kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Singer és Wolfner |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 92 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Nyomtatta a Budapesti Hirlap Nyomdája. |
Gyümölcsök, főzelékek és saláták épen való eltartása. | |
Gőzbefőtt gyümölcsbefőttel | 5 |
A szaliczil használata | 6 |
Az elromlott befőttek értékesítése | 7 |
Cseresznyebefőtt | 7 |
Ananászeper-befőtt | 8 |
Málnabefőtt | 9 |
Zöld köszméte (egres) | 9 |
Kajszibaraczk | 9 |
Körtebefőtt | 10 |
Vörös szilva zölden baraczkizzel | 10 |
Rendes érett vörös szilva | 11 |
Berzenczai szilva hámozva | 11 |
Erdei vadszeder | 11 |
Apró vadalma | 12 |
Őszi baraczk | 12 |
A birsalma befőtt | 12 |
Szőlő-befőtt | 13 |
Fán termő savanyu szeder | 13 |
Meggy-befőtt | 13 |
Ribizli czukorporral | 14 |
Sürü czukorban főtt gyümölcsök | 14 |
Cseresznye sürü czukorban | 14 |
Eper | 15 |
Meggy czukorban | 16 |
Zöld köszméte (piszke) | 16 |
Kajszinbaraczk | 16 |
Zöld paradicsom czukorban | 16 |
Czukorban főtt narancs | 17 |
Berkenye-befőtt | 17 |
Sárgadinnyehéj befőtt | 18 |
A görögdinnye befőtt | 19 |
Meggy eczettel | 19 |
Birsalma sürü czukorban | 20 |
Magolt meggy czukorban | 20 |
Birsalma eczettel | 20 |
Kajszinbaraczk eczettel | 20 |
Sárgadinnye héja eczettel | 21 |
Magolt ribizli | 21 |
Hámozott dióbefőtt | 21 |
Rendes dióbefőtt | 22 |
A körtebefőtt | 22 |
Rumos vegyes gyümölcs | 22 |
Meggy eczetben | 23 |
Birsalma sürü czukorban | 24 |
Magolt meggy czukorban | 24 |
Apró aranyalma czukorban | 24 |
Birsalma eczettel | 24 |
Kajszinbaraczk eczettel | 25 |
Sárgadinnye héja eczettel | 25 |
A czukros (jegeczes) gyümölcsök | 25 |
Zöld ringló czukorban | 25 |
Som czukorban | 25 |
Erdei szeder czukorban | 26 |
Vadalma czukorban | 27 |
Páponya czukorban | 27 |
Fagylaltokhoz való mindenféle czukros gyümölcskocsonya | |
Eperkocsonya | 28 |
Eper főzve | 29 |
Meggy-kocsonya | 29 |
Cseresznye-kocsonya | 29 |
Kajszinbaraczk-kocsonya | 30 |
Őszi baraczk-kocsonya | 30 |
Kajszinbaraczk nyersen | 30 |
Málna czukor nélkül | 30 |
Szőlőlé | 31 |
Őszi baraczk és szilva vegyesen | 31 |
Erjedt gyümölcslevek | |
Eper | 31 |
Málna, szeder, ribizli | 32 |
Málna és szeder másmódon | 32 |
Almaíz | 32 |
Sárgadinnye-íz | 33 |
Almahéjból lekvár | 33 |
Őszibaraczk-íz | 33 |
Ringlót-íz | 34 |
Rózsalevél czukorba főzve | 34 |
Som-íz | 34 |
Gyümölcs-sajtok | |
Birsalmasajt | 35 |
Birsalmasajt másképpen | 36 |
Birsalmasajt | 36 |
Mustba főtt birsalmasajt | 36 |
Birsalmasajt | 37 |
Birsalmasajt más módon | 37 |
Mustkolbász | 37 |
Szilvaíz | 38 |
A gyümölcs befőzése czukor nélkül | 38 |
Friss gyümölcsök eltartása | |
Az eper eltartása néhány napig | 40 |
Nyers szilva eltartása | 40 |
Dió hámozható módon | 41 |
Sárga és görögdinnye eltartása | 41 |
Czitrom és narancs eltartása | 41 |
Nyers zöldpaprika eltartása | 42 |
A szőlő eltartása | 42 |
Zöld káposztalevél eltartása | 42 |
A szőlő eltartása | 43 |
A főzéshez szükséges mindenféle holmi eltartása | |
Tojás eltartása | 43 |
A sóban eltartott tojás | 44 |
Gomba eltartása | 44 |
Sóban eltett rákfarkok | 45 |
Eczetes saláták | |
Eczetes uborka | 45 |
Zöld paszuly eczetben | 46 |
Kukorica eczetben | 47 |
Nagy édes paprika eczetben | 47 |
Édes zöld paprika eczetben | 48 |
Eczetes uborka-saláta | 48 |
Vegyes zöldségsaláta | 48 |
Hagyma eczetben | 49 |
Paprikasaláta | 49 |
Paprikás piros káposzta | 50 |
Nyers káposztasaláta | 50 |
Zöldborsó czukorral főzve | 50 |
Salátafélék | |
Kovászos uborka télire | 51 |
Tökkáposzta | 51 |
Tökkáposzta üvegben | 52 |
Sóska-mártás üvegben | 52 |
Sprága eltartása | 52 |
Zöldborsó gőzben főzve | 53 |
Aszalt zöld kukoricza | 53 |
Paradicsom víz nélkül | 54 |
Paradicsom átaltörve | 54 |
Paradicsom üvegben | 55 |
Télire eltett sóska | 55 |
Szarvasgomba eltartása eczettel és borral | 56 |
Az uborkasaláta | 56 |
Franczia uborka | 56 |
Kovászos uborka télire | 57 |
Kovászos uborka más módon | 58 |
Hordóba eltett fejes káposzta | 58 |
A fojtott káposzta | 59 |
Gyalult hordós káposzta | 61 |
Czukorral aszalt gyümölcsök | |
Aszalt körte sajtolva | 64 |
Aszalt paradicsom | 65 |
Tinori gomba aszalva | 66 |
Aszalt zöldbab | 66 |
Üvegbe eltett kapor | 67 |
Aszalt hus | 67 |
A tejben eltartott hus | 67 |
Sokáig eltartható kocsonya | 68 |
Csiperke- vagy rizike-gomba eltartása | 69 |
A gombapor | 70 |
Zöld petrezselyem levele szárítva | 70 |
Keserü gomba eltétele | 71 |
Paradicsomalma-saláta | 71 |
Lenmagolajos saláta | 71 |
Csipkerózsa-iz | 72 |
Korommal páczolt nyelv | 72 |
Nyári sonka | 72 |
Meleg tojásos limonádé | 73 |
Az egyszerü meleg limonádé | 73 |
Rum készítés | 74 |
Puncskészítés | 74 |
Eczetkészítés | 75 |
Magyar mustár készítés | 75 |
Angol mustár | 76 |
Vegyes gyümölcslikör | 76 |
Köménymagos vagy (ánizsos) pálinka | 76 |
Almabor | 77 |
Vegyes gyümölcspálinka | 77 |
Vaniliás pálinka | 78 |
Narancs-pálinka | 78 |
Dió-pálinka | 78 |
Az alkörmös festék készitése | 79 |
Világos-sárga szin | 79 |
A zsirokról | |
Az elromlott vaj megjavitása | 80 |
Az avas zsir jóvátétele | 80 |
A marhazsir izletes elkészítésének módja | 80 |
A marhazsir használati utasitása | 81 |
Gyógyitó szer égési sebre | 83 |
Az égési seb gyógyitásának más módja | 83 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.