Fülszöveg
Több mint 100-féle whisky minden részletre kitérő leírása: beleértve a skót single maitokat és kevert whiskyket (blendeket), valamint Írország, az Egyesült Államok és Japán whiskyjeit, továbbá a különleges palackozók által kibocsátott egyedi tételeket.
A whisky lepárlási folyamatának részletes magyarázata.
Bevezetés a kóstolás titkaiba: hogyan értékeljük a whisky színét és „lábait", és hogyan illatoljuk és ízleljük a pohár tartalmát.
A felsorolt lepárlóüzemek történetének olvasmányos bemutatása a szerző kóstolási jegyzeteivel kiegészítve.
Könyvünk mértékadó útikalauz a világ legkifinomultabb whiskyjeinek útvesztőjében.
A több mint 100 különféle whiskyt bemutató kézikönyv segít felfedezni a skót single maitokat és whiskykeverékeket, valamint az Egyesült Államok, Kanada, Írország, Wales és Japán whiskyjeit.
Világszerte évről évre nő az érdeklődés a single maitok, a kis tételben előállított bourbonok és más whiskykülönlegességek iránt. A Whisky kézikönyve felfedi a lepárlás...
Tovább
Fülszöveg
Több mint 100-féle whisky minden részletre kitérő leírása: beleértve a skót single maitokat és kevert whiskyket (blendeket), valamint Írország, az Egyesült Államok és Japán whiskyjeit, továbbá a különleges palackozók által kibocsátott egyedi tételeket.
A whisky lepárlási folyamatának részletes magyarázata.
Bevezetés a kóstolás titkaiba: hogyan értékeljük a whisky színét és „lábait", és hogyan illatoljuk és ízleljük a pohár tartalmát.
A felsorolt lepárlóüzemek történetének olvasmányos bemutatása a szerző kóstolási jegyzeteivel kiegészítve.
Könyvünk mértékadó útikalauz a világ legkifinomultabb whiskyjeinek útvesztőjében.
A több mint 100 különféle whiskyt bemutató kézikönyv segít felfedezni a skót single maitokat és whiskykeverékeket, valamint az Egyesült Államok, Kanada, Írország, Wales és Japán whiskyjeit.
Világszerte évről évre nő az érdeklődés a single maitok, a kis tételben előállított bourbonok és más whiskykülönlegességek iránt. A Whisky kézikönyve felfedi a lepárlás és érlelés titkát: megtudjuk, hogyan alakul ki a gabonából és a vízből az aromákban, ízekben és színárnyalatokban gazdag whisky.
Az egyedülálló kézikönyv kóstolási tanácsokkal is szolgál: hogyan ítéljük meg a whisky színét és konzisztenciáját („lábait"), illetve hogyan illatoljuk és ízleljük az italt. Az egyes lepárlóüzemek részletes ismertetése mellett megtaláljuk a szerző kóstolási feljegyzéseit is - így értékelni tudjuk majd azt a sokévi hozzáértő törődést, amelyet minden egyes korty whisky magában hordoz a múltjából.
Vissza