219 |
A fűszeres édes tészta | 220 |
Vajas torta | 221 |
A morzsa-torta | 221 |
A csokoládés édes tészta | 222 |
A csokoládé-torta | 222 |
A sodrott torta-lepény | 223 |
A dió-torta | 224 |
A pörkölt torta | 224 |
A dalauzi | 225 |
A czukros tört dió | 226 |
A mogyoró csemege | 227 |
Az édeske | 227 |
A mandula csokocska | 227 |
Tojásos perecz | 228 |
A gyümölcsös csókocskák | 229 |
A mandula kártya | 229 |
A bazár csókocskák | 229 |
A domika | 230 |
Hussal töltött kiflik | 230 |
Szilva gombóczok | 231 |
Cseresznye és szilva kisütve | 232 |
Az ostya-sütés | 233 |
Könnyű czukrászat | |
A fagylaltok | |
A fagylaltok készitéséről | |
A vanilia-fagylalt | 235 |
Kávé-fagylalt | 236 |
Csokoládé-fagylalt | 236 |
Gyümölcs-fagylaltok | 236 |
Gesztenye-fagylalt | 237 |
Eper-fagylalt | 237 |
Rizs-fagylalt | 238 |
Mogyoró-fagylalt | 238 |
Czukros málnalé | 239 |
A krémek | |
Csokoládéból, vaniliából és mandulából | 240 |
Tejhab krémekhez és kávéba | 240 |
A madártej | 241 |
Barazck-krém | 242 |
Kávé-krém | 242 |
Nemzeti színű krém | 243 |
A sütemények jegeczesitése | |
A jegeczitéshez való czukor | 244 |
Tortákra való jég | 245 |
Czitromjég tortákra | 246 |
Csokoládé jegecz | 247 |
Kávé jegecz | 247 |
Csokoládé jégtortára | 248 |
Gyümölcs jegecz-tortára | 248 |
A torták | |
Alma-torta | 249 |
Gesztenye-torta | 250 |
Habos torta | 251 |
Kávé-torta | 252 |
Gesztenye czukorral bevonva | 253 |
Rózsalevél czukorba főzve | 253 |
Tortákra való diszités | 254 |
Czukrászati egyveleg | |
Mogyoró rudak | 254 |
Indiai fánk | 255 |
Tea-tészta sonkával | 256 |
Füszeres lepény | 257 |
Ánizs kenyér | 257 |
Csokoládé-karikák | 258 |
Vaniliás kétszersült | 259 |
Kocsonya fris gyümölcsből | 260 |
Az alkörmös festék készitése | 260 |
Világos sárga szín | 261 |
Gesztenye-csemege | 262 |
Pástétom-tészta | 263 |
Ludmáj-pástétom | 264 |
Nyúl-pástétom | 265 |
A kozmás ételekről | 267 |
Különlegességek | |
A disznótor | 269 |
A disznó ölés | 71 |
A kolbász | 274 |
A tüdős hurka készítése | 276 |
A véres hurka | 278 |
A májas készités | 279 |
A kásás hurka | 280 |
A hájszeles | 281 |
A gömböcz | 282 |
A disznófősajt | 283 |
Bőrsajt | 285 |
A kocsonya-készítés | 286 |
A királyhús | 287 |
A paprikás szalonna | 288 |
Az oltó készitése | 288 |
A komlós kenyér sütése | 290 |
A komlós korpa készitése | 292 |
A bálmos | 293 |
A must kolbász | 294 |
A puliczka | 295 |
A debreczeni kolbász készitése | 296 |
A sonka és a marhanyelv páczolás | 297 |
A virsli készitése | 297 |
A zsír olvasztás | 298 |
Csokoládé | 299 |
Az édes ürmös készítése | 299 |
Diópálinka | 300 |
Puncs | 300 |
Meleg limonádé | 301 |
Hideg puncs | 301 |
Almabor | 301 |
Vegyes gyümölcs pálinka | 302 |
Vaniliás pálinka | 302 |
Narancs pálinka | 303 |
Köménymagos (vagy ánizsos) pálinka | 304 |
A rum készitése házilag | 304 |
Eczet készités | 305 |
Birs-alma sajt | 306 |
Birs-alma sajt más módon | 307 |
Gomba-por készitése | 307 |
Télére eltett zöld paszuly | 307 |
Eper eltartása néhány napig | 308 |
A czitrom és a narancs eltartása | 309 |
Hogy kell a szilvát eltartani | 309 |
Hogyan kell a tojást eltartani | 309 |
A dinnye eltartása | 309 |
Csiperke- vagy rizike-gomba eltartása | 309 |
Hogyan kell az avas zsirt jóvá tenni | 311 |
Kovászos ugorka télre | 311 |
Kovászos ugorka más módon | 312 |
Az ugorka-saláta | 314 |
Eczetes ugorka üvegben | 315 |
Paprikás piros káposzta | 315 |
Tök-káposzta üvegben | 315 |
Sóska-márrtás üvegben | 316 |
Hagyma eczetbe téve | 316 |
Édes zöldpaprika eczettel | 317 |
Eczetes ugorka-saláta | 318 |
Aszalt körte | 318 |
Aszalt körte sajtolva | 319 |
Aszalt zöld kukoricza | 321 |
Zöld paszuly aszalva | 322 |
Tinóri (vagy hiriba) gomba aszalva | 323 |
A szappan-főzés | 323 |
Hogyan lehet az égési sebet gyorsan enyhiteni | 324 |
Hogyan lehet a kéménytüzet eloltani | 325 |
Mosdószer | 325 |
Puhafa-padló festése | 326 |
Hordóba eltett fejes káposzta | 326 |
A fojtott káposzta | 329 |
Gyalult hordós káposzta | 329 |
Befőttek | |
Többféle, egyformán elkészithető befőtt | 332 |
Sárga dinnyehéj befőtt | 334 |
A görög dinnye befőtt | 335 |
A czukorba főtt baraczk | |
Kajszin baraczk befőtt | 337 |
Magolt ribizli | 337 |
A körte befőtt | 338 |
Birsalma befőtt | 339 |
Hámozott dió befőtt | 339 |
Rendes dió befőtt | 330 |
Zöld ringlót | 340 |
Rummal eltett vegyes gyümölcs | 341 |
Meggy eczettel | 341 |
Birsalma sürü czukorban | 342 |
Magolt meggy czukorban | 342 |
Apró arany-alma czukorban | 342 |
Birsalma eczettel | 343 |
Kajszin baraczk eczettel | 343 |
Sárga-dinnye héjja eczettel | 343 |
Az elromlott befőttek értékesítése | 344 |
Őszi baraczk-iz | 344 |
A czukros (jegeczes) gyümölcsök | 345 |
Paradicsom üvegben | 345 |
Ünnepi ebédek | |
Az asztal terités | 348 |
Nagy ebéd (télen) | 350 |
Nagy vacsora (télen) | 351 |
Nagy ebéd (tavasszal) | 351 |
Nagy vacsora (tavasszal) | 352 |
Nagy ebéd (nyáron) | 352 |
Nagy vacsora (nyáron) | 353 |
Nagy ebéd (ősszel) | 353 |
Nagy vacsora (ősszel) | 354 |
Az én szakácskönyvem | 355 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.