Miért nélkülözhetetlen az ember számára a zöldség? | 10 |
Mely zöldségfélékben van bőségesen vitamin? | 12 |
Hogyan őrizzük meg a zöldségben a lehető legtöbb vitamint? | 14 |
Milyen szerepet játszik a zöldség ásványianyag-tartalma egészségünkben? | 16 |
Mikor lehet káros egészségünkre a zöldség? | 18 |
Vajon egész éven át betakarítható-e a zöldség? | 20 |
Mekkora is legyen a zöldségeskert? | 22 |
Miért előnyösebb a vegyes zöldségkultúra? | 24 |
Hogyan készítsünk hajtatóágyat? | 26 |
Milyen formáit ismerjük a növényháznak? | 28 |
Hogyan szabályozzuk a melegház mikroklímáját? | 30 |
A fóliasátor előnyei és hátrányai | 32 |
Milyen és hogyan kell a talajt megművelni? | 36 |
A talajművelés eszközkészlete | 38 |
Milyen legyen a talaj kémhatása (pH-ja)? | 40 |
Milyen tápanyagra van szüksége a zöldségnek? | 42 |
Hogyan akadályozható meg a nitrátok felhalmozódása a zöldségben? | 44 |
Milyen trágyát kíván a zöldség? | 46 |
Hogyan készüljön az értékes komposzt? | 48 |
Mi is az a zöldtrágyázás? | 50 |
Milyen műtrágyát használjunk? | 52 |
Hogyan történjék a trágyázás? | 54 |
Mekkora a zöldség vízigénye? | 56 |
Hogyan öntözzünk helyesen? | 58 |
Hogyan őrizhető meg a talajnedvesség? | 60 |
Milyen legyen a jó zöldségvetőmag? | 62 |
Hogyan serkenthető a mag csírázása? | 64 |
Miként végezzük a magvetést a zöldségágyásba? | 66 |
Hogyan neveljük a palántát? | 68 |
Hogyan neveljünk palántáról zöldséget? | 70 |
Hogyan hajtassunk zöldséget fólia alatt? | 72 |
Bizonyos zöldségfélék korai felmagzásáról | 74 |
Néhány újszerű zöldségtermesztési módszer | 76 |
Hogyan készítsünk meleg- vagy langyoságyat? | 78 |
Hogyan hajtassunk zöldséget melegházban? | 82 |
Hogyan haszáljuk egész évben a melegházat? | 84 |
A betegségek és kártevők elleni védekezés leghatékonyabb módszerei | 86 |
Miért oly kockázatos a gyomirtó szer alkalmazása? | 88 |
A zöldségbetakarítás legmegfelelőbb időpontja | 90 |
A téli zöldségtárolás ideális körülményei | 92 |
Milyen legyen a zöldségtároló pince? | 94 |
A sárgarépa jelentősége és hajtatásának módszere | 96 |
A petrezselyem és a pasztinák termesztésének feltételei | 98 |
Hogyan műveljük a zeller különböző típusait? | 100 |
Miért oly kiváló diétás zöldség a feketegyökér? | 102 |
Miért ajánlhatjuk a cékla fogyasztását? | 104 |
Hogyan neveljünk retket és hónaposretket? | 106 |
Mire van szüksége a tarlórépának és a karórépának? | 108 |
Miért ne hiányozzék a torma a zöldségkertből? | 110 |
Hogyan termesszünk sikeresen káposztaféléket? | 112 |
Miért fontos a fejes káposzta fogyasztása, és hogyan termeljük? | 114 |
Tudta-e, hogy a kelkáposzta az egyik legértékesebb zöldségünk? | 116 |
Hogyan neveljünk nagyméretű, értékes karfiolt? | 118 |
Mire ügyejünk a karalábé termesztése során? | 120 |
Hogyan termesszük és hasznosítsuk a brokkolit? | 122 |
Milyen feltételekre van szüksége az uborkának? | 124 |
Hogyan ültesssük az uborkát szabadföldbe? | 126 |
Hogyan neveljük az uborkát melegágyban vagy melegházban? | 128 |
Mire van szüksége a töknek? | 130 |
Milyen feltételeket igényel a dinnyetermesztés? | 132 |
A szabadföldi paradicsomtermesztésről | 134 |
Hogyan fokozzuk a paradicsomtermést, és miként gyorsíthatjuk meg a betakarítását? | 136 |
Mitől olyan egészséges táplálék a zöldpaprika? | 138 |
Hogyan termesszük a tojásgyümölcsöt (padlizsánt)? | 140 |
Milyen egyéb salátaféléket ismerünk? | 142 |
Hogyan neveljünk mutatós cikóriát? | 154 |
Hogyan termesszünk spenótot és hasonló levélzöldséget? | 156 |
A borsótermesztés legalkalmasabb formája | 158 |
Milyen feltételeket igényel a bab? | 160 |
Hogyan neveljünk fehér és zöld spárgát? | 162 |
Hogyan neveljünk rebarbarát? | 164 |
Milyen szerepe lehet a zöldségkertben a csemegekukoricának? | 166 |
Az articsóka és a kárdi kerti termesztésének feltételei | 168 |
Miért és hogyan neveljünk fűszer- és gyógynövényeket? | 170 |
Milyen fűszernövények való a kertbe? | 172 |
Milyen gyógynövényeket termesszünk a konyhakertben? | 174 |
Hogyan juthatunk a tél folyamán könnyen, olcsón vitaminokhoz? | 176 |
Van-e kedve ahhoz, hogy kevéssé közismert zöldségfélékkel is kísérletezzék? | 178 |
A korai burgonya termesztésének leghatékonyabb módszere | 180 |
A burgonyát fenyegető betegségek és kártevők | 182 |
Miért ne hiányozzék konyhakertünkből a csicsóka? | 184 |
A legfontosabb zöldségfélék termesztésére vonatkozó adatok | 186 |
A káposztafélék családjába tartozó palánták megkülönböztetése | 190 |
Mutató | 191 |