kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 210 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 12 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. 2. kiadás. |
Előszó | 5 |
Bevezető | 7 |
Történeti áttekintés | 9 |
A vesék szerkezete és működése | 13 |
Vesebetegségek | 17 |
Heveny (akut) vesegyulladás | 17 |
Idült (krónikus) vesegyulladás | 19 |
Heveny pielonefritisz | 22 |
Idült pielonefritisz | 27 |
Heveny veseelégtelenség | 29 |
Terhességi vesebaj | 30 |
Vesekőbetegség | 31 |
Vesegümőkór | 35 |
Urémia | 36 |
Művesekezelés | 38 |
Veseátültetés | 51 |
Vesebajosok étrendje | 44 |
5 g összfehérjét tartalmazó étrend | 47 |
10 g összfehérjét tartalmazó étrend | 57 |
20 g összfehérjét tartalmazó étrend | 70 |
35 g összfehérjét tartalmazó étrend | 86 |
50 g összfehérjét tartalmazó étrend | 106 |
A fehérjeszegény ételek elkészítési módja | 127 |
Gyümölcsből készült ételek, italok | 127 |
Saláták | 128 |
Levesek | 130 |
Főzelékek, köretek | 132 |
Az urémiás betegek étrendje | 137 |
Keményítő felhasználásával készült 18 g összfehérjét tartalmazó étrend | 142 |
Keményítő felhasználásával készült 24 g összfehérjét tartalmazó étrend | 162 |
Keményítő felhasználásával készült ételek elkészítési módja | 182 |
Fehérjeszegény kenyér készítés keményítőből | 182 |
Levesek | 185 |
Főzelékek, feltétek | 185 |
Mártások | 188 |
Saláták | 189 |
Sütemények, tészták | 191 |
Tápanyagtáblázat | 197 |
Élelmi anyagok kálium-, nátrium- és magnéziumtartalma | 207 |