kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Móra Ferenc Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 127 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 17 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | A könyv színes illusztrációkat tartalmaz. |
Jó reggelt! | |
Tej | 10 |
Kávé | 10 |
Kakaó | 10 |
Tea | 11 |
Csipkebogyótea | 12 |
Péksütemény vagy kenyér? | 12 |
A nylonzacskók titka | |
Zöld pástétom | 17 |
Retek tejfellel | 18 |
Húspátétom | 18 |
Szardíniás vagy szardellapasztás kenyér | 18 |
Tojáspástétom | 18 |
Túrókrém | 19 |
Zöldségpástétom | 19 |
Kását főzőtt Annuska | |
Búzadarakása | 23 |
Tejberizs | 23 |
Hogyan indult a tojás vándorútra? | |
Lágy tojás | 27 |
Tojás pohárban | 27 |
Kemény tojás | 27 |
Tükörtojás - ökörszem | 27 |
Szalonnával, sonkával vagy kolbásszal készült sült tojás | 28 |
Egyszerű rántotta | 28 |
Hagymás rántotta | 29 |
Borsós rántotta | 29 |
Rántotta karfiollal mint "rántott velő" | 29 |
Savanyú tojás | 30 |
Orosz tojás (kaszinótojás) | 30 |
Bundás kenyér | 31 |
Mivel táplálkozott a bükkfadöntögető? | |
Brindzás (liptói túrós) galuska | 35 |
Galuska ostyepkával (speciális füstölt sajt) | 36 |
Káposztaleves | 36 |
Messziről jött hozzánk | |
Fejes saláta | 43 |
Uborkasaláta | 43 |
Uborkasaláta paprikával és paradicsommal | 43 |
Paprikasaláta | 43 |
Paradicsomsaláta | 44 |
Tojásos paradicsomsaláta | 44 |
Gyenge fiatal zöldségsaláta | 45 |
Reteksaláta | 45 |
Nyers vörös- vagy fehérkáposztából készített saláta | 46 |
Zellersaláta | 46 |
Nemcsak saláta | |
Sárgarépa-főzelék | 50 |
Zöldborsó répával | 51 |
Finomfőzelék | 51 |
Karalábéfőzelék | 51 |
Zöldbabfőzelék | 52 |
Tökfőzelék | 52 |
Spenót | 52 |
Sóska tojással | 53 |
Karfiol | 53 |
Kirántott karfiol | 54 |
Főtt karfiol vajjal | 54 |
Karfiolkrokett | 54 |
Sárgarépakrokett | 55 |
Lecsó | 55 |
Édes káposzta | 56 |
Párolt káposzta | 56 |
Kelbimbó | 57 |
Kelbimbó pirított zsemlemorzsával | 57 |
Fagyasztott gyors ételek | |
Fagyasztott töltött paprika | 60 |
Fagyasztott vagdalt hús | 60 |
Fagyasztott szilvás gombóc | 60 |
Fagyasztott halfilé | 61 |
Kirántott halfilé | 61 |
Ráchal | 61 |
Halpaprikás | 62 |
Sült hal lecsóval | 62 |
Gombával töltött halfilétekercs | 62 |
Körülnézük az éléskamrában | |
Kísértés, azaz mit kezdjünk pénz nélkül | |
Alapmártás | 71 |
Paradicsommártás | 71 |
Metélőhagyma-mártás | 71 |
Kapormártás | 71 |
Savanyú burgonya | 72 |
Tésztafélék | 73 |
Makaróni olasz módra | 73 |
Alma pongyolában | 73 |
Mammutbifsztek | |
Sült kolbász | 77 |
Szalámikosár | 77 |
Vagdalt hús | 77 |
Hirtelensült | 78 |
Kirántott szelet | 78 |
Natúrszelet | 78 |
Bifsztek | 80 |
Hagymás borjú- vagy sertésmáj | 80 |
Csirkepaprikás | 82 |
Rablóhús | 82 |
Vagdalt hús paradicsommal | 83 |
Tejszínhabos csoda | |
Malakov-torta | 87 |
Töltött ostya | 87 |
Meggyes golyók | 88 |
Mandulabomba | 89 |
Van, aki cukorral szereti, van, aki sósan... | |
Palacsinta | 95 |
Kelt palacsinta | 95 |
Fánk | 96 |
Hússal töltött palacsinta | 96 |
Kiflifelfújt | 96 |
Eper- vagy málnakrém pudinggal | 97 |
Túrógombóc | 97 |
A technika bevonul a konyhába | |
Gyümölcslékoktél | 101 |
Gyümölcshab | 101 |
Répasaláta | 101 |
Konzerv- vagy mirelit borsóból készült püré | 102 |
Tejkoktélok tojással | 102 |
Hideg üdítő italok | 102 |
Amit sohasem ununk meg | |
Tojásos szendvics | 108 |
Sonkás kenyérszeletek | 108 |
Sajtos-tojásos meleg szendvics | 108 |
Kolbászos szendvics | 109 |
Füstölt sajttal (ostyepka) készült szendvics | 109 |
Egy fogra való szendvics | 109 |
Hidegtál | 110 |
Verseny a parázs körül | |
Nyárson sült | 114 |
Papírba csomagolt nyárson sült - zsiványpecsenye | 115 |
Egytálétel | |
Paprikás krumli | 118 |
Lebbencsleves | 118 |
Gomba tojással | 118 |
Gulyás | 119 |
Hamis gulyásleves | 120 |
Gerslileves füstölt hús levéből | 120 |
Burgonyaleves | 120 |
Savanyú burgonyaleves | 121 |
Zöldségleves | 121 |
Húsleves | 122 |
Gombaleves | 122 |
Orosz borscsleves | 123 |
Egy "késhegyni" jó tanács | |
Mértékek és súlyok | 124 |
Miből mennyit? | 126 |
Receptjeinkből összeállított étrend | 126 |
Az asztalnál | 127 |