A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vidám rajzos juhtenyésztés

Szerző
Grafikus
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 340 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előljáró beszéd a második kiadáshoz3
Szükség van-e a juhra?5
Honnan származik a juh, hogyan került az ember szolgálatába?10
Sok-e a juh a világon?16
Mit ad a juh?19
A juh külemének vizsgálata28
A juhok testméreteinek felvétele35
Milyen a jó külemű juh?37
A juh elnevezés ivar és kor szerint, súlya növekedése során és fogazata44
A gyapjú48
A gyapjúszál és tulajdonságai50
A bunda67
A rendement74
A műszál és a gyapjú73
A juh második nagy haszna a tej87
A juh harmadik nagy haszna a hús92
A prémtermelő juhászat95
A Magyarországon tenyésztett juhfajták101
A magyar fésűsmerinó101
A racka106
A cigája109
Cikta111
A juh emésztőszervei és emésztése112
A takarmányok táplálóanyagtartalma117
A vitaminok, hormonok, antibiotikumok122
Az ásványi anyagok129
A juhlegelő és a legeltetés134
A juhok takarmányai152
Szálastakarmányok152
Szalmafélék161
Zöldtakarmányok163
Erjesztett és savanyított takarmányok163
Vizenyős takarmányok166
A juhászatban etetett abraktakarmányok168
Ipari takarmányok170
Hogyan takarmányozzuk juhainkat és milyen eszközöket használjunk az etetéshez175
A juhok takarmányszükséglete186
A kosok takarmányozása187
A vemhes juhok takarmányozása189
A szoptató és a fejős anyák takarmányozása192
A bárányok takarmányozása196
A növendékjuhok takarmányozása202
Az ürük és a meddő anyák takarmányozása205
A juh hizlalása206
A juh tenyésztése211
A bonitálás, törzskönyvezés, ivadékvizsgálat211
Az üzekedés223
A korai tenyésztésbevétel227
A pároztatás229
A mesterséges megtermékenyítés234
Az utópároztatás236
Kevertondós megtermékenyítés237
A bárányoztatás238
A vemhesség239
Az ellés242
Az ikresítés, iskolázás, bőgőrefejés, elválasztás245
A herélés és a farkalás247
A juh mint gyapjútermelő247
A nyírás259
A gyapjú fogalma261
A fejőjuhászat261
A tőgy261
A tejképződés, tejelékenység262
A fejés264
A juhtej tulajdonságai és kezelése274
A juhistálló281
A juhászat gépesítése293
A juhbetegségek296
A gyomor- és bélférgesség297
A tüdőférgesség298
A kergeség298
A májmételykór299
A rühösség300
A büdösssántaság302
A "listeriosis"305
A lépfene306
Az enterotoxaemia306
Fertőző báránybénulás307
A juhcsimbe308
Berekesztés309
Függelék311
A juh legfontosabb takarmányainak táplálóértéke311
Fontosabb gyapjúárak az 1961. évi gyapjúátlag alapján316
Szójegyzék332
Felhasznált irodalom336
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem