kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Corvina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 91 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-13-3098-2 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal. |
Ajánlás | 8 |
Általános ismeretek | 8 |
A mikrohullámú sütő elmélete | 9 |
A mikrohullámú sütő használatának legfontosabb szabályai | 10 |
Milyen edényeket használjunk a mikrohullámú sütőben? | 11 |
Edényteszt | 11 |
Üvegedények | 11 |
Porcelánedények | 12 |
Műanyag edények | 12 |
Fémedények vagy fémtartalmú tálak (ólomkristály) | 12 |
"Barnító" edények | 13 |
Kerámia- és cserépedények | 13 |
A mikrohullámú sütő technikája | 14 |
A mikrohullámú sütő alkalmazásának módszerei | 15 |
KIolvasztás | 15 |
Melegítés | 15 |
Főzés-sütés | 16 |
Néhány meglepő alkalmazási lehetőség | 17 |
Néhány főzési fortély | 18 |
Levesek, mártások | |
Paradicsomleves | 22 |
Húsleves | 22 |
Burgonyaleves | 22 |
Hagymaleves | 23 |
Gyors káposztaleves | 23 |
Káposztaleves korhely módra | 23 |
Zellerleves | 24 |
Gombaleves | 24 |
Meggyleves | 25 |
Sajtleves | 25 |
Besamelmártás | 26 |
Mustármártás | 26 |
Fokhagymamártás | 26 |
Tormamártás | 27 |
Olaszos mártás | 28 |
Gombamártás | 29 |
Kapormártás | 29 |
Sajtmártás | 29 |
Zöldségfélék, főzelékek, köretek | |
Konzerv zöldségek | 32 |
Zöldségfélék a mikróban | |
Töltött paradicsom | 33 |
Töltött burgonya | 34 |
Párolt savanyú káposzta | 34 |
Párolt karfiol | 34 |
Töltött zucchini | 35 |
Töltött uborka | 35 |
Zöld hamburger | 35 |
Párolt spárga | 36 |
Paradicsomos előétel | 36 |
Paradicsomos káposzta | 37 |
Cikória sonkával | 37 |
Hagymasaláta | 37 |
Svédgomba | 38 |
Póréhagyma sonkával | 38 |
Céklasaláta | 39 |
Gombapörkölt | 39 |
Padlizsán sajttal | 39 |
Főtt burgonya | 39 |
Burgonya héjában | 40 |
Resztelt burgonya | 40 |
Burgonyakrokett | 40 |
Sajtos burgonya | 40 |
Reszelt burgonya | 40 |
Paprikás burgonya | 40 |
Rác burgonya | 41 |
Tésztafélék kifőzése - alaprecept | 41 |
Tarhonyakészítés | 41 |
Zsemlegombóc | 41 |
Tojásos zsemlegombóc | 42 |
Gombás rizs zöldborsóval | 42 |
Paradicsomos rizs | 42 |
Rásztor rizs | 43 |
Főtt rizs | 43 |
Húsételek | |
Hagymás karaj | 46 |
Sült karaj | 46 |
Sertéssült - natúr | 46 |
Almás sertéssült | 47 |
Sertéspörkölt | 47 |
Gombás-húsos batyu | 48 |
Karaj tejföllel és sajttal | 48 |
Töltött hússzeletek | 48 |
Gombás sertésszelet | 49 |
Egybesült vagdalt hús sajttal | 50 |
Puszta vagdalt | 50 |
Húscsigák | 51 |
Mikro hamburger | 51 |
Pirított máj | 52 |
Bélszín-natúr | 52 |
Marhapörkölt | 52 |
Marhafelsál vörösborban | 52 |
Marhafelsál fehérboros pácban | 53 |
Marhahústekercs | 53 |
Marhafelsál Stroganoff módra | 53 |
Szárnyasok | |
Sült csirke | 56 |
Paprikás csirke | 56 |
Rakott szárnyas csigatésztával | 57 |
Töltött csirkecomb | 58 |
Pulykamell szalonnával | 58 |
Pulykamell Hawaii módra | 59 |
Pulykapaprikás | 59 |
Pulykamell mandulával | 60 |
Rakott pulykamell zöldséggel | 61 |
Halételek | |
Szalonnás tonhal | 64 |
Hal sajtkrémmel | 64 |
Rác ponty | 64 |
Tűzdelt ponty | 65 |
Halpaprikás | 65 |
Tonhal paradicsommártással | 65 |
Gombás hek vagy süllő | 66 |
Halszeletek San Remo módra | 66 |
Mandulás pisztráng | 67 |
Halfrikasszé | 67 |
Tojás- és sajtételek, melegszendvicsek | |
Pásztor rántotta | 71 |
Tojásfánk | 70 |
Ham and eggs | 70 |
Zöld tojáskocka | 71 |
Tojás pohárban | 71 |
Halas melegszendvics | 71 |
Pizzaszendvics | 72 |
Svájci sajtfondü | 72 |
Sonkás melegszendvics | 72 |
Camenbert-szendvics | 72 |
Melegszendvics Hawaii módra | 73 |
Csirkés melegszendvics | 75 |
Gombás szendvics | 75 |
Tojásos melegszendvics gombás besamelmártással | 75 |
Sütemények, desszertek, lekvárok, forró italok, kompótok | |
Piskóta | 78 |
Kefíres sütemény | 79 |
Kabinett-sütemény | 80 |
Néger piskóta | 81 |
Csokoládés-diós sütemény | 81 |
Gyümölcsös túródesszert | 81 |
Túrós sütemény | 82 |
Gyors túrós sütemény | 83 |
Mikro-kalács | 83 |
Mazsolás kétszersült | 83 |
Tejbegríz | 83 |
Frankfurti diós | 84 |
Gesztenyés sütemény | 84 |
Csokoládékrém | 85 |
Karamellabonbon | 87 |
Havas ananász | 87 |
Csokoládés manduladarabkák | 87 |
Puding | 87 |
Eperdzsem | 87 |
Narancsöntet | 87 |
Vaníliás öntet | 88 |
Hideg csokoládéöntet | 88 |
Puncsöntet | 88 |
Puncs vörösborból | 89 |
Narancspuncs | 89 |
Sült alma | 90 |
Sült banán | 90 |
Kompót | 91 |