Bevezetés | 6 |
Mit jelent a vércsoport szerinti táplálkozás? | 8 |
Két tétel szintézise | 8 |
A megfelelő választás és kombinácó | 8 |
A vércsoport szerinti táplálkozás előnyei | 9 |
Fogyókúra a vércsoport szerinti diétával | 9 |
A szelektív táplálkozás alapjai | 10 |
Fehérjedús élelmiszerek | 10 |
Szénhidrátban gazdag élelmiszerek | 10 |
Semleges élelmiszerek | 11 |
Kiegyensúlyozott táplálkozás | 12 |
Miért kell különválasztani? | 12 |
Teljes értékű élelmiszerek | 13 |
Tökéletes különválasztás nem létezik | 13 |
A vércsoport szerinti diéta alapjai | 14 |
Két orvos, egy eredmény | 14 |
Az élelmiszerek három csoportja | 15 |
Vér és vércsoport | 15 |
Vércsopport és éa táplálék hasznosítása | 15 |
0-s vércsoport | 16 |
A vércsoport | 16 |
B vércsoport | 17 |
AB vércsoport | 17 |
A helyes táplálkozás | 18 |
0-s vércsoport | 18 |
A vércsoport | 19 |
B vércsoport | 20 |
AB vércsoport | 21 |
Tippek és ötletek a vércsoport szerinti táplálkozáshoz | 22 |
Átállás lépésenként | 22 |
Orvosi tanácsok | 22 |
Mindent a maga idejében! | 22 |
Italok | 23 |
Só és bors | 23 |
Fontos a mozgás | 23 |
Receptek 0-s vércsoportúak számára | 24 |
Reggeli | 26 |
Zöldfűszeres omlett | 26 |
Gyümölcssaláta | 26 |
Műzli szárított gyümölccsel | 26 |
Friss gyümölcs és zöldség | 27 |
Banános kenyér | 27 |
Előételek és apró fogások | 28 |
Zöldségsaslik | 28 |
Paradicsom-cukkini saláta | 29 |
Gazpacho | 30 |
Frittata | 31 |
Ízletes főételek | 32 |
Serpenyős csicsóka | 32 |
Tőkehal zöldségágyon | 33 |
Báránycomb hagymával | 34 |
Fűszeres csicseriborsó | 35 |
Hajdinasaláta | 35 |
Ratatouille | 36 |
Párolt lazac zöldséggel | 37 |
Kínai serpenyős zöldség | 38 |
Töltött articsóka | 39 |
Karalábé bazsalikommártással | 39 |
Receptek A vércsoportúak számára | 40 |
Reggeli | 42 |
Áfonyás joghurt | 42 |
Grépfrút nádcukorral | 42 |
Gyümölcssaláta vaníliás joghurttal | 43 |
Rozskenyér mogyoróvajjal és dzsemmel | 43 |
Előételek és apró fogások | 44 |
Tölgylevélsaláta laskagombával | 44 |
Tökleves | 45 |
Omlett póréhagymával és gyermekláncfűvel | 46 |
Lencsesaláta | 47 |
Hagymás curry | 47 |
Ízletes főételek | 48 |
Tofu zöldséggel | 48 |
Sabusabu | 49 |
Lipcsei mindenféle | 50 |
Kelkáposztabatyu | 50 |
Friss tavaszi rolád | 51 |
Tortilla guacamoléval | 52 |
Articsóka fokhagymás mártással | 53 |
Zöldséges egytál | 54 |
Pulykaérmék brokkolival | 55 |
Puliszka meggyel | 55 |
Receptek B vércsoportúak számára | 56 |
Reggeli | 58 |
Ananászos omlett | 58 |
Sajt zöldséggel és friss gyümölccsel | 58 |
Almá müzli | 59 |
Papajás energiaital | 59 |
Előételek és apró fogások | 60 |
Édeskömény narancsmártással | 60 |
Ananász chilivel | 60 |
Lazac joghurtmártással | 61 |
Grillezett paprika | 62 |
Saláta pulykamájjal és málnával | 63 |
Ízletes főételek | 64 |
Serpenyős zöldség | 64 |
Ropogós saláta shiitake gombával | 65 |
Borscs | 66 |
Sült káposzta köménnyel | 66 |
Burgonyapuffancs almakompóttal | 67 |
Bárányborda zöldbabbal | 68 |
Borjúszelet spenóttal és zöld citromos vajjal | 69 |
Csicsóka sárgarépával | 70 |
Grillezett zöldség | 70 |
Vörös bab hagymával | 71 |
Receptek AB vércsoportúak számára | 72 |
Reggeli | 74 |
Füge-őszibarack saláta | 74 |
Puha sajt almával és dióval | 74 |
Joghurt egressel | 75 |
Édes hántolatlan rizs | 75 |
Zsályás tojásrántotta | 75 |
Előételek és apró fogások | 76 |
Fűszeres rizs csiperkegombával | 76 |
Ázsiai spárgasaláta | 76 |
Sült nektarin | 78 |
Frissítő kefirital | 78 |
Caciki uborkával | 79 |
Tabulé | 79 |
Ízletes főételek | 80 |
Masnitészta gombával | 80 |
Orsótészta borsóval és rucolapestóval | 81 |
Téli egytál | 82 |
Tofu paradicsomszósszal | 82 |
Sült padlizsán | 83 |
Pulykamell paprikával | 84 |
Párolt nyúl | 84 |
Paprika gyömbérrel | 85 |
Élelmiszer-táblázat | 86 |
Fehérjedús élelmiszerek | 86 |
Szénhidrátban gazdag élelmiszerek | 88 |
Semleges élelmiszerek | 89 |
Receptmutató | 94 |