kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kémiai alapismeretek | 4 |
Az anyagok csoportosítása összetételük alapján | 4 |
Az anyagi világ építőkövei: az elemek | 7 |
A vegyület és a kémiai változások törvényszerűségei | 9 |
A vegyületek főbb csoportjai | 22 |
Az oldatokról általában | 27 |
A víz körforgása. Természetes vizek | 33 |
Vizekben előforduló fontosabb oldott anyagok | 35 |
A víz keménységét okozó sók | 39 |
Vízkezelési eljárások | 43 |
Kazánüzemről általában | 43 |
Fontosabb vízkezelési eljárások | 50 |
Lebegőanyag eltávolítása | 51 |
Oldott anyagok eltávolítása | 55 |
Vegyszeradagolások | 86 |
Egyes vízféleségeknél használt legfontosabb eszközök | |
Laborvizsgálatok | 96 |
A laboratóriumban használt legfontosabb eszközök | 98 |
A legfontosabb vízvizsgálatok | 104 |
A vízmintavétel | 104 |
Vízben oldott gázok meghatározása | 104 |
Lúgos anyagok meghatározása | 108 |
Savasság meghatározása | 110 |
Vizek keménységének meghatározása | 110 |
Káliumpermanganát fogyasztás | 113 |
Vizek összes sótartalmának mérése | 115 |
Kloridin-tartalom meghatározása | 116 |
Érzékszervi vizsgálatok | 117 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.