kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tóth Könyvkereskedés |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 160 oldal |
Sorozatcím: | Vilma néni |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9029-82-3 |
Falusi disznóvágás | 3 |
Mit együnk a disznóölés napján? | 8 |
Böllérreggeli | 8 |
Böllérmáj | 8 |
Főtt disznófej | 9 |
Disznótoros vacsora | 9 |
A disznó felbontásának módjai | 11 |
A disznó részei | 18 |
A feldarabolt disznó további bontása mélyhűtőben történő tároláshoz | 18 |
Mit miből készítsünk? | 20 |
Bográcsgulyás | 20 |
Disznópörkölt | 20 |
Bácskai rizses hús | 20 |
Székelygulyás | 20 |
Disznóhúsból tokányok | 21 |
Vagdalt húsok, fasírozottak | 21 |
Töltött paprika | 21 |
Erdélyi rakott káposzta | 21 |
Töltött káposzta | 21 |
Töltött karalábé, tök | 21 |
Disznótoros káposzta | 22 |
Disznóhúsok konyhai felhasználásra történő előkészítése | 23 |
A disznóhús tartósítása | 25 |
Disznóvágásnál használatos fűszerfélék | 28 |
Paprika | 28 |
Bors | 31 |
Só | 32 |
Köménymagőrlemény | 32 |
Babérlevél | 32 |
Majoránna | 33 |
Koriandermag | 33 |
Gyömbér | 33 |
Sáfrány | 33 |
Kakukkfű | 33 |
Borsikafű-őrlemény | 34 |
Vöröshagyma | 34 |
Fokhagyma | 34 |
Füstölt húsok készítése | 36 |
Kakukkfüves sonka | 36 |
Alföldi parasztsonka | 37 |
Makói sonka | 38 |
Kisalföldi gyors sonka | 38 |
Kun parasztsonka | 39 |
Füstölt császárhús | 40 |
Ibériai szárított sonka | 40 |
Nyári sonka | 41 |
Paprikás sonka | 42 |
Egyéb füstölthús-készítmények | 44 |
Tarja, karaj | 44 |
Oldalas | 44 |
Dagadó | 44 |
Disznófej, csülök, köröm, bőr | 45 |
Szalonnák | 46 |
Sózott szalonna | 46 |
Fehér sózott szalonna | 47 |
Alföldi fehér teaszalonna | 47 |
Füstölt kenyérszalonna | 47 |
Füstölt csemegeszalonna | 48 |
Füstölt tokaszalonna | 48 |
Abált szalonna | 48 |
Abált szalonna sonkapácban | 49 |
Fokhagymás sült szalonna | 50 |
Füstölt abált szalonna | 50 |
Debreceni paprikás szalonna | 51 |
Csemege paprikás szalonna | 51 |
Fokhagymás füstölt szalonna | 52 |
Füstölt kassai szalonna | 53 |
Fűszerszalonna | 53 |
Kolozsvári szalonna | 54 |
Tormás szalonna | 55 |
Zsírolvasztás | 56 |
Hurkafélék készítése | 59 |
Májas hurka | 60 |
Debreceni rizses-májas hurka | 60 |
Debreceni májas hurka | 61 |
Zsemlés májas hurka | 62 |
Rizses-májas hurka | 63 |
Köleskásás hurka | 63 |
Hideg májas hurka | 64 |
Füstölt májas hurka I. | 64 |
Füstölt májas hurka II. | 65 |
Hideg májas hurka borsosan | 66 |
Erdélyi májas hurka | 66 |
Finom májas hurka | 67 |
Magyar májas hurka | 68 |
Májas hurka francia módra | 69 |
Véres hurka | 70 |
Alföldi véres hurka | 71 |
Majoránnás véres hurka | 72 |
Rizses véres hurka | 73 |
Tejes véres hurka | 73 |
Zsemlés véres hurka I. | 74 |
Zsemlés véres hurka II. | 74 |
Véres hurka vegyes belsőséggel | 75 |
Füstölt véres hurka | 76 |
Hagymás véres hurka | 76 |
Kapros véres hurka | 77 |
Lyoni véres hurka | 78 |
Magyar véres hurka | 79 |
Türingiai véres hurka | 79 |
Tüdős hurka | 80 |
Erdélyi tüdős hurka | 80 |
Tüdős hurka | 80 |
Tüdős hurka hidegen | 81 |
Vegyes hurkák | 82 |
Bácskai füstölt hurka I. | 82 |
Bácskai füstölt hurka II. | 83 |
Bonyhádi húsos hurka | 83 |
Tüdős-májas hurka I. | 84 |
Tüdős-májas hurka II. | 85 |
Hurkasütés | 86 |
A kész hurka tárolása | 87 |
Pástétomok készítése | 88 |
Kenőmájas I. | 88 |
Kenőmájas II. | 89 |
Disznófejpástétom | 89 |
Májpástétom | 90 |
Nyelvpástétom | 90 |
Almás kenőmájas | 91 |
Debreceni májpástétom | 91 |
Füstöletlen tejszínes májas | 92 |
Füstölt májas | 93 |
Fűszeres májas | 93 |
Füves májpástétom | 94 |
Paprikás kenőmájas | 94 |
Szardellás füstölt májas | 95 |
Szegfűmájas | 96 |
Pástétomfűszer-keverék | 97 |
Pástétomfűszerek előkészítése és adagolása | 97 |
Disznósajtok készítése | 98 |
Disznósajt I. | 99 |
Disznósajt II. | 100 |
Disznósajt III. | 100 |
Disznósajt IV. | 101 |
Disznósajt V. | 102 |
Disznósajt magyarosan | 103 |
Disznósajt más módon | 104 |
Különleges disznósajt | 104 |
Vendégváró disznósajt | 105 |
Kolbászkészítés | 107 |
Friss sütni való kolbász | 108 |
Frissen fogyasztandó sütni vagy főzni való kolbász | 109 |
Kolbász kizárólag borssal történő fűszerezése | 109 |
Citromos főzőkolbász | 110 |
Debreceni kolbász | 110 |
Szárazkolbász | 111 |
Fokhagymás szárazkolbász | 111 |
Gyulai kolbász | 112 |
Borsos kolbász | 113 |
Spanyol kolbász | 113 |
Apró kolbász | 114 |
Frank kolbász | 114 |
Füstölt főzőkolbász gyulai módra | 115 |
Kolbász francia módra | 116 |
Német kolbász | 116 |
Puha kolbász | 117 |
Kolbászsütés | 118 |
Szalámikészítés | 119 |
Csípős szalámi | 120 |
Erdélyi szalámi | 121 |
Köményes szalámi csabai módra | 121 |
Csípős szalámi Juti módra | 122 |
Gyömbéres szalámi | 123 |
Hagymás szalámi | 123 |
Német szalámi | 124 |
Prágai szalámi | 125 |
Kocsonyák | 126 |
Kapros sertéskocsonya | 126 |
Magyaros sertéskocsonya | 127 |
Sertéskocsonya más módon | 128 |
Vörösboros sonkakocsonya | 129 |
Belsőségek | 130 |
Máj | 130 |
Fokhagymás sült máj | 130 |
Gombás máj | 131 |
Grapefruitos máj | 131 |
Holland máj | 132 |
Ínyenc töltött máj | 133 |
Máj nápolyi módra | 134 |
Natúr sertésmáj | 134 |
Pirított sertésmáj | 135 |
Sertésmáj roston | 135 |
Tűzdelt máj | 136 |
Velencei rántott máj | 136 |
Ünnepi májpástétom | 137 |
Tüdő | 138 |
Gyömbéres tüdő | 138 |
Paprikás-boros tüdő | 138 |
Rántott tüdő | 139 |
Savanyú tüdő | 140 |
Vese | 141 |
A vese előkészítése | 141 |
Bolgár vese | 141 |
Mustáros vese | 142 |
Narancsos vese | 142 |
Pirított vese gombával | 143 |
Vese párizsiasan | 143 |
Vese tojással | 144 |
Vese velővel | 144 |
Velő | 146 |
A velő előkészítése | 146 |
Gombás velőpogácsa | 146 |
Különleges rakott velő | 147 |
Rántott velő | 148 |
Sajtos velő | 148 |
Tojásos velő | 149 |
Velős szelet | 149 |
Velős pirítos | 150 |
Velős pirítós más módon | 150 |
Nyelv és szív | 152 |
Gombás nyelv | 152 |
Paradicsomos nyelv | 153 |
Rántott nyelv áfonyával | 153 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.