A sütés-főzés fogásai | 3 |
Előkészület | 3 |
Tűzrakás | 4 |
Sütés, főzés | 4 |
Főzési aranyszabályok | 5 |
Mértékegységek | 5 |
Halászételek | 7 |
Levesek | 7 |
Gyors halászlé, egyszerűen | 9 |
Halászlé alaplével, jó fűszeresen | 9 |
Halászlé amurból és busából | 11 |
Halászlé burgonyával | 8 |
Halászlé füstölt szalonnával | 14 |
Halászlé gombóccal | 11 |
Halászlé halikrából | 12 |
Halászlé halnokedlivel | 12 |
Halászlé kecsegéből, süllőből | 10 |
Halászlé nagy csoport részére | 13 |
Halászlé tésztával | 8 |
Halászlé törpeharcsából | 14 |
Halászlé vegyes halból | 8 |
Halászlé zöldséggel | 15 |
Halászlé, alaplé nélkül, kis csoport részére | 13 |
Korhelyhalászlé | 9 |
Pontyhalászlé | 7 |
Pörköltek | 17 |
Csukapörkölt | 17 |
Halpaprikás habarással | 17 |
Halpaprikás krumplival | 18 |
Halpaprikás pontyból | 18 |
Halpaprikás tejfelesen | 19 |
Halpaprikás tejfellel és liszttel | 20 |
Harcsapaprikás | 20 |
Sültek | 21 |
Busa kaprosan | 21 |
Busapaprikás lisztben | 21 |
Csuka tűzdelve | 21 |
Csuka zsírban vagy olajban | 22 |
Hal fűszeres lisztben | 23 |
Halfasírt | 22 |
Harcsa roston | 23 |
Harcsafej rántva | 23 |
Kárász pirítva | 24 |
Keszeg málélisztben | 24 |
Keszeg paprikás lisztben | 24 |
Keszeg tejfelesen, fokhagymásan | 25 |
Rakott hal | 25 |
Sügér nyárson, krumplival | 25 |
Töltött csuka hagymásan zsírban | 26 |
Vadászételek | 27 |
Levesek | 27 |
Babgulyás őzből tejfelesen | 27 |
Fácánleves reszelt tésztával | 27 |
Fácánleves szerecsendióval | 28 |
Galambleves | 28 |
Gulyásleves őzből | 29 |
Nyúlsavanyó abárlével | 29 |
Paszulyleves füstölt nyúlgerinccel | 30 |
Pörköltek | 31 |
Fácánpaprikás tejfelesen | 31 |
Fácánpörkölt | 31 |
Nyúl tűzdelve | 36 |
Nyúlpaprikás galuskával | 32 |
Nyúlpaprikás metélt tésztával | 32 |
Nyúlpörkölt | 33 |
Őzgerinc tűzdelve | 37 |
Őzpörkölt krumplival | 33 |
Őzpörkölt tejfelesen | 34 |
Őzpörkölt vörösborral | 34 |
Rablóhús fácánból | 36 |
Töltött galamb | 37 |
Vadas húsgombóccal | 35 |
Pásztorételek | 39 |
Levesek | 39 |
Alföldi gulyás | 39 |
Babgulyás | 41 |
Bográcsgulyás | 39 |
Csángó gulyás | 40 |
Gulyásleves juhból | 41 |
Gulyásleves malacból | 42 |
Gulyásleves marhából | 42 |
Kolozsvári gulyás | 40 |
Krumplileves tésztával | 42 |
Lebbencsleves zöldséggel | 43 |
Paszulyleves habarással | 43 |
Paszulyleves rántva | 44 |
Szerb gulyás | 40 |
Zalai gulyás | 41 |
Pörköltek | 45 |
Pörkölt bárányból | 45 |
Pörkölt juhból paradicsomosan | 46 |
Pörkölt malac- és süldőheréből | 46 |
Pörkölt pacalból | 46 |
Pörkölt vegyes birkahúsból | 45 |
Sültek | 49 |
Bárány- vagy birkahús nyárson | 49 |
Kecskefasírt | 49 |
Sült szalonna | 49 |
Hagyományos ételek | 51 |
Levesek | 51 |
Babgulyás füstölt körömből, fejből | 51 |
Babgulyás sertéshúsból | 51 |
Halászlé halászlékockákból és halból | 52 |
Halászlé korhelyesen | 52 |
Halászlé vegyes halból | 53 |
Halászlé vörösborral | 53 |
Magyaros húsleves | 54 |
Paszulyleves rántva, füstölt hússal | 55 |
Tyúkleves | 55 |
Pörköltek | 57 |
Csigapörkölt | 57 |
Csirkepaprikás tejfelesen | 57 |
Gombapörkölt | 58 |
Körömpörkölt | 58 |
Marhapörkölt | 59 |
Pörkölt disznóhúsból | 59 |
Tyúkpörkölt | 60 |
Sültek | 61 |
Bárány- vagy borjúgerinc fóliában | 61 |
Csuka fóliában | 61 |
Fasírt borgácsban vagy fóliában | 61 |
Hal roston | 62 |
Hasaalja-szalonna nyárson krumplival | 62 |
Karaj kolbásszal töltve fóliában | 63 |
Kolbász, szalonna parázsban | 63 |
Krumpli hosszú lével | 65 |
Krumpli paprikás lével | 66 |
Lacipecsenye | 63 |
Lecsó tojással | 66 |
Tojás hagymával | 66 |
Tojás sonkával | 67 |
Töltött dagadó fóliában | 64 |
Tyúk vagy kacsa nyárson | 64 |
Velő zsemlével | 65 |
Zsiványpecsenye | 65 |
Roston sütés, grillezés | 69 |
Jó tanácsok | 69 |
A grillezéshez használható edények | 70 |
Sertéshúsból készíthető ételek | 71 |
Disznótoros vagdalt hús | 71 |
Fantáziasült | 71 |
Fokhagymás malactekercs | 72 |
Fűszeres sertésbordák | 72 |
Madárkák zöldséggel | 72 |
Magyaros rablóhús | 73 |
Makói tarjaszeletek | 73 |
Rakott sertésszeletek | 74 |
Reform tekercs | 74 |
Reform vagdalt hús | 75 |
Sertésbordák óvári módra | 75 |
Sertésbordák tekercselve | 76 |
Sertéscsülök csőben | 76 |
Szűzpecsenye töltve | 76 |
Thaiföldi vagdalt hús | 77 |
Töltött paradicsompaprika | 78 |
Töltött sertéstarja | 78 |
Tordai vagdalt hús | 77 |
Tüzes tarjaszeletek | 79 |
Vagdalt hús bakonyi módra | 79 |
Vagdalt hús erdész módra | 80 |
Vagdalt hús erdőkerülő módra | 80 |
Vagdalt hús magyarosan | 81 |
Vagdalt hús mészáros módra | 81 |
Vagdalt hús palóc módra | 82 |
Marhahúsból készíthető ételek | 83 |
Böllér hátszínszeletek | 83 |
Fokhagymás bélszínlángos | 83 |
Fűszeres rostélyos | 84 |
Hagymás rostélyos | 84 |
Hamburger | 85 |
Hátszínszeletek fűszeres vajjal | 87 |
Hátszínszeletek tűzdelve | 87 |
Hátszíntekercsek finomfüvekkel | 85 |
Hátszíntekercsek finomfüvekkel | 85 |
Hátszíntekercsek gombával | 86 |
Hátszíntekercsek májjal | 86 |
Házmesterszeletek | 88 |
Hízlalt hátszíntekercsek | 88 |
Hízlalt hátszíntekercsek magyarosan | 89 |
Mexikói vagdalt hús | 89 |
Reform hátszíntekercsek | 90 |
Halból készíthető ételek | 91 |
Halszeletek bundázva | 91 |
Halszeletek grillezve | 91 |
Halszeletek grillezve, sajttal | 92 |
Halszeletek pikánsan | 92 |
Szárnyashúsból készíthető ételek | 93 |
Csípős csirkemell töltve | 93 |
Csirkecombok baconben | 93 |
Csirkecombok tűzdelve | 94 |
Csirkemell ínyenceknek | 94 |
Csirkemell ízesen | 95 |
Csirkemell juhtúróval | 95 |
Csirkemell kertészné módra | 96 |
Csirkemell kukoricával | 96 |
Csirkemell mandulával | 97 |
Csirkemell reform módra | 97 |
Finom csirkemell | 98 |
Göngyölt csirkemell | 98 |
Grillezett libajava | 99 |
Grillezett libamelltekercs-szeletek | 99 |
Grillezett pulykamellszeletek | 100 |
Grillezett pulykavagdalt sonkával | 100 |
Jérce grillezve | 101 |
Pikáns csirkemell | 101 |
Pulykamellszeletek gyümölcsökkel | 102 |
Pulykamellszeletek ínyenceknek | 102 |
Pulykamellszeletek sajttal | 103 |
Sonkás csirkecombok | 103 |
Vagdalt libatekercsek | 104 |
Szendvicsek | 105 |
Kanapé füstölt sajttal | 105 |
Kanapé házisonkával | 105 |
Kanapé májpástétommal | 106 |
Kanapé sonkával, sajttal | 106 |
Kanapé szardíniával | 106 |
Óriáskifli erdei gombával | 107 |
Óriáskifli grillezve, magyarosan | 107 |
Óriáskifli házisonkával | 108 |
Óriáskifli ínyenceknek | 108 |
Gyümölcsből készíthető ételek | 109 |
Grillezett almakarikák | 109 |
Grillezett ananászkarikák | 109 |
Grillezett banán | 109 |
Grillezett banán kiwivel | 110 |
Grillezett körte mandulával | 110 |
Grillezett körte ribiszkével | 110 |
Grillezett körte szilvával | 111 |
Köretek | 113 |
Burgonyaszeletek camembert sajttal | 113 |
Burgonyaszeletek juhtúróval | 113 |
Csípős párolt rizs | 114 |
Erdei gombás rizottó | 114 |
Finomfüves rizs | 115 |
Fokhagymás rizs | 115 |
Metélőhagymás rizs | 115 |
Pirított burgonya párizsival | 116 |
Póréhagymás rizs | 116 |
Sáfrányos rizs | 117 |
Sajtos burgonyaszeletek | 117 |
Sajtos burgonyaszeletek gombával | 118 |
Sajtos burgonyaszeletek gombával, sonkával | 118 |
Stefániarizottó | 119 |
Töltött gombafejek | 119 |
Töltött paradicsom | 120 |
Töltött paradicsom juhsajttal | 120 |
Törökparadicsom-szeletek erdei gombával | 121 |
Törökparadicsom-szeletek grillezve | 122 |
Törökparadicsom-szeletek kukoricával | 122 |
Törökparadicsom-szeletek sajttal | 123 |
törökparadicsom-szeletek sonkával | 123 |
A szabadtéri sütés fajtái | 125 |
A rostonsütés | 125 |
A nyársonsütés | 126 |
Sütés fóliában | 126 |
Pácok | 126 |
Pácok-halakhoz | 127 |
Pácok fehér húsokhoz és sertéshúsokhoz | 128 |
Pácok vörös húsokhoz | 127 |
Vajkeverékek | 128 |
Bazsalikomos vaj | 128 |
Fokhagymás vaj | 128 |
Mustáros vaj | 129 |
Petrezselymes vaj | 129 |
Tormás vaj | 129 |
Vaj főpincér módra | 129 |
Szószok | 129 |
Béarn-i szósz (roston sült marhahússzeletekhez) | 130 |
Fokhagymás szósz (roston sült halakhoz) | 130 |
Kardinális szósz (roston sült homárhoz) | 132 |
Ördögi szósz (roston sült baromfihoz) | 131 |
Paradicsomszósz (roston sült szardíniához, marha- és bárányszelethez, zöldségekhez) | 132 |
Remulád mártás (roston sült halakhoz) | 131 |
Szardellás szósz (roston sült halakhoz) | 130 |
Zöldhagymás szósz (roston sült halakhoz és húsokhoz) | 132 |
Hogyan kezdjük a szabadtéri sütést: friss és egyszerű előételek | 133 |
Rostonsültek szabadtéri sütőn | 135 |
Fóliában sült borjúmáj | 137 |
Fűszeres marhaborda | 135 |
Roston sült bárányborda | 136 |
Roston sült galamb vagy csirke | 136 |
Roston sült máj | 137 |
Nyársonsütés | 139 |
Báránysült nyárson | 142 |
Csirkefalatok nyárson | 140 |
Kolbászkák nyárson | 142 |
Malac nyárson | 140 |
Marhasült nyárson | 140 |
Nyárson sült bárány- vagy birkavese | 142 |
Nyárson sült comb | 140 |
Nyárson sült csirke | 139 |
Nyárson sült marhahús keletiesen | 141 |
Saslik | 141 |
Szűzérmék japán módra | 141 |
Halak | 145 |
A jól sikerült rostonsütés titkai | 145 |
Fóliában sült márna | 147 |
Fóliában sült szardínia vagy makréla | 147 |
Kapros csuka | 146 |
Lazacszeletek roston | 148 |
Roston sült hering | 146 |
Roston sült homár | 148 |
Roston sült keszeg | 146 |
Roston sült languszta | 148 |
Roston sült márna | 147 |