Előszó
A WESSLING Hungary Kft. az „Életünk minősége" jelmondatot választotta víziójának rövid összefoglalójaként. Mit is jelent ez egy szakácskönyv bevezetőjében? ízletes ételeket, frissítő, jó hangulatot adó színpompás koktélokat?
A világ, amely körülvesz bennünket, meggyőződésem szerint ennél sokkal összetettebb rendszer.
Ételünk a vizünk és a talajunk, valamint azok az anyagok, amelyeket az előállításukhoz felhasználunk - tudva, vagy akaratlanul. Az, hogy milyen burgonyát tudunk termeszteni, és milyen takarmányt eszik a szarvasmarha, alapvetően a környezetünk állapotától függ. Attól, hogy mennyire körültekintően gondozzuk azt, illetve tároljuk az etetésre szánt takarmányt. Ha nem használunk növényvédőszereket, állatainkat nem etetjük feleslegesen gyulladáscsökkentő antibiotikumokkal, akkor a nyersanyagok már jó kiindulási alapot nyújtanak egy egészséges bográcsgulyás elkészítéséhez, amiben nem lesz sok káros anyag - hacsak a pirospaprika tárolásakor nem keletkezett a penészgombákban túl sok toxin.
A hagymát dioxinmentes disznózsíron megdinsztelve azonban nem túl sok omega-3 zsírsavat viszünk be a szervezetünkbe.
Legyen hát hozzá jó vörösbor, s a benne rejlő káros alkohol mellett a transzrezervatrolok jótékony hatása ma már tudományosan alátámasztott tény.
Lám, milyen összetett a gulyás és a vörösbor esete, és ezt még ragozhatnánk napestig...
Óvjuk hát vizeinket, talajunkat, ne használjunk feleslegesen permetszereket és gyógyszereket. Tároljuk megfelelően élelmiszereinket, hogy tudatosan, jól összeválogatva, biztonságosan állíthassuk elő a számunkra egészséges, ízletes ételeket. Nyújtson ehhez segítséget ez a válogatás.
Jó étvágyat, hogy életünk minőségét - fenntarthassuk.
Vissza