kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 285 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat, ábrákat tartalmaz. |
Szükség van-e a juhra? | 3 |
Honnan származik a juh, hogyan került az ember szolgálatába? | 8 |
Sok-e a juh a világon? | 14 |
Mit ad a juh? | 16 |
A juh külemének vizsgálata | 23 |
A juhok testméreteinek felvétele | 30 |
Milyen a jó külemű juh? | 32 |
A juh elnevezés ivar és kor szerint, súlya növekedése során és fogazata | 39 |
A gyapjú | 43 |
A gyapjúszál és tulajdonságai | 44 |
A bunda | 61 |
A rendement | 69 |
A juh második nagy haszna a tej | 77 |
A juh harmadik nagy haszna a hús | 83 |
A prémtermelő juhászat | 86 |
A Magyarországon tenyésztett juhfajták | 92 |
A magyar fésűsmerinó | 92 |
A racka | 95 |
A cigája | 98 |
Cikta | 100 |
A takarmányok táplálóanyagtartalma | 101 |
A vitaminok, hormonok, antibiotikumok | 107 |
Az ásványi anyagok | 113 |
A juhlegelő és a legeltetés | 118 |
A juhok takarmányai | 136 |
Szálastakarmányok | 136 |
Szalmafélék | 145 |
Zöldtakarmányok | 147 |
Erjesztett és savanyított takarmányok | 147 |
Vizenyős takarmányok | 149 |
A juhászatban etetett abraktakarmányok | 152 |
Ipari takarmányok | 153 |
Hogyan takarmányozzuk juhainkat és milyen eszközöket használjunk az etetéshez | 156 |
A juhok takarmányszükséglete | 166 |
A kosok takarmányozása | 167 |
A vemhes juhok takarmányozása | 169 |
A szoptató és a fejős anyák takarmányozása | 171 |
A bárányok takarmányozása | 175 |
A növendékjuhok takarmányozása | 178 |
Az ürük és a meddő anyák takarmányozása | 181 |
A juh hizlalása | 182 |
A juh tenyésztése | 186 |
A bonitálás, törzskönyvezés, ivadékvizsgálat | 196 |
A korai tenyésztésbevétel | 200 |
A pároztatás | 201 |
A mesterséges megtermékenyítés | 206 |
Az utópároztatás | 208 |
Kevertondós megtermékenyítés | 209 |
A bárányoztatás | 210 |
A vemhesség | 210 |
Az ellés | 211 |
Az ikresítés, iskolázás, bőgőrefejés, elválasztás | 214 |
A herélés és a farkalás | 217 |
A juh mint gyapjútermelő | 219 |
A nyírás | 219 |
A gyapjú fogalma | 230 |
A fejőjuhászat | 232 |
A tőgy | 232 |
A tejképződés, tejelékenység | 233 |
A fejés | 235 |
A juhtej tulajdonságai és kezelése | 245 |
A juhistálló | 251 |
A juhbetegségek | 262 |
A gyomor- és bélférgesség | 263 |
A tüdőférgesség | 264 |
A kergeség | 264 |
A májmételykór | 265 |
A rühösség | 266 |
A büdösssántaság | 268 |
A "listeriosis" | 271 |
A lépfene | 272 |
Az enterotoxaemia | 272 |
Fertőző báránybénulás | 273 |
A juhcsimbe | 274 |
Berekesztés | 276 |
Függelék | 278 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.