Fülszöveg
Jelen könyv a napjainkban oly sokat reklámozott, a címben felsorolt termékekről ad hasznos és fontos információkat mindenki számára közérthető módon. A könyv a Bevezetőben leírja, hogy miért kell napjaink emberének másként táplálkoznia, mint régebben, mennyiben és hogyan változtak meg étkezési szokásaink, "hála" a korszerű mezőgazdaságnak, miért kell pótolni a hiányokat, Az Olvasó olyan kérdésekre kaphat választ, pl. milyen a szervezetünk tápanyag-szükséglete? Mik azok az enzimek, esszenciális aminosavak, zsírsavak, mikroelemek, makroelemek, nyomelemek, mik a szabad gyökök, antioxidáns vegyületek, miért fontosak, miért nélkülözhetetlenek az életünkhöz, hogyan kapcsolódnak a címben szereplő anyagokhoz? Miért szükséges a "normális" táplálkozáson kívül külön bevitelre gondolni?
A következő nagy fejezet ismerteti a vitaminokat, az ásványi anyagokat, a nyomelemeket és rostokat (ballasztanyagokat) az orvos és a dietetikus szemével.
Leírja milyen felépítésűek, vízben vagy zsírban...
Tovább
Fülszöveg
Jelen könyv a napjainkban oly sokat reklámozott, a címben felsorolt termékekről ad hasznos és fontos információkat mindenki számára közérthető módon. A könyv a Bevezetőben leírja, hogy miért kell napjaink emberének másként táplálkoznia, mint régebben, mennyiben és hogyan változtak meg étkezési szokásaink, "hála" a korszerű mezőgazdaságnak, miért kell pótolni a hiányokat, Az Olvasó olyan kérdésekre kaphat választ, pl. milyen a szervezetünk tápanyag-szükséglete? Mik azok az enzimek, esszenciális aminosavak, zsírsavak, mikroelemek, makroelemek, nyomelemek, mik a szabad gyökök, antioxidáns vegyületek, miért fontosak, miért nélkülözhetetlenek az életünkhöz, hogyan kapcsolódnak a címben szereplő anyagokhoz? Miért szükséges a "normális" táplálkozáson kívül külön bevitelre gondolni?
A következő nagy fejezet ismerteti a vitaminokat, az ásványi anyagokat, a nyomelemeket és rostokat (ballasztanyagokat) az orvos és a dietetikus szemével.
Leírja milyen felépítésűek, vízben vagy zsírban oldódnak, hiányuk milyen betegséget, elváltozást okozhat, túlszedésük milyen bajt idézhet elő, melyik betegségben fontosak, mi befolyásolja a felszívódásukat, mennyi a napi adagjuk, bemutatja, hogy melyik élelmiszer (gyümölcs, zöldség nyersen vagy főzve) miben gazdag. Külön fejezet foglalkozik a terhes és szoptató anyák különleges helyzetével, azok igényeivel. Ezt követi a különböző gyógyszerformák ismertetése, melyből az Olvasó megtudhatja pl. mi a különbség a tabletta, filmtabletta, pezsgőtabletta, kapszula stb. között, s melyik gyógyszert miért éppen abban a formulában dobják a piacra.
Vissza