1.059.247

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vitaminok és ásványi anyagok

Reformkonyha: Állandó frissesség, kiváló életminőség, hosszú élet/Ételek, melyek hozzásegítik Önt a maximális életerőhöz

Szerző
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Golden Book Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Diétás szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 20 cm
ISBN: 963-8232-27-7
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Judy Ridgway könyve angol nyelvterületen nagy siker volt. A létfontosságú (esszenciális) tápanyagok közül kiemelkedő szerep jut e könyvben a vitaminoknak, ásványi anyagoknak s a nyomelemeknek,... Tovább

Előszó

Judy Ridgway könyve angol nyelvterületen nagy siker volt. A létfontosságú (esszenciális) tápanyagok közül kiemelkedő szerep jut e könyvben a vitaminoknak, ásványi anyagoknak s a nyomelemeknek, amelyek, ha tartósan hiányoznak az étrendből, a szervezet megbetegszik, majd meghal.
Ez a könyv elsősorban vegetáriánusoknak készült, húsételt egyáltalán nem tartalmaz. A teljesség kedvéért azonban szükségesnek tartottuk a vitamintáblázat kiegészítését és az ásványi anyagokról bővebben írtunk, ugyanis bizonyos vitaminokat az állati eredetű táplálékok nagyobb mennyiségben, vagy éppen kizárólagosan tartalmaznak, mint pl. B12 vitamin (kobalamin), amely a növényekben nincs jelen - csak az állati eredetű élelmiszerekben. Az összefoglaló táblázat csak ezzel együtt lehet teljes.
Az utóbbi években egyre többen választják egészségük megőrzése érdekében a nagyrészt vagy teljes egészében növényi étrendet. Ennek az életmódnak különböző fokozatai vannak. Az ún. vegánok csak növényi eredetű élelmiszert, a lakto-vegetariánusok a növény táplálékon kívül tejet és tejtermékeket is fogyasztanak, az ovo-lakto-vegetariánusok ezenkívül még a tojást is étrendjükbe iktatják. A pesco-vegetariánusok a halat, a pollo-vegetariánusok pedig a baromfihúst is felhasználják az előbbiek mellett. A vegetáriánus életmódnak megvannak az előnyei-körükben ritka az elhízás, a magas vérnyomás, a szív- és keringési betegség, a vastagbélrák, nem küszködnek székrekedéssel. A hús elhagyásával azonban számolni kell bizonyos létfontosságú tápanyagok csökkent bevitelével, ezért étrendjükre fokozott gondot kell fordítaniuk. Gyermekeknél (18 éves kor alatt) különösen veszélyes lehet az egyoldalú táplálkozás, ezért számukra a pesco-, pollo- vagy legalább az ovo-lakto-vegetáriánus életmód az ajánlott. Vissza

Tartalom

Előszó6
Ajánlás a magyar kiadáshoz (Dr. Moser Györgyné)7
Mi is az egészséges táplálkozás?8
A jelenleg érvényes útmutatások9
A vitamin szolgáltatja a vitalitást9
A tápanyagok hasznosítása15
A keményítőből származó energia15
Tények és diétás (élelmi) rostokról16
A magas életkedv titka17
Kezdődik a nap18
Gyors reggeli18
Amikor kevés az ideje24
Előre elkészített ételek27
Frissen tálalt ételek33
Koktélok, levesek és pikáns szörbetek33
Előételek és különlegességek39
Saláták és salátafélék47
Desszertek54
Egy kis főzés59
Előételek59
Téli levesek és burgonyatálak67
A főfogás73
Gyors laktatók80
Energiadús fogások88
Szendvicskirakat88
Salátás tálak92
Nassoláshoz96
Lakomák és édességek101
Különleges ínyencfalatok101
Édes bűnök112
Ételmutató120

Judy Ridgway

Judy Ridgway műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Judy Ridgway könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem