1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vidék Íze 2005. december

A Szabad Föld színes havi receptújsága - I. évfolyam 3. szám

Szerkesztő
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Szabad Lap Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 50 oldal
Sorozatcím: Vidék Íze
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ízek melegében
Szeretem a decembert. Ahogy a hétköznapok egyhangúságát megtörik nemcsak az ünnepek, de maga a bizsergető várakozás is. Már ha nem hagyja az ember, hogy az ajándékok utáni... Tovább

Előszó

Ízek melegében
Szeretem a decembert. Ahogy a hétköznapok egyhangúságát megtörik nemcsak az ünnepek, de maga a bizsergető várakozás is. Már ha nem hagyja az ember, hogy az ajándékok utáni kétségbeesett körözés és a végeláthatatlan sorban állások vegyék át a főszerepet, s a "körítés" elfeledtesse a lényeget. Kétségkívül boldog megnyugvás, ha a szeretteinknek szánt, díszcsomagolásba bujtatott meglepetés már a szekrény mélyén elrejtve várakozik a szentestei csengettyűszóra - ám a készülődés izgalma mást is jelent.
A karácsony ugyanis nem az ajándékoktól válik ünneppé, hanem attól, hogy legalább évente egyszer biztosan összejön a család, és körülüli a gondosan terített asztalt. Amely ilyenkor mindenféle földi jótól roskadozik, a tradicionális karácsonyi ételektől és a mi külön kis világunk hagyományos kedvenceinktől egyaránt. De bármennyi időnk, fáradtságunk is rejlik a tálakon gőzölgő ételekben, egy percig sem hisszük, hogy csakis a párját ritkító halászlevünk miatt vagyunk együtt.
Szijjártó Gabriella, felelős szerkesztő Vissza

Tartalom

Előételek
Diós zellercsipsz 12
Karácsonyi halparádé salátaágyon 8
Mediterrán rakott padlizsán 37
Színpompás zöldségpástétom 12
Levesek
120 éves répaleves 44
Duna menti avagy bajai halászlé 30
Mandulalikőrös narancsleves 6
Rumos gesztenyekrémleves 6
Toszkán halleves - Cacciucco 26
Főételek
Borzaska 35
Bőrös malacpecsenye leveles tésztával 14
Csomagolt kakasbatyu bazsalikomos burgonyapürével 10
Gemenci szarvascomb vörösboros gombamártással 46
Görbülő sült süllő 8
Kacsasült zöldalmás lencsével 24
Kolbászos-tojásos rakott puliszka 44
Párolt káposzta fokhagymás tarjával 38
Pulyka mester módra Fáy-krumplival 35
Sajtos-parajos hústekercs 46
Savanyúkáposzta-felfújt 14
Savanyú káposztás harcsa 31
Sült pulykamell aszalt szilvával és dióval töltve 10
Sült sonka fodorkeles burgonyapürével 27
Zsidó fűszeres marhaszegy 28
Desszertek
Bajor karácsonyi kalács - Stollen 28
Burokban sült datolya 20
Csigás piskótagomba 48
Elbűvölő kávészemek 20
Epres-joghurtos alagút 48
Gyomorbarát diós bejgli 39
Mákos holdfogyatkozás 18
Rokokó narancstorta 16
Rumos-mogyorós karikák 16
Savanyú-édes máktorta 18
Sötét csókok 18
Túrógombóc gyümölcsös öntettel 35
Túrótorta piros gyümölcsökkel 38
Italok
Gyümölcsös gyenge gyermekbódulat 33
Tüzes gyümölcsbólé 32
Vörösboros kábulat 33
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem