1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Villamos sütés-főzés

És a polgári konyha étel-leírásainak kisebb gyűjteménye

Grafikus
Budapest
Kiadó: Magyar Villamos Művek Országos Szövetsége
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 74 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fejes Gyula fekete-fehér és színes rajzaival illusztrálva. Nyomtatta a Globus nyomdai műintézet rt.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Előljáróban azt a tapasztalati tényt emiitjük meg, hogy akik a főzés titkaiban járatosak, de a kevésbé gyakorlottak is, a villanytűzhely kezelését igen rövid idő alatt elsajátítják, megszokják és... Tovább

Előszó

Előljáróban azt a tapasztalati tényt emiitjük meg, hogy akik a főzés titkaiban járatosak, de a kevésbé gyakorlottak is, a villanytűzhely kezelését igen rövid idő alatt elsajátítják, megszokják és megszeretik. Egy-két nap elegendő a villanytűzhely kezelésének begyakorlására. Csupán néhány egyszerű, elemi ismeretre kell szert tenni. Ezek alapján a tűzhely szabályozó kapcsolói könnyen kezelhetők, a főzőlapok és sütő a célnak legmegfelelőbben és leggazdaságosabban használhatók. Igen rövid gyakorlat után a kezelés szabályai a legtermészetesebbnek tűnnek és örömet szerez az, hogy a villanytűzhellyel mennyire tökéletesen oldhatók meg a sütés-főzés legegyszerűbb és legkényesebb feladatai is.
Bármilyen rádiókészülék bekapcsolását mindenki könnyen megtanulhatja, annál inkább mondhatjuk, hogy játszi könnyedséggel sajátítható el a villanytűzhely kezelése, mert az a rádiókészülék bekapcsolásánál is egyszerűbb. Egyet azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy mindenre, amihez érteni akarunk, egy kis figyelmet kell szentelni.
Ez a könyv azért látott napvilágot, hogy elsősorban a villanytűzhely kezelését, de röviden a szerkezetét és tisztogatását Is Ismertesse.
Vissza

Tartalom

Bevezetés3
A villanytűzhely5
A villanytűzhely és a kettős főzőlap szerkezete6
Szabályozó kapcsolók8
A főzőlapok9
Tanácsok a főzőlap használatára11
Elemi példák a főzőlap használatára
Tejforralás11
Rántáskészítés12
Lágytojás-készítés12
Rántotta-készítés12
Rizsfőzés12
Ételek melegítése12
Villanysütők13
Tanácsok a villanysütő használatára14
Villanytűzhely, kettős főzőlap tisztogatása16
Hirtelenforraló18
Villamos forróvíztároló19
Villany-kávéfőző20
Villany-kenyérpirító20
Villamos hűtőszekrény21
Levesek
Marhahúsleves 25
Raguleves25
Ujházy-leves25
Zöldségleves26
Jókai-bableves26
Karfiolleves26
Burgonyaleves26
Hamisgulyás27
Tejfelleves27
Marhagulyás27
Gombaleves27
Savanyú tojásleves28
Sóskaleves28
Halleves28
Borleves28
Meggyleves28
Levesbetétek
Finom metélt29
Vajgaluska29
Daragaluska29
Zsemlyegombóc29
Csurgatott tészta29
Rántott borsótészta29
Tüdőtáska29
Előételek
Töltött gomba30
Sonkás-pudding30
Sajtmártás30
Sonkás rakottburgonya31
Velővel töltött palacsinta31
Gombás-pudding31
Gombamártás32
Sajtos-pudding32
Főzelékek
Paradicsomos káposzta33
Finomfőzelék33
Zöldbabfőzelék33
Parajfőzelék34
Tejfeles tökfőzelék34
Karalábéfőzelék34
Zöldborsófőzelék34
Kukoricafőzelék35
Lencsefőzelék35
Sárgaborsófőzelék35
Kelkáposztafőzelék35
Húsosételek
Székelygulyás36
Töltöttkáposzta36
Erdélyi rakottkáposzta37
Húsok
Borjúpörkölt37
Eszterházy-szelet37
Töltött borjúszegy38
Natúrszelet és rántott hús38
Sertéslapocka egybensütve38
Sertéskaraj38
Lecsós sertésborda39
Hálós sertéskaraj39
Marhatokány39
Gombás rostélyos40
Marhavesepecsenye-szelet40
Idei liba sütése40
Idei liba töltve40
Töltöttcsirke41
Pörköltcsirke41
Paprikáscsirke41
Malacsütés41
Halak
Halászlé42
Rácponty42
Süllő roston43
Kecsege sütőben sütve43
Vadhúsok
Nyúl vadasan43
Fogoly sütve44
Szarvascomb44
Köretek
Rizs45
Főtt burgonya45
Angol zöldbab45
Burgonyapüré45
Tarhonya45
Feketegyökér46
Párolkáposzta46
Saláták
Franciasaláta46
Majonéz vajjal46
Spárgasaláta47
Zellersaláta47
Sült-tészták
Kelt-tészták
Foszlóskalács48
Finom kuglóf48
Diós-mákostekercs49
Omlós-tészták
Alaptészta49
Túróslepény50
Almáslepény50
Pozsonyikifli51
Bécsi-linzer51
Leveles-vajastészta
Alaptészta52
Búr-kifli52
Krémeslepény52
Tirolirétes53
Alma pongyolában53
Hasé54
Rétesek
Almásrétes54
Túrósrétes55
Cseresznyésrétes55
Különfélék
Képviselőfánk55
Vajapogácsa56
Töpörtyűspogácsa56
Torták
Piskótatorta56
Dióstorta57
Grillázs-torta57
Sacher-torta57
Gyümölcskenyér58
Eperhabszelet58
Teasütemények
Sós teasütemény59
Sós sütemény leveles-vajastésztából59
Dióspiskóta60
Margaréta60
Mogyorós-csók60
Egyéb tésztafélék
Farsangi fánk61
Tolófánk62
Palacsinta62
Finom sonkáskocka palacsintatésztából62
Máglyarakás62
Stiriai-metélt63
Túrósgombóc63
Szilvásgombóc63
Édes-Omlett63
Felfújt (szuflé)63
Csokoládéfelfújt64
Gyümölcsfelfújt64
Diós pudding64
Torta-máz64
Vajkrém (tortába való)65
Bormártás (borsodó)65
Tejmártás (tejsodó)65
Befőttek és gyümölcsízek
Általános tudnivalók a befőzésről66
Sárgadinnye-befőtt67
Őszibarack-befőtt67
Barackíz67
Ribiszkés-málnaíz67
Földieper cukorban68
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem