kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari Főiskola |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 247 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 600 példányban. |
Anyagellátás, anyaggazdálkodás | 3 |
Anyagellátás, anyaggazdálkodás | 5 |
Az anyagellátás és jelentősége | 5 |
Az anyagok biztosítása | 6 |
Az anyagok mennyiségi és minőségi átvétele | 11 |
Az anyagok csoportosítása | 14 |
Az anyagfelhasználási és kihozatali mutatószámok | 21 |
Anyaggazdálkodás | 30 |
Az anyagok készletezése | 34 |
Az anyagellátás, anyaggazdálkodás, gazdaságossági kérdései | 46 |
Raktárgazdálkodás | 52 |
A raktárgazdálkodás jelentősége | 52 |
Raktár csoportosítás, raktárszükséglet | 54 |
Tárolási veszteségek | 56 |
A raktárgazdálkodás gazdaságossági kérdései | 58 |
Ellenőrző kérdések | 61 |
Létszámgazdálkodás, munkatermelékenység | 63 |
Létszámgazdálkodás | 65 |
A foglalkoztatottság alakulása | 65 |
A létszám csoportosítása | 68 |
A vállalati létszám biztosítása | 79 |
A munkaidőfelhasználás mutatói | 84 |
A létszámszükséglet meghatározása | 91 |
Munkatermelékenység | 102 |
A munkatermelékenység jelentősége | 102 |
A munkatermelékenység szinvonalának mutatói | 106 |
A jövő munkaerő-gazdálkodás feladatai | 119 |
Ellenőrző kérdések | 121 |
A munkabér, munkanormák | 123 |
A munkabér | 125 |
A bérezés és elvei | 125 |
A bérezés formái | 128 |
A munkák és munkások besorolási rendszere | 135 |
Anyagi ösztönzés, anyagi érdekeltség | 142 |
Munkanormák | 151 |
A munkanormák szerepe | 151 |
A munkanormák fajtái | 153 |
A műszaki normák összeállítása | 170 |
A normák elavulása és változtatása | 174 |
A munkatanulmányozási rendszerek | 176 |
A munkanormák és a bérek | 182 |
Ellenőrző kérdések | 185 |
Munkaszervezés | 187 |
A munkaszervezés szükségessége, célja, feladatai | 189 |
A munkahelykialakítás szervezési kérdései | 192 |
A dolgozó ember az üzemben | 199 |
A munkamódszer kialakítása | 202 |
A munkaszervezés technikai eszközei | 211 |
A munkaszervezés helyzete az élelmiszeriparban | 214 |
Ellenőrző kérdések | 218 |
A munkajog egyes kérdései | 219 |
A munkajog | 221 |
A munkaviszony | 222 |
Munkaidő és pihenőidő | 227 |
A munka díjazása és a dolgozók részére járó egyéb juttatások | 231 |
Az egészség és testi épség védelme | 235 |
Fegyelmi és anyagi felelősség | 238 |
Ellenőrző kérdések | 242 |
Irodalom | 243 |
Tartalomjegyzék | 246 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.