kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 340 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Előljáró beszéd a második kiadáshoz | 3 |
Szükség van-e a juhra? | 5 |
Honnan származik a juh, hogyan került az ember szolgálatába? | 10 |
Sok-e a juh a világon? | 16 |
Mit ad a juh? | 19 |
A juh külemének vizsgálata | 28 |
A juhok testméreteinek felvétele | 35 |
Milyen a jó külemű juh? | 37 |
A juh elnevezés ivar és kor szerint, súlya növekedése során és fogazata | 44 |
A gyapjú | 48 |
A gyapjúszál és tulajdonságai | 50 |
A bunda | 67 |
A rendement | 74 |
A műszál és a gyapjú | 73 |
A juh második nagy haszna a tej | 87 |
A juh harmadik nagy haszna a hús | 92 |
A prémtermelő juhászat | 95 |
A Magyarországon tenyésztett juhfajták | 101 |
A magyar fésűsmerinó | 101 |
A racka | 106 |
A cigája | 109 |
Cikta | 111 |
A juh emésztőszervei és emésztése | 112 |
A takarmányok táplálóanyagtartalma | 117 |
A vitaminok, hormonok, antibiotikumok | 122 |
Az ásványi anyagok | 129 |
A juhlegelő és a legeltetés | 134 |
A juhok takarmányai | 152 |
Szálastakarmányok | 152 |
Szalmafélék | 161 |
Zöldtakarmányok | 163 |
Erjesztett és savanyított takarmányok | 163 |
Vizenyős takarmányok | 166 |
A juhászatban etetett abraktakarmányok | 168 |
Ipari takarmányok | 170 |
Hogyan takarmányozzuk juhainkat és milyen eszközöket használjunk az etetéshez | 175 |
A juhok takarmányszükséglete | 186 |
A kosok takarmányozása | 187 |
A vemhes juhok takarmányozása | 189 |
A szoptató és a fejős anyák takarmányozása | 192 |
A bárányok takarmányozása | 196 |
A növendékjuhok takarmányozása | 202 |
Az ürük és a meddő anyák takarmányozása | 205 |
A juh hizlalása | 206 |
A juh tenyésztése | 211 |
A bonitálás, törzskönyvezés, ivadékvizsgálat | 211 |
Az üzekedés | 223 |
A korai tenyésztésbevétel | 227 |
A pároztatás | 229 |
A mesterséges megtermékenyítés | 234 |
Az utópároztatás | 236 |
Kevertondós megtermékenyítés | 237 |
A bárányoztatás | 238 |
A vemhesség | 239 |
Az ellés | 242 |
Az ikresítés, iskolázás, bőgőrefejés, elválasztás | 245 |
A herélés és a farkalás | 247 |
A juh mint gyapjútermelő | 247 |
A nyírás | 259 |
A gyapjú fogalma | 261 |
A fejőjuhászat | 261 |
A tőgy | 261 |
A tejképződés, tejelékenység | 262 |
A fejés | 264 |
A juhtej tulajdonságai és kezelése | 274 |
A juhistálló | 281 |
A juhászat gépesítése | 293 |
A juhbetegségek | 296 |
A gyomor- és bélférgesség | 297 |
A tüdőférgesség | 298 |
A kergeség | 298 |
A májmételykór | 299 |
A rühösség | 300 |
A büdösssántaság | 302 |
A "listeriosis" | 305 |
A lépfene | 306 |
Az enterotoxaemia | 306 |
Fertőző báránybénulás | 307 |
A juhcsimbe | 308 |
Berekesztés | 309 |
Függelék | 311 |
A juh legfontosabb takarmányainak táplálóértéke | 311 |
Fontosabb gyapjúárak az 1961. évi gyapjúátlag alapján | 316 |
Szójegyzék | 332 |
Felhasznált irodalom | 336 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.