kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Ceres Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Bukarest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 177 oldal |
Sorozatcím: | Kaleidoszkóp |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 12 cm x 10 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Mindent tudunk? | 4 |
A hús mint élelmiszer | 9 |
A hús minősége és féleségei | 15 |
Milyen húsféleségeket ismerünk? | 21 |
A hús elsődleges feldolgozása és kezelése | 33 |
A hús érlelése és pácolása | 33 |
Az érlelés | 33 |
Pácolás vagy marinálás | 36 |
A húsok tűzdelése és göngyölése szalonnával | 40 |
A tűzdelés | 40 |
Mi a göngyölés? | 41 |
Ismerkedjünk meg a hús elkészítésének különféle módjaival | |
Sütés rostélyon | 43 |
Nyárson sütés | 46 |
Hirtelensültek készítése | 50 |
A hús kisütése bő zsírban | 51 |
Sütőben (lerben) készítés | 53 |
Zsírmártás készítése | 55 |
A hús főzése | 56 |
Mi a serpenyős? | 58 |
Hogyan készítjük el a fagyasztott húst? | 61 |
A marhahús | 65 |
Rostélyos karaj | 65 |
Mirabeau-rostélyos | 67 |
Bordói karaj (velővel) | 67 |
Bearnezi karaj | 68 |
Gombás tejfölös karaj | 68 |
Provence-i karaj | 69 |
Ringlis karaj | 69 |
Marhasült | 70 |
Chateaubriand-sült | 72 |
Tepsiben sült marhabélszín | 73 |
Marhabélszín Wellington módra | 74 |
Bélszín Strogonoff módra | 75 |
Nyárson sült bélszín Richelieu módra | 75 |
Turnedo-szeletek (Turnedos) | 76 |
Turnedo-szelet bearnezi mártással | 77 |
Turnedo-szelet Rossini módra | 77 |
Beefsteack (Bifsztek) | 78 |
Beefsteack amerikai módra | 79 |
Beefsteack tartármártással | 79 |
Beefsteack tojással | 81 |
Beefsteack spagettivel | 81 |
Marhahús burgundin módra | 82 |
Főtt marhahús hidegen | 82 |
Karmonádli flamand módra | 83 |
Miraton | 83 |
Gulyás | 84 |
Sóbafőtt bundában | 85 |
Főtt hús felhasználása | 85 |
Fondu | 87 |
Töltött káposzta | 88 |
Stefánia sült | 89 |
Borjúhús | 90 |
Bécsi szelet | 92 |
Borjúszelet paradicsommártással | 93 |
Töltött borjútekercs | 93 |
Töltött borjútekercs (más recept) | 94 |
Borjúszelet milanói módra | 94 |
Borjúszelet vadasan | 95 |
Borjúszelet Richelieu módra | 95 |
Borjútekercs délszaki módra | 96 |
Zöldséges borjúkaraj | 97 |
Kiadós borjúkaraj | 97 |
Borjúkaraj gazdasszony módra | 98 |
"Mirella" borjúkaraj | 98 |
Borjúkaraj milanói módra | 99 |
Borjúkaraj provence-i módra | 100 |
"Imperiál" borjúsült | 100 |
Borjúkaraj tejfölösen | 101 |
Töltött borjúszegy | 101 |
Borjúpörkölt | 102 |
Borjúfej savanyú mártással | 103 |
Borjúlábszár (osso-buco) | 104 |
Sertéshús | 104 |
Sertéskaraj tésztában kisütve | 1045 |
Malacsült | 106 |
Töltött szopósmalac | 107 |
Sertéssült spenóttal | 107 |
Sertéskaraj normandiai módra | 108 |
Sertéskaraj vadasan | 108 |
Sertéscomb bormártással | 109 |
Sertéspaprikás galuskával | 109 |
Füstölt sertéscsülök szárazbabbal | 110 |
Juhhús | 111 |
Berbécskaraj roston sülve | 111 |
Nyárson sült berbécshús keletiesen | 111 |
Hirtelensült berbécskaraj | 113 |
Berbécskaraj flamand módra | 113 |
Berbécskaraj laskával | 114 |
Berbécssült (felsál) burgonyával | 114 |
Berbécscomb szárazbabfőzelékkel | 114 |
Berbécs spenóttal töltve | 115 |
Töltött berbécslapocka | 116 |
7 orás felsál | 116 |
Berbécscomb zöldségfélékkel | 117 |
Berbécsragu | 118 |
Serpenyős Castelnandary módra | 118 |
Berbécshús tojásgyümölccsel (vinetével) | 119 |
Bárányhús | 120 |
Bárányflekken | 120 |
Nyárson sült bárány zöldborsóval | 120 |
Rántott bárány | 121 |
Báránysült | 121 |
Báránypörkölt zöldborsóval | 122 |
Töltött bárány | 122 |
Báránybecsinált | 123 |
Bárányaprólék hártyájában sütve | 123 |
Belső szervek | 124 |
Velő vajban | 124 |
Velő savanyú mártással | 126 |
Velősaláta | 126 |
Marhanyelv pikáns mártással | 127 |
Főtt marhanyelv | 127 |
Nyelv tejfölös mártással | 128 |
Nyelv paradicsom mártással | 129 |
Nyárson sült berbécsvese | 129 |
Malacvese roston sülve | 130 |
Roston sült sertésvese bearnez mártással | 130 |
Pirított borjúvese | 131 |
Vese bormártással | 132 |
Pirított vese "Turbigo" módra | 132 |
Pirított borjúvese mustáros mártással | 133 |
Borjúvesés piláf | 133 |
Vese vastagétel (csulámá) | 134 |
Májjal töltött paradicsom | 135 |
Pirított máj | 136 |
Borjúmáj füstölt oldalassal | 136 |
Roston sült máj | 137 |
Borjúmáj provence-i módra | 137 |
Firenzei krézli | 137 |
Borjúkrézli tejfölösen | 138 |
Pirított borjúszív | 138 |
Szív nyárson sülve | 139 |
Baromfihús | 140 |
Pulykasült | 140 |
Töltött pulykasült | 142 |
Rántott karaj baromfihúsból | 143 |
Baromfi galantin | 144 |
Baromfisaláta | 145 |
Nyárson sült csirke | 146 |
Csirkesült | 146 |
Töltött csirke provence-i módra | 147 |
Töltött csirke (más recept) gombával tálalva | 148 |
Rántott csirke | 148 |
Párizsi csirke | 149 |
Csirke kertész módra | 149 |
Csirke görög módra | 150 |
Csirkepaprikás | 150 |
Csirkepörkölt | 151 |
Kacsasült gombamártással | 151 |
Kacsasült naranccsal | 151 |
Idei ruca "Nikoise" módra | 152 |
Almával töltött libasült | 153 |
Nyárson sült baromfimáj | 154 |
Főtt libamáj | 154 |
Libamáj tésztában kisütve | 155 |
Libamáj aszpikban | 156 |
Vadak | 157 |
Nyúlhús sütőben sütve | 157 |
Töltött nyúlpecsenye | 157 |
Nyúl úlpörkölt | 158 |
Almás őzgerinc | 160 |
Gesztenyés őzgerinc | 161 |
Őzcomb angolosan | 161 |
Őzgerinc tejfölös mártással | 162 |
Őzpörkölt | 163 |
Őzkaraj vadasmártással | 163 |
Vaddisznókaraj vadasmártással és gesztenyepürével | 164 |
Fácán "kenapén" | 165 |
"Égő" szalonka | 166 |
Nyárson sült fürj | 166 |
Az állat különböző részeinek célszerű konyhai felhasználása | 168 |
Rövid értelmező szótár | 170 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.