1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vitaminok és az állat

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 171 oldal
Sorozatcím: Természet és mezőgazdaság
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
A vitaminok fogalma és felfedezésük története9
Mi az avitaminózis, hipovitaminózis, hipervitaminózis?13
Vitaminkutatási kísérletek állatokon19
Az A-vitamin21
Az A-vitamin szerepe a szervezetben22
Az A-vitamin és a karotin felépítése26
Az állati termékek A-vitamintartalma30
A takarmányok karotintartalma32
A lucerna mint karotinforrás32
A korszerű lucerna-készítés titka33
A lucernaszénák karotintartalmának megóvása38
A zöldlucerna silózása41
A silókukorica mint karotinforrás43
A sárgarépa mint karotinforrás43
Miért fontos a karotindús takarmányok etetése?45
Gondoskodjunk gazdasági állataink karotinellátásáról46
A tej, vaj A-vitamin- és karotintartalmának növelése49
Ezek után hogyan takarmányozzuk a teheneket?52
A sertés és a baromfi karotinellátása54
A B-vitaminok csoportja59
Az neurin (tiamin) vagy B1-vitamin61
Az aneurin szerepe a szervezetben62
Az aneurinhiány tünetei64
Aneurin-források65
Riboflavin (laktoflavin), régebben B2-vitamin68
A riboflavin szerepe a szervezetben69
A riboflavinhiány tünetei70
Riboflavin-források71
Nikotinsavamid (niacin), a pellagra-preventív, vagyis P. P. faktor73
A nikotinsavamid-hiány tünetei74
Nikotinsavamid-források74
B-vitamin (adermin vagy piridoxin)76
Pantoténsav, az őszülés elleni vitamin79
A biotin vagy H-vitamin és a "nyers tojásfehérje-betegség"82
Kolin84
A p-aminobenzoesav (paraaminobenzoesav), és a sajtkészítés86
A folsav segíti a vérképződést87
B12-vitamin (kobalamin), egy alig 20 esztendeje megismert, rendkívüli hatású anyag90
A B12-vitamin szerepe a szervezetben94
B12-vitamin felhasználása az állattenyésztésben95
A bendő- és bélmikroflóra szerepe a szervezet vitaminháztartásában98
Az élesztő mint vitaminforrás103
A máj gazdag vitaminforrás108
C-vitamin, Szent Györgyi aszkorbinsava112
C-vitamin és a stress114
D-vitamin, a csontképződés szabályozója117
Az angolkór tünetei118
A csontlágyulás118
D-vitamin források123
A D-vitaminok szerepe a szervezetben124
Az antisterilizációs E-vitamin129
Az E-vitamin szerepe a szervezetben132
A vérzékenység gátló K-vitamin136
Az antivitaminok140
A vitaminok nemzetközi egységei és azok átszámítása grammra144
A vitaminok szerkezeti képlete145
Egyes takarmányféleségek vitamintartalma159

Dr. Tangl Harald

Dr. Tangl Harald műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Tangl Harald könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem