Fülszöveg
Ajánljuk fogyókúrázóknak - cukorbetegeknek
A vitamindús káposztát többnyire a nehéz, zsíros húsételek kísérőjeként tartjuk számon, pedig a legsokoldalúbban felhasználható alapanyagok egyike. Ezt bizonyítja a Vitaminbomba 332 ételleírása. Az újszerű, olykor meglepő receptek között természetesen megtalálhatók a jól ismert és közkedvelt káposztás ételek változatai is. Érdemes kipróbálni a szokatlannak tűnő összeállításokat is, meglepően finom ízek kerekednek ki a gyümölccsel, friss zöldségekkel, különféle halakkal, szárnyasok húsával, tésztafélékkel, zöldfűszerekkel gazdagított ételekből. A laktató fogások kedvelőitől a kényes ízlésű ínyencig mindenki talál fogára valót: 63 előétel, saláta és szendvics, 40 leves, 167 főétel, egytálétel és rakottas, valamint 62 tésztás ínyencfalat - köztük sütemények is - pontos leírása szerepel a kötetben.
Fontos szempont, hogy a savanyú káposzta rendkívül egészséges, akár nyersen, akár főzve fogyasztjuk. Magas a C-vitamin tartalma....
Tovább
Fülszöveg
Ajánljuk fogyókúrázóknak - cukorbetegeknek
A vitamindús káposztát többnyire a nehéz, zsíros húsételek kísérőjeként tartjuk számon, pedig a legsokoldalúbban felhasználható alapanyagok egyike. Ezt bizonyítja a Vitaminbomba 332 ételleírása. Az újszerű, olykor meglepő receptek között természetesen megtalálhatók a jól ismert és közkedvelt káposztás ételek változatai is. Érdemes kipróbálni a szokatlannak tűnő összeállításokat is, meglepően finom ízek kerekednek ki a gyümölccsel, friss zöldségekkel, különféle halakkal, szárnyasok húsával, tésztafélékkel, zöldfűszerekkel gazdagított ételekből. A laktató fogások kedvelőitől a kényes ízlésű ínyencig mindenki talál fogára valót: 63 előétel, saláta és szendvics, 40 leves, 167 főétel, egytálétel és rakottas, valamint 62 tésztás ínyencfalat - köztük sütemények is - pontos leírása szerepel a kötetben.
Fontos szempont, hogy a savanyú káposzta rendkívül egészséges, akár nyersen, akár főzve fogyasztjuk. Magas a C-vitamin tartalma.
Táplálkozáskutatók azt is felfedezték, hogy a savanyú káposzta segíti az emésztést, a benne lévő tejsavbaktériumok pedig gyulladáscsökkentő hatásúak, továbbá antibiotikumok szedése esetén segíti a bélflóra regenerálódását. A savanyú káposztában a szénhidrátok megerjednek, ezért a cukorbetegek táplálkozásában is fontos a szerepe, de a fogyókúrázóknak is kitűnő, mert energiaértéke igen alacsony, ám a benne lévő vitaminok és ásványi anyagok hosszú idejű tárolás alatt sem károsodnak, mivel a savanyú káposzta "nyersen készül".
A vállalkozó kedvűek kis adagban, házilag is készíthetik különféle ízesítésű, gyors érlelésű savanyított káposztát a bevezető pontos útmutatója alapján.
Vissza