1.064.228

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Wessling Szakácskönyv

Életünk minősége

Szerkesztő

Kiadó: CentralPress Hungary Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 39 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A WESSLING Hungary Kft. az „Életünk minősége" jelmondatot választotta víziójának rövid összefoglalójaként. Mit is jelent ez egy szakácskönyv bevezetőjében? ízletes ételeket, frissítő, jó hangulatot... Tovább

Előszó

A WESSLING Hungary Kft. az „Életünk minősége" jelmondatot választotta víziójának rövid összefoglalójaként. Mit is jelent ez egy szakácskönyv bevezetőjében? ízletes ételeket, frissítő, jó hangulatot adó színpompás koktélokat?
A világ, amely körülvesz bennünket, meggyőződésem szerint ennél sokkal összetettebb rendszer.
Ételünk a vizünk és a talajunk, valamint azok az anyagok, amelyeket az előállításukhoz felhasználunk - tudva, vagy akaratlanul. Az, hogy milyen burgonyát tudunk termeszteni, és milyen takarmányt eszik a szarvasmarha, alapvetően a környezetünk állapotától függ. Attól, hogy mennyire körültekintően gondozzuk azt, illetve tároljuk az etetésre szánt takarmányt. Ha nem használunk növényvédőszereket, állatainkat nem etetjük feleslegesen gyulladáscsökkentő antibiotikumokkal, akkor a nyersanyagok már jó kiindulási alapot nyújtanak egy egészséges bográcsgulyás elkészítéséhez, amiben nem lesz sok káros anyag - hacsak a pirospaprika tárolásakor nem keletkezett a penészgombákban túl sok toxin.
A hagymát dioxinmentes disznózsíron megdinsztelve azonban nem túl sok omega-3 zsírsavat viszünk be a szervezetünkbe.
Legyen hát hozzá jó vörösbor, s a benne rejlő káros alkohol mellett a transzrezervatrolok jótékony hatása ma már tudományosan alátámasztott tény.
Lám, milyen összetett a gulyás és a vörösbor esete, és ezt még ragozhatnánk napestig...
Óvjuk hát vizeinket, talajunkat, ne használjunk feleslegesen permetszereket és gyógyszereket. Tároljuk megfelelően élelmiszereinket, hogy tudatosan, jól összeválogatva, biztonságosan állíthassuk elő a számunkra egészséges, ízletes ételeket. Nyújtson ehhez segítséget ez a válogatás.
Jó étvágyat, hogy életünk minőségét - fenntarthassuk. Vissza

Tartalom

Egy csepp arany 4
Tengeri étkek 6
A szürke marha és a mangalica 8
Egy falatka sajt 10
Saláta 13
Hideg előétel 15
Meleg előétel 17
Tészta 19
Leves 21
Szárnyas 25
Bárány 27
Borjú 29
Marha 31
Vad 33
Desszert 35
Étel és bor 36
Koktélbár 38
Barista 39
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem