A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Előszó
Részlet a könyvből:
"A gazdasági reformfolyamatok, a privatizáció a magyar élelmiszer-gazdaságban is mélyreható átalakulásokat eredményeznek. Az átalakulások irányultsága kettős: alapvető cél,...
Tovább
Előszó
Részlet a könyvből:
"A gazdasági reformfolyamatok, a privatizáció a magyar élelmiszer-gazdaságban is mélyreható átalakulásokat eredményeznek. Az átalakulások irányultsága kettős: alapvető cél, hogy az agrártermelés illeszkedjen be a kialakuló piacgazdaság általános kereteibe; a termelői érdekeltség motivációs tényezője a termelés erőforrásaihoz fűződő tulajdonviszony legyen. A tulajdonosi érdekeltség előnye abban nyilvánul meg, hogy a tulajdonost elsősorban nem maga a tevékenység, hanem annak elérhető eredménye motiválja. Így a tevékenységcentrikus munkavállalói szemléletet felválthatja az eredménycentrikus, gazdálkodói, vállalkozói szemlélet.
Mezőgazdaságunk privatizációja azonban nem feltétlenül jelenti a nagyüzemi gazdálkodás megszüntetését. Az esélyegyenlőség és versenysemlegesség megvalósulása olyan közgazdasági környezetet és feltételeket teremt, hogy egymás mellett létezhetnek a versenyképes nagyüzemek és a családi, illetve kisgazdaságok is. Megállapíthatjuk tehát, hogy mindkét termelési szférában alapvető és nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a jól képzett, ismereteiket állandóan korszerűsitő mezőgazdasági szakemberek. Az agrártermelés biológiai, műszaki-technikai tényezőinek ismeretén túl egyre nagyobb szerepet kapnak az üzemgazdasági, termelés- és munkaszervezési, valamint vezetési ismeretek. A gazdálkodás célja gazdasági eredmény, nyereség realizálása, ami a termelés erőforrásainak célszerű összhangjában azok felhasználásának megszervezésén keresztül valósul meg. A gazdálkodás tehát mindig szervezést is jelent, mind a döntések előkészítése, mind a döntések végrehajtása terén. A szervezői tevékenység több ember különböző termelőeszközökkel végzett - sokszor időben és térben elkülönülő - munkáját hangolja össze a gazdasági célkitűzések megvalósulásának érdekében. A vállalati vagy ágazati szervező-vezető tevékenység tehát összetett jelenség, melynek során a gazdálkodás minden elemét figyelembe kell venni. A termelés megszervezésének és végrehajtásának területei a következők:
- a célkitűzés,
- feladatok meghatározása,
- a célkitűzések megvalósítási módjainak számbavétele,
- a gazdálkodás biológiai, műszaki és emberi feltételeinek megteremtése,
- a gazdálkodó szervezeten belül elkülönült egységek kapcsolatának szabályzása,
- a gazdálkodás hatékonyságának mérése,
- a tevékenységek, termelési folyamatok összehangolása,
- a gazdálkodás eredményességének mérése."
Vissza
Tartalom
I. Az üzemgazdasági ismeretek és a vezetői munka
kapcsolata 11
II. üzemi alapfogalmak 14
1. A mezőgazdasági vállalat, vállalkozás fogalma, ismérvei 14
1.1. A vállalati, vállalkozói önállóság jellemző vonásai 14
1.2. Vállalati, vállalkozási formák a mezőgazdaságban 15
1.2.1. Állami gazdaságok (állami vállalatok) 15
1.2.2. Szövetkezeti vállalkozások 15
1.2.3. Gazdasági társaságok 16
1.2.4. Társas vállalkozások 16
1.2.5. Egyszemélyes vállalkozások 16
1.2.6. Integrált vállalati és vállalkozási fonnák 17
2. A mezőgazdasági vállalatok, vállalkozások szervezeti felépítése 17
3. A vállalati, vállalkozási szervezet kialakítása 18
4. A szervezeti egységek alaptípusai 19
5. A szervezet és a szervezeti egységek tagolása 20
6. Az alá- és fölérendelés a "lépcsőtér" elve 21
7. A szervezeti egységek mérete és száma 21
8. A szervezeti egységek közötti kapcsolatok rendszere 22
9. A mezőgazdasági vállalatok szervezeti formái 23
10. A vállalati belső önelszámolás, az önelszámoló gazdasági egységek kialakítása 26
11. A vállalat, vállalkozás eszközei és forrásai 28
III. A gazdasági tevékenység 31
1. A vállalkozás mint tőkebefektetés 31
2. A mezőgazdasági vállalkozások vagyonának csoportosítása 31
2.1. Befektetett eszközök 31
2.2. Forgóeszközök 64
3. A termelés forrásai 38
4. A ráfordítás (erőforrás) nagyságának meghatározása 38
IV. A VÁLLALATI TEVÉKENYSÉG (GAZDÁLKODÁS)
EREDMÉNYE 40
1. Jövedelem, jövedelmezőség 40
2. Termelékenység és hatékonyság 42
2.1. A munkatermelékenység 42
2.2. A hatékonyság 43
3. A gazdaságirányítás eszközei és a jövedelmezőség kapcsolata 44
4. A gazdaságosság növelésének lehetőségei 45
V. A VÁLLALATI TEVÉKENYSÉG (GAZDÁLKODÁS)
EREDMÉNYÉRE HATÓ TÉNYEZŐK 47
1. A költség 47
2. A termőföld 51
2.1. A vállalat berendezettsége 52
2.2. A munkaerő 52
2.3. A vállalkozási, vállalati tevékenység szerkezete 53
VI. MUNKATAN 55
1. Az állattenyésztési munkák sajátosságai 55
2. A termelési folyamat és elemei 56
3. A munkanap felbontása 57
4. Munka napfelvétel 61
5. A munkavégzés mérése 63
6. A munkanorma típusai 64
7. A munkák osztályozása 66
VII. AZ ÁLLATTENYÉSZTÉSI TERVEK 68
1. A létszám tervezése 68
2. A hozam tervezése 71
3. Tömeg és abraktakarmány-szükséglet meghatározás 72
3.1. Tejtermelő szarvasmarhaállomány 73
3.2. Juhászat 74
3.3. Sertéstenyésztés 74
3.4. Baromfitartás (tyúkféle) 75
3.5. Általános 75
4. A gyógyszerfelhasználás tervezése 75
5. A költség és hozamtervek évközi teljesítésének ellenőrzése 75
6. A dolgozói létszám tervezése 77
VII. A takarmányellátás szervezése 79
1. A silózás, szenázskészítés szervezése 79
1.1. Silózás 80
1.2. Szenázskészítés 82
2. Szénakészítés, kazalozás szervezése 83
3. Legelőhasználat szervezése 87
IX. A szarvasmarhatartás munkáinak SZERVEZÉSE 90
1. A tehenészeti munkák szervezése 90
1.1. Fejés 91
1.2. Takarmányozás 94
1.3. Kitrágyázás, almozás 95
1.4. Ápolás és egyéb munkák 95
1.5. Műszakbeosztás 96
1.6. Munkamegosztás, szakosodás 96
1.7. Szárazonálló, előkészítő istálló 97
1.8. Ellető istálló 97
2. A borjúnevelés munkáinak szervezése 97
3. Üszőnevelés munkáinak szervezése 99
4. Hízómarhatartás munkáinak szervezése 99
5. Húsmarha tartás munkáinak szervezése 100
6. A szarvasmarhatartás jövedelmezősége 100
X. A sertéstartás munkáinak szervezése 103
1. A sertéstartás helyzete 103
1.1. A takarmányozás szervezése 104
1.2. A trágyaeltávolítás, almozás, trágyakezelés szervezése 106
1.3. Az állatállománnyal kapcsolatos munkák szervezése 106
1.4. Egyéb munkák szervezése 107
2. Munkaszervezet, műszakbeosztás 108
3. A sertéstartás jövedelmezősége 109
XI. A baromfitartás munkáinak szervezése 111
1. Az étkezésitojás-termelés szervezése 111
2. A pecsenyecsirke-(broiler)termelés szervezése 116
XII. A juhtartás munkáinak szervezése 119
1. A termékenyítés és ellátás szervezése 120
2. A fejés szervezése 121
3. A nyírás szervezése 122
4. A fürösztés szervezése 123
5. A kitrágyázás szervezése 124
6. A bárányhizlalás munkáinak szervezése 124
7. Korszerű (komplex) juhtelep 125
8. A juhtenyésztés jövedelmezősége 126
XIII. NYILVÁNTARTÁSOK ÉS BIZONYLATOK 127
1. A gazdálkodással kapcsolatos számviteli és ügyviteli munkák 127
2. Nyilvántartások és bizonylatok a mezőgazdasági vállalatoknál 130
3. Az ügyvitelszervezés általános kérdései 134
XIV. A GAZDASÁGI TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE 136
1. A leltározás 136
2. A mérleg 136
XV. AZ ÁLATTTENYÉSZTŐ ÁGAZATOKBAN DOLGOZÓK
ÉRDEKELTSÉGI RENDSZERE 138
1. A munkadíjazás formái 139
2. Az állattenyésztő ágazatokban dolgozók munkadíjazásának általános
szempontjai 140
2.1. Tejtermelőszarvasmarha-ágazat 140
2.2. Hízómarha-ágazat 141
2.3. Sertés-ágazat 141
2.4. Juhászati-ágazat 142
2.5. Baromfi-ágazat 143
XVI. A VEZETÉS SZEREPE 146
1. A vezetési tevékenységek elméleti megalapozása 146
2. A vezetési stílusok 148
2.1. Liberális 148
2.2. Diktatórikus 149
2.3. Demokratikus 149
3. A vezetés technikai kérdései 150
XVII. A VEZETÉS SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE
1. A vezetői munka környezeti feltételei 154
2. A vezetés és a szervezet kölcsönhatásai, viszonya 156
XVIII. A VEZETÉSI FOLYAMAT ELEMEI, A VEZETÉS FUNKCIÓI 163
1. Előkészítő funkciók 163
2. Végrehajtó funkciók 168
3. Ellenőrző funkciók 172
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.