1.062.212

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vidék Íze 2005. december

A Szabad Föld színes havi receptújsága - I. évfolyam 3. szám

Szerkesztő
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Szabad Lap Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 50 oldal
Sorozatcím: Vidék Íze
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ízek melegében
Szeretem a decembert. Ahogy a hétköznapok egyhangúságát megtörik nemcsak az ünnepek, de maga a bizsergető várakozás is. Már ha nem hagyja az ember, hogy az ajándékok utáni... Tovább

Előszó

Ízek melegében
Szeretem a decembert. Ahogy a hétköznapok egyhangúságát megtörik nemcsak az ünnepek, de maga a bizsergető várakozás is. Már ha nem hagyja az ember, hogy az ajándékok utáni kétségbeesett körözés és a végeláthatatlan sorban állások vegyék át a főszerepet, s a "körítés" elfeledtesse a lényeget. Kétségkívül boldog megnyugvás, ha a szeretteinknek szánt, díszcsomagolásba bujtatott meglepetés már a szekrény mélyén elrejtve várakozik a szentestei csengettyűszóra - ám a készülődés izgalma mást is jelent.
A karácsony ugyanis nem az ajándékoktól válik ünneppé, hanem attól, hogy legalább évente egyszer biztosan összejön a család, és körülüli a gondosan terített asztalt. Amely ilyenkor mindenféle földi jótól roskadozik, a tradicionális karácsonyi ételektől és a mi külön kis világunk hagyományos kedvenceinktől egyaránt. De bármennyi időnk, fáradtságunk is rejlik a tálakon gőzölgő ételekben, egy percig sem hisszük, hogy csakis a párját ritkító halászlevünk miatt vagyunk együtt.
Szijjártó Gabriella, felelős szerkesztő Vissza

Tartalom

Előételek
Diós zellercsipsz 12
Karácsonyi halparádé salátaágyon 8
Mediterrán rakott padlizsán 37
Színpompás zöldségpástétom 12
Levesek
120 éves répaleves 44
Duna menti avagy bajai halászlé 30
Mandulalikőrös narancsleves 6
Rumos gesztenyekrémleves 6
Toszkán halleves - Cacciucco 26
Főételek
Borzaska 35
Bőrös malacpecsenye leveles tésztával 14
Csomagolt kakasbatyu bazsalikomos burgonyapürével 10
Gemenci szarvascomb vörösboros gombamártással 46
Görbülő sült süllő 8
Kacsasült zöldalmás lencsével 24
Kolbászos-tojásos rakott puliszka 44
Párolt káposzta fokhagymás tarjával 38
Pulyka mester módra Fáy-krumplival 35
Sajtos-parajos hústekercs 46
Savanyúkáposzta-felfújt 14
Savanyú káposztás harcsa 31
Sült pulykamell aszalt szilvával és dióval töltve 10
Sült sonka fodorkeles burgonyapürével 27
Zsidó fűszeres marhaszegy 28
Desszertek
Bajor karácsonyi kalács - Stollen 28
Burokban sült datolya 20
Csigás piskótagomba 48
Elbűvölő kávészemek 20
Epres-joghurtos alagút 48
Gyomorbarát diós bejgli 39
Mákos holdfogyatkozás 18
Rokokó narancstorta 16
Rumos-mogyorós karikák 16
Savanyú-édes máktorta 18
Sötét csókok 18
Túrógombóc gyümölcsös öntettel 35
Túrótorta piros gyümölcsökkel 38
Italok
Gyümölcsös gyenge gyermekbódulat 33
Tüzes gyümölcsbólé 32
Vörösboros kábulat 33
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vidék Íze 2005. december Vidék Íze 2005. december Vidék Íze 2005. december
Állapot:
940 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba