1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sajtok könyve

200 recepttel

Szerző
Fordító
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 285 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN: 963-231-605-3
Megjegyzés: A könyv fekete-fehér és színes fotókat, illusztrációkat tartalmaz. 2. változatlan kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A sajt az élelmiszerek gazdag választékában egyike azon keveseknek, amelyek bővelkednek a szervezet számára szükséges fehérjékben, zsírokban, ásványi anyagokban és vitaminokban. A sajtban megtalálható a tej valamennyi összetevője - a víz nagy részét kivéve! A különböző sajtféleségek skálája rendkívül széles: az enyhe aromájútól a fűszeresig, a lágytól a keményig, a soványtól a zsírosig terjed.

Sokan kedvelik a sajtokat, de talán kevéssé ismerik őket. Vajon el tudna-e igazodni, Kedves Olvasó, ebben a birodalomban, ha valamilyen alkalomra kellene választania a sok típus közül?

A könyv célja, hogy megismertesse Önt a hazánkban kapható különböző sajtokkal, némi képet adjon gyártásukról, fogyasztásuk és otthoni tárolásuk körülményeiről. Érdekes az a fejezete, amely borokat párosít különféle sajttípusokhoz.

A művet az eredeti szovjet kiadvány átdolgozásával a magyar sajtfogyasztó és általában a jó ízeket és a könnyű táplálkozást kedvelő közönség számára hasznos ismeretekkel... Tovább

Fülszöveg

A sajt az élelmiszerek gazdag választékában egyike azon keveseknek, amelyek bővelkednek a szervezet számára szükséges fehérjékben, zsírokban, ásványi anyagokban és vitaminokban. A sajtban megtalálható a tej valamennyi összetevője - a víz nagy részét kivéve! A különböző sajtféleségek skálája rendkívül széles: az enyhe aromájútól a fűszeresig, a lágytól a keményig, a soványtól a zsírosig terjed.

Sokan kedvelik a sajtokat, de talán kevéssé ismerik őket. Vajon el tudna-e igazodni, Kedves Olvasó, ebben a birodalomban, ha valamilyen alkalomra kellene választania a sok típus közül?

A könyv célja, hogy megismertesse Önt a hazánkban kapható különböző sajtokkal, némi képet adjon gyártásukról, fogyasztásuk és otthoni tárolásuk körülményeiről. Érdekes az a fejezete, amely borokat párosít különféle sajttípusokhoz.

A művet az eredeti szovjet kiadvány átdolgozásával a magyar sajtfogyasztó és általában a jó ízeket és a könnyű táplálkozást kedvelő közönség számára hasznos ismeretekkel bővítve jelentetjük meg. Vissza

Tartalom

A hollóról és a rókáról1
Az Olvasóhoz5
Egy kis ízelítő
Egy szelet sajt8
Pillantás a múltba11
Dicsérő szavak15
A rokfort meséje18
A sajtokról általában
A világ sajtjai26
Hazai kóstoló27
Sajtok inkognitóban31
A sajtok világa33
Miből állnak a sajtok?33
A sajtok csoportosítása40
Így készül a sajt46
A rennin titka46
A sajttej48
Mi történik a sajtkádban?50
Prés alatt53
Sófürdőben úszva56
Érik a sajt58
Készül az ömlesztett sajt61
Sajtvizsgálat64
A sajt szerepe táplálkozásunkban68
Csábító kirakatok előtt69
Hol tároljuk és hogyan?69
Kis sajtlexikon
Sajtjaink75
Keménysajtok75
Félkeménysajtok78
Lágysajtok86
Friss sajtok91
Túrósajtok93
Juhsajtok93
Savanyú sajtok (túrók)95
Ömlesztett sajtok98
Szomszédaink sajtjai102
Ausztria - rúzzsal érő sajt102
Csehszlovákia - az aranysajt102
Jugoszlávia - a sajt a hosszú élet titka104
Románia - bivalytejsajt105
Szovjetunió - Verescsagin nyomdokán105
Néhány sajtkülönlegesség110
Bauskas sajt110
Csecsil sajt111
Csujszki sajt111
Dorogobuzsszkij sajt112
Gelendzsiki sajt112
Grúz sajt113
Háromszögletű (vagy ék alakú) sajt113
Iremsik sajt113
Jehegnadzorszki sajt113
Kabargyini füstölt sajt114
Kobijszki sajt114
Liliputi sajt114
Litván köménymagos sajt115
Motal sajt115
Nyemani sajt116
Szárított kevert túró116
Sztanyiszlavi sajt116
Sztyeppe sajt117
Szuluguni sajt117
Zöldsajt118
A sajt nagyhatalmai120
Dánia - négy egymásba kulcsolódó kürt120
Franciaország - a sajtok királya121
Hollandia - tulipánok, sajtok124
Olaszország - kenyér, sajt és egy korty bor124
Svájc - mint a havasi gyopár127
Még mindig Európában131
Anglia - az "Öreg haranghoz" címzett fogadó nevezetessége132
Bulgária - ahol a legtöbb fehérsajt készül133
Finnország - viola a pohárban133
Görögország - ahol a juhsajt a kedvenc134
Lengyelország - sajtos pacal134
NDK és NSZK - komlólevélen érlelt sajt135
Norvégia - sajt vattában136
Svédország - whisky a sajtban138
Távoli tájak sajtjai138
Afrika - a kezdet kezdetén138
Amerika - a cottage cheese a pionírok kedvence139
India - ghee, csana, panir139
Közel-Kelet - bárány bőrben érlelt sajt139
Gasztronómia
Receptek153
Vendégvárás143
A két jóbarát144
Sajt az asztalon147
Mi minden készíthető sajtból?149
Tájékoztató
Táblázatok259
1978-as adatok a világ sajttermeléséről259
Hazánk sajt és túrótermelése 1975-79-ig260
Néhány fehérjedús élelmiszer fehérje-, zsír- és szénhidráttartalma260
A fontosabb hazai sajtféleségek261
Néhány fontosabb hazai sajtféleség kalcium- és foszfortartalma265
Névmutatók267
Recept abc269
Fontosabb sajtféleségek275
Szakmai tárgymutató279

Vitalij Lvovics Begunov

Vitalij Lvovics Begunov műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Vitalij Lvovics Begunov könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Sajtok könyve Sajtok könyve Sajtok könyve Sajtok könyve
Állapot:
880 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba