kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Villamos Művek Országos Szövetsége |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 74 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér és színezett rajzokkal illusztrálva. Nyomta a Globus nyomdai műintézet rt. |
Bevezetés | 3 |
A villanytűzhely | 5 |
A villanytűzhely és a kettős főzőlap szerkezete | 6 |
Szabályozó kapcsolók | 8 |
A főzőlapok | 9 |
Tanácsok a főzőlap használatára | 11 |
Elemi példák a főzőlap használatára | |
Tejforralás | 11 |
Rántáskészítés | 12 |
Lágytojás-készítés | 12 |
Rántotta-készítés | 12 |
Rizsfőzés | 12 |
Ételek melegítése | 12 |
Villanysütők | 13 |
Tanácsok a villanysütő használatára | 14 |
Villanytűzhely, kettős főzőlap tisztogatása | 16 |
Hirtelenforraló | 18 |
Villamos forróvíztároló | 19 |
Villany-kávéfőző | 20 |
Villany-kenyérpirító | 20 |
Villamos hűtőszekrény | 21 |
Levesek | |
Marhahúsleves | 25 |
Raguleves | 25 |
Ujházy-leves | 25 |
Zöldségleves | 26 |
Jókai-bableves | 26 |
Karfiolleves | 26 |
Burgonyaleves | 26 |
Hamisgulyás | 27 |
Tejfelleves | 27 |
Marhagulyás | 27 |
Gombaleves | 27 |
Savanyú tojásleves | 28 |
Sóskaleves | 28 |
Halleves | 28 |
Borleves | 28 |
Meggyleves | 28 |
Levesbetétek | |
Finom metélt | 29 |
Vajgaluska | 29 |
Daragaluska | 29 |
Zsemlyegombóc | 29 |
Csurgatott tészta | 29 |
Rántott borsótészta | 29 |
Tüdőtáska | 29 |
Előételek | |
Töltött gomba | 30 |
Sonkás-pudding | 30 |
Sajtmártás | 30 |
Sonkás rakottburgonya | 31 |
Velővel töltött palacsinta | 31 |
Gombás-pudding | 31 |
Gombamártás | 32 |
Sajtos-pudding | 32 |
Főzelékek | |
Paradicsomos káposzta | 33 |
Finomfőzelék | 33 |
Zöldbabfőzelék | 33 |
Parajfőzelék | 34 |
Tejfeles tökfőzelék | 34 |
Karalábéfőzelék | 34 |
Zöldborsófőzelék | 34 |
Kukoricafőzelék | 35 |
Lencsefőzelék | 35 |
Sárgaborsófőzelék | 35 |
Kelkáposztafőzelék | 35 |
Húsosételek | |
Székelygulyás | 36 |
Töltöttkáposzta | 36 |
Erdélyi rakottkáposzta | 37 |
Húsok | |
Borjúpörkölt | 37 |
Eszterházy-szelet | 37 |
Töltött borjúszegy | 38 |
Natúrszelet és rántott hús | 38 |
Sertéslapocka egybensütve | 38 |
Sertéskaraj | 38 |
Lecsós sertésborda | 39 |
Hálós sertéskaraj | 39 |
Marhatokány | 39 |
Gombás rostélyos | 40 |
Marhavesepecsenye-szelet | 40 |
Idei liba sütése | 40 |
Idei liba töltve | 40 |
Töltöttcsirke | 41 |
Pörköltcsirke | 41 |
Paprikáscsirke | 41 |
Malacsütés | 41 |
Halak | |
Halászlé | 42 |
Rácponty | 42 |
Süllő roston | 43 |
Kecsege sütőben sütve | 43 |
Vadhúsok | |
Nyúl vadasan | 43 |
Fogoly sütve | 44 |
Szarvascomb | 44 |
Köretek | |
Rizs | 45 |
Főtt burgonya | 45 |
Angol zöldbab | 45 |
Burgonyapüré | 45 |
Tarhonya | 45 |
Feketegyökér | 46 |
Párolkáposzta | 46 |
Saláták | |
Franciasaláta | 46 |
Majonéz vajjal | 46 |
Spárgasaláta | 47 |
Zellersaláta | 47 |
Sült-tészták | |
Kelt-tészták | |
Foszlóskalács | 48 |
Finom kuglóf | 48 |
Diós-mákostekercs | 49 |
Omlós-tészták | |
Alaptészta | 49 |
Túróslepény | 50 |
Almáslepény | 50 |
Pozsonyikifli | 51 |
Bécsi-linzer | 51 |
Leveles-vajastészta | |
Alaptészta | 52 |
Búr-kifli | 52 |
Krémeslepény | 52 |
Tirolirétes | 53 |
Alma pongyolában | 53 |
Hasé | 54 |
Rétesek | |
Almásrétes | 54 |
Túrósrétes | 55 |
Cseresznyésrétes | 55 |
Különfélék | |
Képviselőfánk | 55 |
Vajapogácsa | 56 |
Töpörtyűspogácsa | 56 |
Torták | |
Piskótatorta | 56 |
Dióstorta | 57 |
Grillázs-torta | 57 |
Sacher-torta | 57 |
Gyümölcskenyér | 58 |
Eperhabszelet | 58 |
Teasütemények | |
Sós teasütemény | 59 |
Sós sütemény leveles-vajastésztából | 59 |
Dióspiskóta | 60 |
Margaréta | 60 |
Mogyorós-csók | 60 |
Egyéb tésztafélék | |
Farsangi fánk | 61 |
Tolófánk | 62 |
Palacsinta | 62 |
Finom sonkáskocka palacsintatésztából | 62 |
Máglyarakás | 62 |
Stiriai-metélt | 63 |
Túrósgombóc | 63 |
Szilvásgombóc | 63 |
Édes-Omlett | 63 |
Felfújt (szuflé) | 63 |
Csokoládéfelfújt | 64 |
Gyümölcsfelfújt | 64 |
Diós pudding | 64 |
Torta-máz | 64 |
Vajkrém (tortába való) | 65 |
Bormártás (borsodó) | 65 |
Tejmártás (tejsodó) | 65 |
Befőttek és gyümölcsízek | |
Általános tudnivalók a befőzésről | 66 |
Sárgadinnye-befőtt | 67 |
Őszibarack-befőtt | 67 |
Barackíz | 67 |
Ribiszkés-málnaíz | 67 |
Földieper cukorban | 68 |