kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szerzői magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 583 oldal |
Sorozatcím: | Gasztro könyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-460-262-2 |
Megjegyzés: | Néhány színes fotóval és fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Tartalomjegyzék | 3 |
Előszó | 9 |
Bevezető | 11 |
A vendéglátó rendezvények | 13 |
A vendéglátó rendezvények jellemzői | 154 |
A rendezvények előnyei | 16 |
A sikeres rendezvény jellemzői | 18 |
A megrendelő szempontjából | 19 |
A résztvevő szempontjából | 20 |
A vendéglátó üzlet szempontjából | 21 |
A rendezvénypiac résztvevői | 21 |
Megrendelők | 22 |
A rendezvény szervezői, lebonyolítói | 24 |
Kapcsolódó szolgáltatást nyújtók | 25 |
A vendéglátó rendezvények csoportosítása | 29 |
A rendezvény alapvető célja | 31 |
Társas étkezések | 31 |
Társas összejövetelek | 32 |
Gasztronómiai rendezvények | 34 |
A rendezvény kezdeményezője | 35 |
Külső kezdeményezésű | 35 |
Saját kezdeményezésű | 36 |
A megrendelés helyszíne | 36 |
Házon, üzleten belüli rendezvények | 36 |
Házon, üzleten kívül lebonyolított rendezvények | 36 |
A vendégek elhelyezése | 36 |
Álló jellegű | 37 |
Ültetett jellegű | 37 |
Ültetett-álló jellegű | 37 |
Az ellátás módja | 38 |
Asztalnál történő felszolgálás | 38 |
Büfészerviz | 38 |
Tálcáról történő kínálás | 38 |
A vendégek létszáma | 39 |
Kis rendezvény | 39 |
Közepes rendezvény | 39 |
Nagy rendezvény | 39 |
A lebonyolítás színvonala | 39 |
Egyszerű rendezvény | 40 |
Közepes színvonalú | 40 |
Különleges, exkluzív színvonalú | 40 |
Protokolláris rendezvény | 40 |
A rendezvények helyszínei | 41 |
Rendezvényhelyszínek zárt térben | 43 |
Házon, üzleten belüli helyszínek | 43 |
Házon, üzleten kívüli helyszínek | 55 |
Rendezvényhelyszínek a szabadban | 57 |
A házhoz, üzlethez tartozó közvetlen szabadtéri helyszínen | 57 |
A háztól, üzlettől távoli szabadtéri helyszínen | 59 |
A rendezvények feltételrendszere | 61 |
A rendezvények tárgyi feltételei | 63 |
Berendezési tárgyak, bútorok | 63 |
Asztali felszerelések | 72 |
Tálak, tálalóedények | 83 |
Szállítóeszközök | 84 |
Díszítőeszközök | 85 |
Munkaruha | 86 |
Technikai berendezések | 88 |
A rendezvények személyi feltételei | 89 |
A személyzettel szemben támasztott követelmények | 89 |
Teendők új dolgozók felvételekor | 90 |
A rendezvényekkel foglalkozó szervezeti egységek | 91 |
A rendezvények egyéb feltételei | 94 |
A rendezvények szervezése | 97 |
A rendezvényszervezés folyamata | 99 |
A rendezvények értékesítésének előkészítése | 100 |
A rendezvények felvétele | 110 |
A rendezvény előkészítése | 116 |
A rendezvény lebonyolítása | 121 |
A rendezvények utómunkálatai | 123 |
A rendezvények választéka | 127 |
A választék összeállításának szempontjai | 129 |
A rendezvények választékára vonatkozó irányzatok | 132 |
Az igények változása | 132 |
Új szakmai irányzatok | 133 |
A büfészerviz | 135 |
A büfészerviz előnyei | 137 |
A büfészerviz hátrányai | 138 |
A büfék formái | 139 |
Az igénybevevők köre szerint | 139 |
A büfék elhelyezése szempontjából | 140 |
A kialakítás szempontjából | 142 |
A büfé kínálata szerint | 143 |
Az ételválasztéktól függően | 144 |
A büfék elhelyezése | 144 |
Az elhelyezés szempontjai | 145 |
A büfék helytelen elhelyezése | 149 |
A büfék elhelyezése a gyakorlatban | 153 |
A büfészerviz szervezése | 154 |
Előkészítési feladatok | 154 |
A büfészerviz utómunkálatai | 168 |
A díszterítés | 169 |
Gyakorlati tanácsok a terítéshez, díszterítéshez | 171 |
A díszterítés menete | 173 |
A díszterítés előkészítése | 173 |
A díszterítés végrehajtása | 189 |
A díszterítés befejező műveletei | 213 |
A vendéglátó rendezvények szervezése | 217 |
Állófogadás | 219 |
Az állófogadás formái | 220 |
Az állófogadás speciális feltételei | 222 |
Az állófogadás szervezése | 226 |
Az állófogadás választéka | 230 |
Mintaajánlatok az állófogadáshoz | 234 |
Saját ötletek, példák | 238 |
Bál | 239 |
A bálok formái | 240 |
A bálok speciális feltételei | 243 |
A bálok szervezése | 244 |
A bálok választéka | 246 |
Mintaajánlatok a bálokhoz | 248 |
Saját ötletek, példák | 252 |
Borkóstoló | 253 |
A borkóstoló formái | 253 |
A borkóstoló speciális feltételei | 255 |
A borkóstoló szervezése | 259 |
A borkóstoló választéka | 260 |
Mintaajánlatok a borkóstolóhoz | 261 |
Saját ötletek, példák | 264 |
Büféétkezés | 265 |
A büféétkezés speciális feltételei | 265 |
A büféétkezés szervezése | 266 |
A büféétkezés választéka | 267 |
Mintaajánlatok a büféétkezésekhez | 269 |
Saját ötletek, példák | 278 |
Díszétkezés | 279 |
A díszétkezés speciális feltételei | 280 |
A díszétkezés szervezése | 291 |
A díszétkezés választéka | 307 |
Mintaajánlatok a díszétkezésekhez | 313 |
Saját ötletek, példák | 315 |
Állami bankett | 316 |
Mintaajánlatok állami bankettre | 325 |
Saját ötletek, példák | 327 |
Egyszerű társas étkezés | 328 |
Az egyszerű társas étkezés speciális feltételei | 328 |
Az egyszerű társas étkezés szervezése | 328 |
Az egyszerű társas étkezés választéka | 330 |
Mintaajánlatok az egyszerű társas étkezésekhez | 331 |
Saját ötletek, példák | 333 |
Gasztronómiai rendezvények | 334 |
A gasztronómiai rendezvények speciális feltételei | 334 |
A gasztronómiai rendezvények szervezése | 335 |
A gasztronómiai rendezvények választéka | 336 |
Mintaajánlatok a gasztronómiai rendezvényekhez | 336 |
Saját ötletek, példák | 344 |
Grillparti | 345 |
A grillparti speciális feltételei | 346 |
A grillparti szervezése | 351 |
A grillpartik nyersanyagai, választéka | 353 |
Trükkök, hasznos tanácsok | 358 |
Mintaajánlatok a grillpartikhoz | 359 |
Saját ötletek, példák | 362 |
Kávészünet | 363 |
A kávészünet speciális feltételei | 364 |
A kávészünet szervezése | 365 |
A kávészünet választéka | 366 |
Mintaajánlatok a kávészünethez | 368 |
Saját ötletek, példák | 369 |
Kerti parti | 370 |
A kerti parti speciális feltételei | 370 |
A kerti parti szervezése | 373 |
A kerti parti választéka | 374 |
Mintaajánlatok a kerti partihoz | 374 |
Saját ötletek, példák | 377 |
Koccintás | 378 |
A koccintás speciális feltételei | 379 |
A koccintás szervezése | 379 |
A koccintás választéka | 380 |
Mintaajánlatok a koccintáshoz | 380 |
Saját ötletek, példák | 381 |
Koktélparti | 382 |
A koktélparti speciális feltételei | 383 |
A koktélparti szervezése | 384 |
A koktélparti választéka | 386 |
Mintaajánlatok a koktélpartihoz | 390 |
Saját ötletek, példák | 395 |
Munkaebéd, munkavacsora | 396 |
A munkaebéd, munkavacsora speciális feltételei | 397 |
A munkaebéd, munkavacsora szervezése | 397 |
A munkaebéd, munkavacsora választéka | 398 |
Mintaajánlatok a munkaebédhez, munkavacsorához | 399 |
Saját ötletek, példák | 401 |
Parti | 402 |
A partik egyéb formái | 404 |
A partik speciális feltételei | 406 |
A partik szervezése | 407 |
A partik választéka | 407 |
Mintaajánlatok a partikhoz | 408 |
Saját ötletek, példák | 411 |
Quick lunch | 412 |
A quick lunch speciális feltételei | 413 |
A quick lunch szervezése | 413 |
A quick lunch választéka | 414 |
Mintaajánlatok a quick lunch-höz | 417 |
Saját ötletek, példák | 419 |
Tárgyalóasztalnál történő kínálás | 420 |
A tárgyalóasztalnál történő kínálás feltételei | 420 |
A tárgyalóasztalnál történő kínálás szervezése | 421 |
A tárgyalóasztalnál történő kínálás választéka | 424 |
Mintaajánlatok a tárgyalóasztalnál történő kínáláshoz | 424 |
Saját ötletek, példák | 425 |
Ültetett büféasztalos fogadás | 426 |
Az ültetett büféasztalos fogadás speciális feltételei | 443 |
Az ültetett büféasztalos fogadás szervezése | 428 |
Az ültetett büféasztalos fogadás választéka | 433 |
Mintaajánlatok az ültetett büféasztalos fogadásokhoz | 435 |
Saját ötletek, példák | 440 |
Üzleten kívüli rendezvények | 441 |
Az üzleten kívüli rendezvények speciális feltételei | 443 |
Az üzleten kívüli rendezvények szervezése | 448 |
Az üzleten kívüli rendezvények választéka | 454 |
Mintaajánlatok az üzleten kívüli rendezvényekhez | 455 |
Saját ötletek, példák | 457 |
Villásreggeli | 458 |
A villásreggeli speciális feltételei | 459 |
A villásreggeli szervezése | 460 |
A villásreggeli választéka | 461 |
Mintaajánlatok a villásreggelihez | 462 |
Saját ötletek, példák | 463 |
A vendéglátó rendezvények jövője | 465 |
Rendezvénytájékoztató | 469 |
Ellenőrzési lista | 481 |
Rendelésfelvételi ív | 485 |
Esettanulmány | 491 |
Szalvétahajtogatás | 515 |
Miniszterelnöki találkozó | 547 |
Menükártyák, ajánlatok, oklevelek | 555 |
Rendezvények kislexikona | 569 |
Irodalomjegyzék | 579 |
Színes mellékletek | 585 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.