1.062.356

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhai kisokos

Szerző

Kiadó: Food Time
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN: 963-8624-72-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Rohanó életünkben egyre több dolgot kapunk készen. Gyorsétteremben étkezünk, a hipermarketekben szinte mindent megvásárolhatunk, a zsebünkben magunkkal vihetjük az egész irodát, így bárhol és... Tovább

Előszó

Rohanó életünkben egyre több dolgot kapunk készen. Gyorsétteremben étkezünk, a hipermarketekben szinte mindent megvásárolhatunk, a zsebünkben magunkkal vihetjük az egész irodát, így bárhol és bármikor elérhetők vagyunk a világ számára, és a világ is a számunkra.
De előbb vagy utóbb hiányozni kezdenek az otthon ízei (persze nem az ahhoz hasonlóan elnevezett, műanyag ételek...)
Kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak gyűjtöttük össze a konyhai fortélyok legjobbjait. Vissza

Tartalom

Alma4
Alma kandírozása5
Aludttej5
Aszalás5
Aszalt kajszibarack6
Aszalt szilva6
Bab (száraz)6
Sólet7
Jókai bableves7
Spanyol bab8
Banános ötletek8
Barack9
Baromfi tisztítása9
Bajgli10
Besamel készítése10
Bifsztek (steak)11
Birkahús11
Blansírozás11
Bolognai szósz12
Borral főzés12
Karajszeletek boros lében12
Borleves13
Boros almakrém13
Borsó (száraz)13
Burgonyafortélyok13
Búzadara (gríz)16
Citrom- és narancshéj tárolása16
Citrom- és narancshéj kandírozása17
Cukor17
Csalán17
Cseresznye kandírozása18
Csicsóka18
Csirkés tippek18
Csőben sütés (gratinírozás)19
Darált hús19
Desszertek20
Rumhab20
Bor- és citromhab21
Tejszínes körte21
Túródesszert21
Túrókrémes babapiskóta-torta22
Krokambus22
Dinnye- vendégeknek22
Dió felhasználása23
Élesztő23
Ételek színezése23
Étrend előkészítése24
Flambírozás25
Fokhagyma25
Forró folyadék26
Főtt tészta26
Fűszervaj26
Gomba27
Gőzfürdő a konyhában27
Grépfrút28
Gyümölcslevesek, gyümölcssaláták28
Gyümölcsök fagyasztása28
Habarás29
Halakról30
Halkonzervek30
Hasznos apróságok31
Hurka, kolbász sütése31
Hússütés31
Húsvásárlás33
Marha33
Sertés35
Italok36
Jégkockák36
Kajszibarack kandírozása36
Kandírozás - általában37
Káposzta37
Kapribogyó38
Karalábé38
Karfiol38
Kelkáposzta39
Kenyér- kalácsmaradék felhasználása40
Kenyér, péksütemény, keksz tárolása40
Kenyér, péksütemény, süteményfélék felfrissítése40
Ketchup házi készítése41
Kukorica41
Kukoricaliszt41
Kukta42
Leégett étel42
Levesek és betéteik42
Máj43
Mák44
Maradékok felhasználása44
Mártások (hideg)45
Almás tormamártás45
Majonéz és tartármártás45
Zöldmártás46
Mártások (meleg)46
Citromártás46
Gombamártás46
Tárkonymártás46
Vadas mártás46
Metélőhagyma (snidling)47
Mélyhűtött ételek48
Mérleg helyettesítése48
Méz49
Mikrohullámú sütő49
Olaj felhasználása50
Omlettek - tojáslepények50
Pácolás51
Padlizsán51
Palacsinták52
Amerikaimogyorós zabpelyhes palacsinta52
Banánkrémes palacsinta52
Csokoládés palacsinta52
Gyümölcsös palacsinta53
Kókuszos palacsinta53
Panírozás53
Paprika54
Pirospaprika54
Zöldpaprika54
Paradicsom55
Paraj55
Passzírozás56
Petrezselyem56
Pezsgőbontás57
Póréhagyma57
Rántás57
Reberbara58
Ribizli58
Rizs58
Színes zöldséggöngyöleg59
Római tál (cserépedény)60
Sajtok60
Salátakészítés61
Sárgarépa62
63
Sópótlók63
Sóska63
Spárga64
Sütés64
Kelt tészták (bukta, kalácsok)64
Linzertészták65
Quiche (ejtsd: kis) tészták65
Kevert tészták66
Sütőtök66
Szalonna67
Tea67
Tejforralás68
Tejszín68
Tepertő68
Tésztalazító68
Tojás69
Torta tárolása69
Túl édes étel70
Túl híg étel70
Túl sós étel70
Túl zsíros étel70
Uborka70
Üdítőitalok71
Limonádé - "forralva"71
Almaüdítő71
"Fekete almalé"71
Paradicsomkoktél71
Narancsos sárgarépakoktél71
Céklakoktél71
Vöröshagyma72
Zeller73
Zöldségek, zöldfűszerek tárolása73
Zöldségfélékről általában74
Zsír75
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem